A mund të marr shtatzënë gjatë menstruacioneve ose ditën e parë pas


Diskutimet rreth nëse vajza ka një shans për t'u bërë shtatzënë gjatë menstruacioneve, që zgjat për disa dekada. Secili prej seks më të drejtë është një dhe unike, e cila është arsyeja pse bilanci hormonal e grave dhe, për këtë arsye, cikli i saj menstrual do të jetë ndryshe nga ndonjë tjetër.

Edhe pse sot ekzistojnë dispozita të përgjithshme të cilat mbahen të gjitha bazat e ciklit menstrual dhe shtatzënia, por, megjithatë, të gjitha vjen poshtë për karakteristikat individuale të çdo grua individuale. Prandaj, përgjigja e përgjithshme në pyetjen "A mund të merrni shtatzënë gjatë menstruacioneve," do të jetë "po, ne mund të."


Përmbajtje

  • Ovulacionit dhe menstruacioneve cikli
  • Ovulacionit ndotur
  • Mos harroni për testet
  • Shtatzënisë ngjyra

Nuk është një shans që ajo është në gjendje të bëhet shtatzënë gjatë gjakderdhjes menstruale, edhe pse këtë mundësi dhe jashtëzakonisht e vështirë, por ajo është ende atje. Gjatë fillimit të ciklit menstrual, aftësia për të krijoj është shumë më e ulët se sa në ditët e fundit të periudhës.

Ovulacionit dhe menstruacioneve cikli

Gjatë çdo cikli menstrual, një organ të tilla si vezore vajzat le të një ose më shumë vezë. Ky fenomen quhet ovulacioni. Kjo zakonisht ndodh mesatarisht 15 ditë para menstruacioneve të ardhshëm. Për gratë me periudha të parregullta, kjo periudhë mund pa probleme të ndryshojnë nga muaji në muaj. Ndonjëherë ovulacionit nuk ndodh në të gjitha, por një grua është ende gjakderdhje.


Pas ovulacionit veza fillon të lëvizë në drejtim të mitrës përmes tubave fallopiane. Nëse spermës në drejtim të vezës vjen në të gjithë, ajo i ka të gjitha kushtet për konceptimin e saj dhe shtatzënia e hershme. Vezë unfertilized, jetojnë rreth 36 orë, dhe në qoftë se gjatë kësaj periudhe ajo nuk ka përmbushur spermës, pastaj të fillojë periudha menstruale ciklin e ardhshëm.

Për shkak të rritjen e nivelin e stresit, gratë mund të fillojë gjakderdhje gjatë ovulacionit Vetëm disa seks më të drejtë janë ngatërruar shpesh me gjakderdhje normale menstruacioneve, në mënyrë që të merrni shtatzënë ditën e fundit të muajit, ashtu si i pari tërësisht realiste.

Ka faktorë të tjerë që shkaktojnë menstruacionet e parakohshme, të tilla si kequshqyerja, lëndimit në mitër. Në disa gra, ovulacioni mund të ndodhë në të njëjtën kohë me fillimin e ciklit hënor, ndërsa të tjerët, menjëherë pas përfundimit të saj.

Në të dyja rastet, nëse gjatë muajit të pasur marrëdhënie seksuale të pambrojtura, ajo mund të çojë në një shtatzëni të paplanifikuar.

Në menstruacioneve parakohshme të bëhet shtatzënë, pasi dita e parë e menstruacioneve mund të jetë një arsye tjetër. Pak njerëz e dinë, por ovulacionit mund të ndodhë në qoftë se një grua gjatë seksit do të përjetojnë orgazmë të fortë (dhe spermës janë në gjendje të jetojnë në trupin e vajzës prej pesë ditësh). Kështu, veza mund zaplidnytysya spermë pas menstruacioneve, dhe ka kushte mjaft të favorshme për shtatzënisë.

Ovulacionit ndotur

Shumë shpesh janë gjetur në fenomenin e "ovulacionit ndotur", e cila, për fat të keq, ngatërruar shpesh me një periudhë të rregullt menstrual. Gjatë ovulimit tillë në zonjat duket ngjyrë kafe ose të kuqe shkarkimin, shumë të ngjashme në hënë.


Alokimi i tillë është një mjedis i shkëlqyer për jetën e spermës, dhe në përputhje me rrethanat, ditë me sekrecionet shumë "pjellore". Pra, ajo me guxim të angazhuar në marrëdhënie seksuale të pambrojtur me partnerin tuaj, duke menduar se menstruacione e saj, por pa e ditur në vetvete siguron një probabilitet shumë të lartë të marrë shtatzënë.

Mos harroni për testet

Në qoftë se gjatë periudhës tuaj keni pasur marrëdhënie seksuale të pambrojtura, ajo është e mirë për të përdorur testin normale shtatzënisë. Testet në shtëpi mund të blihet në çdo farmaci ose supermarket. Nëse testi i shtatzënisë është negative, atëherë në 98% (kjo është përqindja e saktësisë në testet e thjeshta shtatzënisë), kjo do të thotë se shtatzënia nuk ka gjasa (megjithatë, rrezikun e gjetjes shtatzënë brenda një muaji, mbetet).

Nëse testi tregon se ju jeni "pozitë interesante", ju duhet menjëherë të kontaktoni gjinekologun tuaj për të marrë masat e duhura.

Gjithashtu një nevojë urgjente për të paguar një mjek nëse rezultati i testimit është negativ, por ju dyshim vërtetësinë e tij dhe të ndjehen të gjitha simptomat e shtatzënisë, të tilla si toksemisë shfaq, sëmundje në mëngjes, gjendja e keqe dhe kështu me radhë. D.

Shtatzënisë ngjyra

Shumë gra pretendojnë se ai të ngjizej në ditën e parë të periudhës tuaj, kështu që, natyrisht, të jetë e mundur, por shpesh kjo pikëpamje është e gabuar. Në fakt, shtatzënia sapo erdhi pak më herët, rreth dy javë para datës së përcaktuar.

Fakti se gjakderdhja që një grua mori një muaj, është një gjakderdhje të vogël të shkaktuara nga shtatzënia. Ky fenomen është normale, sepse lidhja e një vezë pllenohet në indet e murit të mitrës, trupi i femrës percepton vezë dhe fillon të bjerë, duke u përpjekur për të dëbuar atë nga trupi, për të cilin ka pak gjakderdhje. Ky fenomen është quajtur shpesh "ngjyra e shtatzënisë."


Nga të gjitha më lart, konkluzioni është i qartë - gjatë seksit me një përdorim partnere një mjet i besueshëm kotratseptsyiyi. Që nga shtatzënia gjatë menstruacioneve - është jashtëzakonisht e rrallë, por mjekësore është e mundur. Prandaj, në qoftë se ju nuk janë të gatshëm për paraqitjen e fëmijëve të tyre dhe shtatzënia është e padëshirueshme për ju, atëherë intimiteti seksual duhet të mbrohen. Dhe kjo duhet të bëhet edhe gjatë menstruacioneve, si ide banale se këto ditë ju nuk mund të merrni shtatzënë - gabimisht.