Diagnoza shumë herët e testit të gjakut shtatzënisë për HCG


Ju planifikuar me kujdes shtatzënisë, dhe këtu ishte ... si mendoni ju e dini me siguri nëse shtatzënia është të vizitoni një mjek? Mënyra më e lehtë për të tani - është të dini nivelin e hCG në gjak ose për të provuar për shtatzëninë.

Përmbajtje

 • Çfarë ndodh me të shtatzënisë hCG
 • Shpjegimi i gjakut
 • Treguesit e HCG në shtatzënisë ektopike
 • Shtatzënisë hCG që ngriu
 • Diagnoza e keqformime fetale

Le të shohim më hollësisht këto metoda dhe të mësojnë se çfarë është HCG dhe pse është e rëndësishme për të përcaktuar?


Kështu, hCG (Gonadotropin chorionic njeriut) - është një hormon që qarkullon në gjak dhe urinë e nënës shtatzënë dhe embrion prodhuar chorionic (placenta e ardhmja). HCG - një tregues i rëndësishëm i shtatzënisë që zhvillon. Ky hormon veçanti konsiston në dy njësi - α dhe β. α - njësi të strukturës kimike të ngjashme me atë nën-njësi të hormoneve tiroide (TSH), hipofizë (LH dhe FSH) dhe njësi β- vetë është unik dhe të veçantë për të shtatzënisë.

Çfarë ndodh me shtatzënisë hCG?

Në gjakun e grave javë pas β konceptim - rritet HCG dhe jep mundësinë për të folur në lidhje me shtatzëninë. Megjithatë, në β urinës - HCG rrit disa ditë më vonë.

Në 12 javët e para në gratë shtatzëna HCG ndihmon prodhimin e estrogjenit dhe progesterone, të cilat janë të nevojshme për të mbajtur shtatzëninë. Këto hormone janë të prodhuara nga korpus luteum i vezoreve, dhe hCG nxit funksionimin e tij dhe ruajtjen, ndërsa puna e prodhimit të hormoneve në rreth 16 javë, nuk do të marrë placenta është formuar nga chorionic. Dhe në djemtë e ardhshme HCG gjithashtu stimulon qelizat të veçanta që prodhojnë testosterone, përgjegjës për rritjen e fetusit dhe formimin e organeve gjenitale mashkullore.

google.load ('vizualizimin', '1', paketa {['corechart']}); funksion drawVisualization () {var hCG = google.visualization.arrayToDataTable ([['javë "," hCG "," Estrogen "," Progesteroni'] [0, 0, 5, 0] [2, 0.5, 10 0] [4, 2, 7, 5] [6, 5, 10, 6], [8, 35, 9, 7] [10, 45, 10, 8] [12, 35, 12, 9] [14, 30, 14, 11], [16, 18, 16, 12], [18, 11, 18, 14], [20, 10, 20, 15], [22, 10, 22, 16], [24, 10, 24, 18], [26, 9, 26, 19], [28, 8.5, 28, 20], [30, 8, 30, 21], [32, 7.5, 32, 22], [34, 7, 34, 22.5] [36, 6.5, 36, 23], [38, 6, 37, 23.5] [40, 5, 38, 24]]); Opsionet var = {Titulli: 'treguesit Vlera', curveType: 'funksion', legjendë: {Pozicioni: 'fund'}, chartArea: {width: 600, la: 40}, hAxis: {gridlines: {count: 10} Titulli: "Java e shtatzënisë",}, VAxis: {Titulli: "Rëndësia relative", ViewWindowMode: "eksplicite", viewWindow: {max: 45, min: 0}, textPosition: 'asnjë'}}; grafiku i var = google.visualization.LineChart ri (document.getElementById ('HCG')); chart.draw (hCG, opsionet);} google.setOnLoadCallback (drawVisualization);

Pasi embrioni është i bashkangjitur në sipërfaqen e brendshme të mitrës, trofoblast (një nga shtresat e chorion) fillon të prodhojë hCG dhe ky proces do të vazhdojë deri në fund të shtatzënisë. Pra, për 5 javë të shtatzënisë përqendrimi i hCG dyfishohet çdo ditë e gjysmë dhe kështu deri në 11 javë, dhe pastaj zvogëlohet. Dhe kur fryti i jo një, por disa - sipas nivelit hCG dhe më lart, si trofoblast më shumë.

Në diagnozën e treguesve të shtatzënisë hCG të rëndësishëm në diagnostifikim tumorit. Sipas teorisë së tumoreve fetusit zhvillohet nga pëlhura të ndryshme dhe trofoblaste pëlhurë, ose më mirë, fillimet mund të japin rritje të tumoreve në të ardhmen. Në hCG trofoblaste prodhimin e qelizave testicular dhe hermintativnye, kështu që nuk do të jetë i befasuar kur zbulimin e tumoreve testicular emëruar njerëzit të kalojnë një test të gjakut për HCG.

Testet e shtatzënisë moderne bazuar në zbulimin e hCG në urinë e grave shtatzëna në shtëpi është më i përshtatshëm se një test të gjakut për shtatzëninë, e cila domosdoshmërisht kërkon praninë e grave në drejtim të objektit shëndetësor. Dhe aspekti ekonomik është kosto shumë më të lirë.

Megjithatë, kjo është metoda më pak të besueshme e shtatzënisë, pasi përqendrimi i vogël termi e hCG në urinë është i ulët, dhe nivelet e gjakut të hCG më herët se përcaktohet në urinë, dhe në mënyrë më efikase dhe informative. Një test i shtatzënisë mund të në këtë rast të jetë më e rreme - negative, dmth "2 polosochky" do të shfaqet më vonë, pas disa ditësh. Ndërsa gjaku do të ketë edhe përcaktimin sasior të hCG dhe në mënyrë të qartë mund të flasim për shtatzëninë në javë.

Kur nivelet e hCG rritur në gjak?

 • Kur shtatzënë me binjakë, trinjakë dhe kështu me radhë. D. (Ne tashmë e përmendur se më shumë dhe trofoblast hCG njëjtë)
 • Kur Gestosa shtatzënë (shkelja ndodh në nivelin e anijeve trofoblaste, siç dëshmohet nga niveli i hCG)
 • Kur ju merrni progestogjenet shtatzëna (progesterone)
 • Keqformime fetale kur
 • Kur nëna extragenital (diabeti)
 • Nëse shtatzënisë themeluar gabimisht
 • Pas përfundimit të shtatzënisë për disa kohë mbajtur sasi të lartë të hCG në gjak dhe pastaj gradualisht zvogëlohet. Në përpjekjen e pasuksesshme të abortit kur niveli i hCG në gjak mbetet e njëjtë, duke treguar ecurinë e shtatzënisë.
 • Zhvillimi dinamik i shtatzënisë
 • Kur ju merrni përbërë nga, përmban HCG
 • Kur tumoret hermintativnyh e vezoreve dhe testiseve, si dhe tumoret e traktit gastrointestinal, mushkëritë dhe veshkat
 • Kur horionepiteliome ose treguesit cistike domethënie në mënyrë të konsiderueshme mbi nivelin e afatit

Në disa raste, mund të vërejmë ulje HCG?

 • Si për të dhuruar HCG e gjakut? Në mënyrë jo të instaluar dyzet shtatzënisë
 • Shtatzëni ektopike
 • Shtatzënia ose vdekje fetale
 • Në frenim të rritjes intrauterine
 • Kërcënim samooaborta
 • Ofrimi i shtatzënisë
 • Mosfunksionim i placentës
 • Fillimin e amenorrhea (mungesa e menstruacioneve) në gratë menopauza

Është e rekomanduar për të dhënë gjak në mëngjes në një stomak bosh, si pik hormon arritur gjatë natës afër mëngjes. Rezultati i hulumtimit do të jetë më informues nëse ju dhurojnë gjak deri 4 ditë vonesë ose afërsisht 12 ditë pas konceptimit, edhe pse, siç u përmend më lart, hCG shfaqet në gjak në fund të javës së parë pas konceptimit, por numri është shumë i vogël dhe rezultati i saj do të jetë pak informacion.

Nëse është e mundur, çështjet e reja në lidhje me përparimin dhe ruajtjen mjekun shtatzënisë mund të rekomandojnë testuar për dinamikën HCG në tre intervale prej dy ditësh.

Kur të marrë hormonet e rekomandueshme që të informojë mjekun.

Shpjegimi test i gjakut hCG

Unë dua të tërheq vëmendjen tuaj për faktin se në laboratorë të ndryshëm njësitë e tyre dhe në përputhje me rrethanat kaluar të njëjtën analizë në një ditë disa laboratorë disa mund të merrni të dhëna të ndryshme, por shtatzënia është e njëjtë në konkluzionet sipas rezultateve.

Mosha gestational nga data e konceptimit Niveli HCG matur në mjaltë / ml
1-2 javë. 25-156
2-3 javë. 101-4870
3-4 javë. 1.110-31.500
4-5 javë. 2.560-82.300
5-6 javë. 23100-151000
6-7 javë. 27300-233000
7-11 javë. 20900-291000
11-16 javë. 6140-103000
16-21 javë. 4.720-80.100
21-39 javë. 2.700-78.100

Treguesit e HCG në shtatzënisë ektopike

Shtatzëni ektopike është një kusht që kërcënon jetën e grave. Prandaj, diagnoza e saj paraqet një vlerë të madhe.

Siç e dini, procesi i fekondimit (bashkim i vezës dhe spermës), ndodh në tubën fallopiane, dhe pastaj veza e fekonduar për rritjen dhe zhvillimin e mëtejshëm është i drejtuar në mitër dhe i jep veten për të murit. Por ndonjëherë do të thotë adhesions apo arsye të tjera, zigoti (embrioni rezulton), është dërguar në zgavrën legenit apo mbetet në tubën fallopiane dhe fillon të zhvillohet në meste.Razvivaetsya shtatzënisë ektopike.

Për diagnozën e hershme të këtij komplikacion erdhi në metodën e shpëtimit për përcaktimin e hCG në gjakun e grave shtatzëna. Në fund të fundit, kur trofoblast ektopike shtatzënia dëmtuar, ai formoi një numër të pamjaftueshëm të anormal për shkak të vendndodhjes së saj. Prandaj, niveli i hCG do të jetë e ulët për kohëzgjatjen e shtatzënisë dhe do të rritje të vazhdueshme të saj sasi nën vëzhgimin dinamike e testit të gjakut për HCG.

Ka teste për të përcaktuar shtatzëni ektopike. Ata janë bazuar në përkufizimin e reparteve β - HCG (yntaktnaya dhe forma të modifikuar). Që të shtatzënisë ektopike rrit formë yntaktnaya që shfaqet në indeks provë.

Shtatzënisë hCG që ngriu

Kur nuk zhvillimin trofoblaste shtatzënisë dhe rritjes nuk ndodhë, sipas nivelit të hCG nuk është rritur, por mbeten të ulëta në dinamikën, dhe më në përgjithësi ul.

Prandaj, rezultatet hCG të nivelit të ulët mund të shihet në abort të mundshëm të humbura. Konfirmimi, i cili do të jetë i diagnozës me ultratinguj dhe shenjat e përshtatshme për këtë.

Diagnoza e keqformime fetale gjatë shtatzënisë

Analiza biokimike e gjakut gjatë shtatzënisë, të tilla si shqyrtimit, të mbajtur dy herë - në 10-14 javë dhe në 16 -20 javëve të ultrazërit detyrueshëm që mbajnë. Përdorimi i shqyrtimit biokimike janë përcaktuar nga hormonet të veçanta që janë treguesit e anomalive të mundshme kromozomale në fetus.

Pra, në nivelin e parë të shqyrtimit përcaktohet hCG dhe Papp matur në njësi arbitrare dhe ka një vlerë të caktuar. Vetëm një mjek mund të nxjerrë konkluzione për rezultatet.

Në shfaqjen e dytë kryejnë kërkime për të përcaktuar alfa - estriol fetoprotein lirë, dhe HCG si. Duke pasur parasysh mjeku dhënave ultratinguj përfundon rreziku i anomalive kromozomale dhe keqformime në fetus.

Pas shqyrtimit biokimike ndihmon mjeku dyshuar për devijime kromozomale në foshnjen e palindur, por jo si vendim nuk është përfundimtar.

Ajo që është me vlerë të madhe për diagnostifikim moderne, siç e shihni, ka bërë një studim të HCG gjakut. Dhe si shumë çështje të errët të kësaj ndihme studimi për të kuptuar. Por mos harroni se interpretimin e vetme e kompetencës së një specialist me përvojë. Ruani veten. A nuk të angazhohen në vetë-diagnostifikim dhe besim mjekun tuaj!