Mund gratë shtatzëna prerë flokët e tyre


Njihuni me njeri paragjykues sot - gati joreale. Ajo ka qenë një kohë kur besimi në dështim për shkak të një mace e zezë kalojnë rrugën, ose për shkak se ata u kthyen në shtëpi për një gjë të harruar. Megjithatë, një herë ajo mëson të shtatzënisë së saj, në kreu ngre pyetje të llojeve të ndryshme, të lidhura me paragjykim. Për shembull: "A mund të gratë shtatzëna prerë flokët e tyre?", "A është e vërtetë se ju nuk mund të qep buttons, thur, qëndis?" Dhe shumë nga këto çështje kanë arsyetuar përgjigje.


Vendndodhja ndodhi që gratë shtatzëna nuk mund të prerë flokët e tyre

Për të kuptuar këtë çështje, le të kujtojmë, është i bazuar në atë që bestytni e vjetër se një shtatzëni është rreptësisht e ndaluar për të prerë flokët e tyre.
Nga shekujt Pocono gjithë botën me shumë kujdes dhe përpikëri të trajtuar flokët e tyre. Vajzat dhe gratë në shumë kultura fshehur pështyj e tyre nga sytë prying me kapele të ndryshme.

Është raportuar se sllavët e lashtë besonin se flokët është kujdestari i shëndetit dhe vitalitetin e njeriut. Dhe në qoftë se ju prerë flokët, njeriu fillon të dobësohet dhe të lënduar. Dhe më e rëndësishmja - të humbur kontakt me engjëllin e tij - portier. Në këtë rast, flokët ra nga vetë - ata nuk janë hedhur larg, nuk e le era. Për të shmangur problemet shëndetësore të parëve qime tona ose djegur ose i lidhur me një pemë.

Në burimet historike të regjistruara shumë rituale që lidhen me rrethprerjen humbjen e flokëve në periudha të miqve.

Për shembull, në disa vende në mesjetë gratë shpërbëhet dhe sheared flokët e tij, vetëm varrimin e burrit të saj.

Pra, besohej se në qoftë se një grua shtatzënë rrethprerë braids e tyre, ju do të me siguri moshën ndërpre fëmijën e tij të palindur.

Fakti që atëherë ishte sëmundshmëria shumë i lartë foshnjore dhe vdekshmërisë. Mjekësi, për arsye të dukshme, ishte e ulët, dhe njerëzit duke u përpjekur për të gjetur shpjegimet dhe arsyet për çdo gjë që ndodh e tyre. Kjo nënë fyer, ata po e përgjonin rastësisht stryhlysya flokëve.

Prandaj, gratë e kohës, madje edhe veten nëse shtatzënë mund të prerë flokët e tyre, përgjigja ishte e qartë. Ata janë të shtrëngon në çdo kashtë që do të ruajë shëndetin e fëmijës së tyre në të ardhmen.

Dhe pas shumë brezave kjo bestytni erdhi tek ne. Dhe tani, disa nëna e ardhshme mosbesues, dëmi frika çudis e tij dhe nuk e ka prerë flokët e tyre të gjithë gjatë shtatzënisë.

Mund shtatzënë prerje

Le të përpiqemi pak në anën tjetër për t'iu qasur kësaj çështjeje dhe të kërkoni në atë nga një pikë mjekësore.

Nuk është sekret që gjatë shtatzënisë, hormonet e një gruaje të trupit që stimulojnë rritjen intensive e flokëve. Përveç kësaj, ekziston një proces i natyrshëm i forcimin e flokëve. Ajo që ne të merrni si rezultat? Të gjatë, flokë elegant shëndetshëm.

Megjithatë, nuk është një paralajmërim. Të gjitha të flokëve herët a vonë të fillojnë të ndahen dhe të thyer. Dhe në qoftë se ata nuk e prerë, atëherë në vend të hairstyles pastra ne të merrni flokët e pashpjegueshme në kokë, e cila është shumë e vështirë që të pastra, por thjesht krehër. Për më tepër, ajo është e vërtetuar se gjatë shtatzënisë rrit disa herë sasinë e ushqyesve dhe amino acidet që janë përgjegjës për rritjen e flokëve. Një organ i lindjes femër ndryshimet hormonale ndodhin, pasojat e të cilave janë të ndryshme nga, fund psikologjike fizike. Duke përfshirë edhe humbjen e gjerë e flokëve, puçrra fytyre, lëkurë lëkurë ... Dhe në qoftë se ju prerë flokët rregullisht gjatë shtatzënisë mund të zvogëlojë barrën mbi ta dhe në këtë mënyrë më lehtë transferimin ndryshimet që vijnë.

Prandaj, përgjigja në pyetjen: "A mund të qethur shtatzënë?" Definitivisht - jo vetëm e mundshme, por është e nevojshme!

Pritini apo jo, vendosë natyrisht, vetëm nëna e shtatzënë. Vetëm të saj për të vendosur nëse do të besojnë në bestytni e lashtë ose për të mbajtur ritmin me mjekësisë moderne dhe cosmetology. Megjithatë, pavarësisht nga zgjedhja, ju duhet të kuptojnë qartë se procesi i zvogëlimin flokët definitivisht nuk ka dëm për veten apo fëmijën e palindur do të sjellë.

Rritje në një sallon bukurie të mirë të gjitha gratë është vetëm emocione pozitive, lartëson humor, kështu që pse e privojnë veten e kënaqësi dhe mundësinë për të duken bukur edhe me kredi?