ICSI fekondim - një shans për një jetë më të vogël


Aftësia për të pasur një fëmijë nuk është gjithmonë në çdo palë. Ndonjëherë natyra është mizor dhe prindërit janë të humbur të gjitha shpresat për të shijuar qeshura e fëmijëve, por koha dhe shkenca po zhvillohet, në ndihmën e teknologjive të asistuara riprodhuese (ART), si në fertilizimi in vitro, ICSI dhe të tjerët.

Përmbajtje

 • Çfarë lloj i një mrekulli mjekësore?
 • Në fertilizimi in vitro (IVF)
 • Përgatitja për IVF
 • Çfarë është injeksion Intracytoplasmic spermës
 • Përgatitja për ICSI
 • Rreziqet e mundshme

Çfarë lloj i një mrekulli mjekësore?


ART janë faza e fekondimit dhe embrioni jashtë trupit në një fazë të caktuar të zhvillimit pas së cilës embrioni me nënën shtatzënë ulet atje dhe vazhdon të rritet. Kohët e fundit, numri i çifteve prybehayuschym për këto teknologji të rritet dhe numri i përpjekjeve të suksesshme dhe lindja e fëmijëve të shëndoshë - me siguri në rritje. Metodat dhënat ndihmëse përfshijnë:

 • Transferimi i vezës së fekonduar në tubën fallopiane
 • Inseminimi intrauterine (futja artificiale e burrit ose të donatorëve spermës në mitër në formën e infertilitetit imunologjike ose një përkeqësim materiale burri). Efektivitetin e 50 -60%
 • Fekondimi jashtë trupit (në fertilizimi in vitro) me transferimin e mëvonshëm të embrionit në mitër
 • Fekondimi i vezës nga spermatozoidi jashtë trupit (vnutrikletochnach ynsemynatsyya - ICSI)
 • Magazinimi i embrioneve në afat të dëshiruar replanting në trup, si dhe vezë dhe spermës (cryopreservation)
 • Vezë të donatorëve dhe spermës në vende të tjera, duke dashur për të hedhur një material biologjik
 • Surrogacy (përdorimi gra bashkëtingëllore çift jopjellor të mbajnë një fëmijë me material gjenetik të prindërve, duke rezultuar në atë replanting embrionet e tyre të rritur artificialisht jashtë trupit)
 • Diagnoza gjenetike e sëmundjeve të trashëguara të replanting embrion në trupin e një gruaje

Le të shohim se çfarë është në fertilizimi in vitro (IVF)

Në fertilizimi in vitro (IVF)

Kjo metodë mund të përdoret në gratë që kanë qenë më parë hequr tubat fallopiane (ose njëri prej tyre), si dhe në ngjitës proceset e tyre pas sëmundjeve inflamatore të transferuara më parë; gjatë operacionit në vezore dhe largimin e tyre të mëvonshëm; me infertilitetit mashkullor faktor dhe parregullsive në spermatozoideve (numër i vogël i fara).

Në raste të tilla, mjeku me anë të birë do të marrë spermës direkt nga testiseve për të zhvilluar ose të përdorin spermë e donatorëve.


Por ka edhe një anë tjetër, më pak pozitive të teknologjisë IVF. Së pari, çmimi çështja! Jo çdo çift vuajnë nga infertilitetit mund të përballojë kjo procedurë është droga shumë të shtrenjta që përdoren për të stimuluar ovulacionit dhe embrion që rritet jashtë trupit. Dhe edhe në qoftë se bashkëshortët kanë grumbulluar shumën e kërkuar, jo fakti se përpjekja e parë për të marrë jashtë, embrioni pidsadzhenyy për të zhvilluar më tej.

Por në shumë vende ka programe buxhetore të zgjedhur nga kriteret specifike të prindërve dhe të paguajë shpenzimet e IVF, duke i dhënë mundësinë për të shijuar amësinë! Çdo vend ka programin e vet, për më shumë informacion mbi mundësitë për të ruajtur në ART përmes buxhetit, është e nevojshme për të gjetur gjinekologun e tyre, ajo do të tregojë se cilat çiftet mund të përdorni këtë program. Siç mund ta shikoni ju gjithmonë mund të gjeni jashtë!

Rasti i praktikës - një grua u bë shtatzënë pas nëntë përpjekjet e IVF dhe lindi një fëmijë të shëndetshëm, dhe sa frikë dhe pasiguri ajo kishte në tetë përpjekjet e mëparshme!

Një rast tjetër - pacienti im, pas disa përpjekjeve të pasuksesshme më në gjendje për të vazhduar përgatitjet për IVF në mungesë të materialit të jetë e mundur, dhe seriozisht menduar në lidhje me miratimin nga fëmijë kujdestare, ndërsa të angazhuar në përgatitjen e dokumenteve (në këtë periudhë, ajo u qetësua dhe u ndal për të menduar problemi i infertilitetit) mësuar se ajo është shtatzënë! Vetë - pa IVF! Tani ajo ka dy fëmijë të bukur!

Dhe unë njëherë i bindur se problemi i infertilitetit shpesh ndodh në gratë në kokë, dhe ndërsa ajo mendonte për atë pamundurën shtatzënisë, dhe nganjëherë të bëjnë të pamundurën IVF - kot! Le të shkojë e situatës - dhe sukses!

Përgatitja për IVF

 • Çifti Anketa përfshin: ultratinguj, panel hormonal shënuesve infektive, spermë, analizat e përgjithshme e gjakut mund të konsultohet gjenetikë.
 • Holding trajtim në rast të zbulimit të inflamatore, çrregullimeve hormonale
 • Stimulimi i ovulacionit për të dalë follicles ovarian e disa vezë dhe gardh duke përdorur birë nën anestezi
 • Mbledhja e spermës, në qoftë se njeriu të shëndetshëm - veten e tij, nëse ka patologji - përdoret birë koqe
 • Direkt Procedura e IVF kryhet nga mjekë - embrionolohami, duke kombinuar spermë dhe vezë, dhe zigoti rezulton (qelizë nga e cila një embrion do të zhvillojë) nuk ekzaminuar anomalitë gjenetike
 • Transferimi i disa embrione në mitër

Si rezultat i fertilizimin in vitro me 100 gra në shtatzëni ndodh 30. Asnjë mjek nuk mund të japë një garanci 100% e shtatzënisë pas IVF.

Çfarë është injeksion Intracytoplasmic spermës

Kjo është më e teknologjisë moderne dhe të sofistikuar VR. ICSI Injection (ICSI) Brenda citoplazmatik Sperm, e cila fjalë për fjalë do të thotë - futjen e spermës në vezë vetë artificialisht.

Çfarë është dallimi në mes ICSI dhe IVF? Në sasiore (numri i vogël i farës) shkelja e spermës mund të zbatohet në IVF, ndërsa cilësore (ndryshimet në vetë spermës - ende, i papjekur) - duke përdorur ICSI.

Indikacionet për ICSI

 • Astenozoospermiya (më pak se 30% e spermës aktive në derdh)
 • Oligozoospermia (1 ml. Lëshoj një fjalë më pak se 10 milion. Spermatozoideve)
 • Prania e antitrupave anti-spermës
 • Diagnoza gjenetike para implantimin e spermës në vezë
 • Cilësia e dobët të spermës pas kriorazmorozki
 • Azoospermyya (spermës papjekur në derdh)
 • Përpjekjet e pasuksesshme për ART tjetër
 • Varfëri pashpjegueshme
 • I ndjeri çiftet moshës riprodhuese
 • Numri i ulët i oocytes merret pas stimulimit ovulacionit

Përgatitja për ICSI

Fazat janë të njëjta si për IVF. E vetmja gjë - Procedura ICSI është kryer në një ditë marrjen vezë në femra. Dhe më e rëndësishme dhe e dukshme nga IVF - është duke u përgatitur për të fekonduar një vezë dhe fekondoj atë (dhe kjo është kostoja e lartë e procedurës).

Me Microtools zgjidhni më të shkathët dhe me cilësi të spermës dhe duke përdorur microneedles - Pierce shell e vezës, e ndjekur nga administrata e spermës në të.

Përdoret me një përgatitje të veçantë të hyaluronidase, e cila ndihmon sperma depërtojnë në vezë, në një mjedis natyror, kjo enzimë gjendet në kokë spermës dhe në mënyrë të pavarur, duke e përdorur atë është fertilizuar në procedurën e IVF.

Dhe pastaj fazat e njëjtë të IVF. Vetëm në rastin e ICSI fekondimit, ju mund të përdorni një spermë të kualitetit të lartë, ndryshe nga teknologjitë e tjera të asistuar riprodhues, të cilat i përdorin një shumë të spermës. Dhe në fund të fundit të shtatzënisë suksesshëm dhe dukuri e saj nuk varet nga cilësia e spermës në ICSI.

ICSI normat e suksesit fertilizimi mund të shkojnë 30-80%, dhe shtatzënisë, si dhe me IVF ndodh në 25-30% të grave. Metodat ICSI është përdorur shumë më pak shpesh se IVF si një procedurë më të kushtueshme për pajisje të shtrenjta dhe me kërkesat e mëdha në embriologjisë. Por ne duhet të kuptojmë se ICSI është nganjëherë një nga fazat e IVF në rastin e infertilitetit mashkullor.

Metodat ICSI jep një shans për të qenë babai i tyre fëmijë, burra të cilët janë ende në ndonjë përpjekje dështoi për të përdorur spermë e tij në varfëri të tyre, dhe ishin të detyruar të kërkojnë ndihmën e donatorit;

Pra, kostoja e IVF (një përpjekje), afërsisht deri në 150.000 rubla, është duke marrë parasysh ekzaminimin e mëtejshëm dhe përgatitjen e avullit. Dhe procedura ICSI - deri në 10.000, dhe natyrisht, përveç IVF. Çmimi nuk është i ulët, por forca, aftësitë, pajisjet dhe puna për të mirën e mjekëve të zbatueshme - paçmuar!

Rreziqet e mundshme të ICSI

Rreziku më i rrezikshëm me ICSI është transferimi i materialit gjenetik përmes spermës njollosur nga burrat me problemin e infertilitetit dhe spermës ndryshuar. Kjo rrit rrezikun e akumulimit në pasardhësit e kromozomeve të dëmtuar. Për këtë dhe nuk doimplantatsiyna spermës gjenetik test.

Çdo metodë e teknologjive riprodhuese të asistuara japin shpresë për shumë çifte të gjetur një të plotë fëmijë lindjes familjes! Kur një çift i dekada më parë, dukej e pamundur! Sigurisht - për koston e lartë të procedurës, jo të gjitha familjet mund të përballojë metoda të tilla, por çdo vit, numri i prindërve të rinj, pasi ART është në rritje dhe shumë të gjejnë rrugën për qëllimin dhe duart nuk më të ulët!

Në shumë raste, suksesi varet nga forca e besimit në veten tuaj dhe rezultatin e pritur! Në çdo situatë të besojnë në rezultatet dhe suksesi është i garantuar! Shëndeti për ju dhe familjen tuaj!