Humbura simptomat abortit, shkaqet dhe pasojat


Shtatzënia - një gjendje në të cilën fetusi për ndonjë arsye pushon të zhvillohet dhe do të vdesin, por mbetet në mitër. Aborti humbur mund të diagnostikuar shumë kohë sidomos në fazat e hershme, kur nuk ka nxitje të fetusit.

Përmbajtje

 • Pse ngrin shtatzënisë
 • Si mund të zhvilluar shtatzëninë
 • Taktika Shtatzënia që ndaloi
 • Komplikime të mundshme
 • Parandalimi i shtatzënisë

Pse ngrin shtatzënisë


Stop fëmijën tuaj të ardhshëm në zhvillimin in utero munden prindërit edhe të shëndetshme. Shkaqet e abortit mund të humbur shumë aspekte dhe e larmishme.

Një nga sfond më të zakonshme për të ndaluar zhvillimin e fetusit është një infeksion në nënën. Kjo sëmundje nuk duhet të prekin organet gjenitale dhe mitrës. Embrioni vdes më shpesh sesa jo nga veprimi i mikroorganizëm, dhe nga ndryshimet që kanë ndodhur në indet tab dhe organeve.

Këto ndryshime shpesh nuk janë në përputhje me jetën e një trupi të vogël. Dhe veprim mund të ndodhë në fazat e hershme dhe shtatzënia zhvillohet më vonë ndodh kur trupi i parregullt duhet të përfshihen në këtë proces. Por jo çdo infeksion përfundon në lot, të gjitha varet nga shkalla e infeksionit, patogjen dhe llojin e pronave mbrojtëse të nënës. Mikroorganizmat mund të depërtojnë placentën ose lëngun amniotik të shkaktojë inflamacion të sistemit placentar.

Vdekja e një fëmije mund të shkaktohet nga çrregullime të hormoneve në nënë. Në mënyrë të veçantë mungesa e progesterone - hormonin e shtatzënisë. Ose një rritje e testosterone - hormoneve seksuale mashkullore. Ashtu sëmundje tiroide si me rritjen lirimin e hormoneve dhe disavantazh mund të çojë në këtë sëmundje.

Sindromi Antiphospholipid (APS) është një keqbërës i shpeshtë i vdekjes së një fëmije. Kjo gjendje shkakton shqetësime në koagulimit të gjakut të nënës, të cilat mund të çojnë në trombozë dhe kurrizit kërthizës fetusit. Ka abuzimit bookmarks placenta dhe formimin e enëve të gjakut në të. Kjo është një efekt të dëmshëm mbi vezë pllenohet në fazat e hershme.

//
//
Aborti humbur në fazat e hershme mund të jetë për shkak të pranisë së një çrregullim gjenetik. Kështu, nuk është përzgjedhja natyrore, dhe patologji bruto kromozonale nuk e bën të mundur për të zhvilluar një fetus të lindjes afat. Ndryshimet mund të jenë të dy vezë dhe një spermës. Ndonjëherë ndryshimet gjenetike ndodhin në varësi të seksit të fëmijës. Shpesh kjo është për shkak të fetusit mashkull. Kur konceptues një vajzë, ajo do të lindë shëndoshë dhe djem vdesin në utero.

//

Gjatë nëna shtatzënisë duhet të kujdesen për veten e tyre, por shumica fazat e hershme më të prekshme për veprimin e faktorëve të dëmshme.

Studimet kanë treguar se gabim mund të shkaktohet në disa raste me ultratinguj të shpeshta - kërkime në fazat e hershme. Valët tejzanor arrijë vezën dhe janë pasqyruar prej saj, duke ndikuar negativisht. Në një datë të mëvonshme SHBA - valët nuk janë ndjerë të rritur në mënyrë të fruta.

Sëmundje të tilla si preeclampsia mund të rezultojë në vdekje të fetusit.

Pinë duhan dhe përdorin femrat alkoolit përballen me rrezikun e një numri të shtatzënive. Arsyeja qëndron në faktin se efekti negativ në oocyte ndodh gjatë gjithë jetës së një gruaje.

Oocytes prodhuar vajzën në barkun e nënës dhe të gjitha ndryshimet që ndodhin atyre në rrjedhën e jetës mund të ndikojë në zhvillimin e pasardhësit të ardhmen. Nëse sperma e një njeriu është përditësuar çdo 70 ditë, qelizat seksi femra nuk e kanë këtë aftësi. Si dhe pirja e duhanit dhe alkoolit konsum rastësisht të relaksoheni dhe të ngushtojë enët e gjakut, duke përfshirë edhe ato që mbajnë gjak për fëmijën e palindur.

Si mund të zhvilluar shtatzëninë

Nëse këtë shtatzënisë kanë asnjë problem konceptues ose kryerjen, mos ngrenë panik paraprakisht. Vendosni një opinion pozitiv mbi valë.

Simptomet e shtatzënisë që afatet e hershme janë humbur plotësisht mungon. Por ndonjëherë ka simptoma:

 1. Dhimbje barku ose nyyuchohoharakteru mbrapa.
 2. Shkarkesë të përgjakshme nga organet gjenitale në një sasi të vogël.
 3. Befas mund të zhduken të përzier, të vjella, që ishte e pranishme më parë.
 4. Nuk ka rritje të kancerit. Në gratë hollë me sy mund të vëzhgojnë rritjen e mitrës. Ose në karrige e tij gjatë mandatit obstetër-gjinekologu inspektimit do të ekspozohen më pak se një herë në muaj.

Në fazat e mëvonshme gruaja duhet të lajmërojnë rënie Llokoçis në aktivitet, sidomos të përfunduar zhdukjen e tyre.

Diagnoza e shtatzënisë

Përcaktimi i vdekjes fetusit apo ilaç embrionit moderne nuk është e vështirë. Mungesa e rritjes së vezën dhe / ose të ndaluar rrahje zemre - shenja e drejtpërdrejtë të shtatzënisë ngriu.

Nëse një grua i dyshuar "i keq" në vendin e parë që duhet të zbatohen për mjek obstetër - gjinekolog.

Pas inspektimit karrige, kur tregohet, është ultratinguj emëruar. Me këtë studim në deri në 4-5 javë embrioni nuk do të jetë i dukshëm. Një mjek mund të masë diametër te vezes dhe krahasoni me afat të menstruacioneve. Shumë shpesh madhësia e fetusit mund të mos korrespondojë me periudhën afat. Kjo nuk do të thotë se fetusi nuk është i zhvilluar apo ka vdekur. Pra edhe një herë të studiuar në javë, ndonjëherë dy.

Metoda Express në këtë rast do të përcaktojë Gonadotropin njeriut chorionic (hCG). Niveli i hCG do të bien të shkurtër të numrave në normalisht zhvillimin e shtatzënisë. Përcaktimi i këtij hormon prodhuar dy herë në intervale prej 2 ditë. Shtatzënisë hCG që ngriu rritet më pak se 2 herë.


Në periudhën pas 18-20 javësh, kur ju mund të dëgjoni rrahje zemre duke përdorur tub. Por në qoftë se ka një shtresë e madhe e nënlëkurës - grua yndyrë ose fetusit është kthyer prapa, dëgjoni rrahjes së zemrës mund të vetëm duke filluar 30-32 javë. Kjo pajisje mund të ndihmojë kardyotokohrafyy.

Taktika Shtatzënia që ndaloi

Nëse ju vendosni diagnozën përfundimtare dhe të gjitha metodat e provuar se fetusi është i vdekur, ndërprerje kryer. Karakteristikat dhe kuptimi në ruajtjen fruta atje.

Metoda e zgjedhur abort varet rast individual dhe është rregulluar në mënyrë individuale. Është e nevojshme për të marrë parasysh moshën e gestational, historia mjekësore dhe manifestimet klinike e grave në atë kohë.

Në fazat e hershme, në mungesë të gjakderdhjes rënda ndonjëherë të gjatë për atë exfoliates vezë e fekonduar dhe gjë jashtë.

Klinika mund të përdorë pilula aborti mjekësor. Pas pranimit, që do të mbahet gjatë disa orë abort.

Aborti kirurgjikale në fazat e hershme është për të hequr mjetet vezë. Made për heqjen shpejtë, menjëhershëm e shtatzënisë nga mitër.

Po në lidhje me abortin në një datë të mëvonshme, këto manipulime janë më të dhimbshme për prindërit psikikë. Ka dy metoda: stimulimi i punës, lindjes përgatitjen kanalit për lindjen e fëmijës dhe funksionimin operacion seksion është i vogël.
Pas ndërprerjes të jetë i sigurt për të gjetur shkakun, në mënyrë për të shmangur venitje fruta në të ardhmen.

Komplikimet që mund të ndodhë pas shtatzënisë

Nëse fetusi është në mitër për një kohë të gjatë mund të zhvillojnë një infeksion. Pasojat e abortit të humbura mund të jenë:

 • Inflamacion i rreshtim e brendshme e mitrës.
 • Sepsa. Ka një kalim në rastin e infeksionit në gjak.
 • Peritonit. Ne rastin e infeksionit të mitrës në zgavrën barkut.

Kjo është ndërlikim jashtëzakonisht kërcënuese që mund të çojë në humbjen e mitrës ose vdekjes së nënës.

Parandalimi i shtatzënisë

Nëse ju jeni ballafaquar me abortit humbur, ju mund të kenë nevojë për ndihmën e një psikologu apo terapisti. Me shtatzëninë e ardhshme pas abortit të humbura mund rrodhi fiziologjikisht, duhet të kalojë një seri të provimeve.

 1. Analiza histologjike dhe gjenetike të fetusit.
 2. Plotë studimi në pishtarin - infeksionet dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme.
 3. Një test i gjakut për hormonet që ndikojnë drejtpërdrejt shtatzënisë dhe hormonet e kancerit zhitovidnoy.
 4. Studimet me ultratinguj e mitrës, ovarian, fshikëzës.
 5. Testet e përgjithshme klinike.
 6. Përcaktimi i antitrupave për fosfolipide.

Në qoftë se në këto testet mjek obstetër - gjinekolog gjen devijimet, ai do t'ju përshkruajnë trajtim ose këshillim profesionistë të ngjashme. Për shembull, gjenetikë, endokrinologji ose sëmundje infektive.

Pas një viti e gjysmë të shtatzënisë humbura për padëshirueshme shtatzënë. Ajo është përdorur më mirë kontraceptivëve orale të kombinuara (COCs). Përveç COC duhet mbrojtur efekt terapeutik dhe të ndihmojë të rivendosur sistemin hormonal.

Kur gruaja shtatzënë për të marrë kontrollin e veçantë. Përveç ekzaminimit të zakonshme mjekësore në diskrecionin e tij mund t'i referohet një trajtim parandalues ​​në shtatzëni është termat kritikë. Këto periudha të lidhur me proceset aktive që ndodhin në fëmijën e palindur. Ka tre afat të rëndësishme për fëmijën: 8-12 javë 18-22 javë dhe 28-32 javë.

Një grua duhet të mbani mend se shtatzënisë nuk është ndalur dhe një vendim përfundimtar është një shans për të pasur një fëmijë të shëndetshëm. Por, para konceptimit duhet të përgatitet me kujdes dhe besoj se çdo gjë në para, të ketë sukses!