Komente abdominoplasty bark, fotot para dhe pas operacionit


Abdominoplasty (anterior plastike mur abdominal) - metoda operative korrigjimin e llojit barkut estetike në të cilën riprodhuar formën e saktë të defekteve të barkut mur janë eliminuar dhe shtresa musculo-aponevrotycheskoho ose më thjesht - restaurimi i proporcioneve normale estetike e figurës.

Përmbajtje

 • Historia kirurgji plastike abdominale
 • Struktura e saktë e murit të barkut mëparshëm
 • Shkaqet deformim i murit të barkut mëparshëm
 • Indikacionet për kirurgji
 • Objektivat që duhet të arrihen gjatë operacionit
 • Llojet e operacioneve
 • Karakteristikat e pacientit pas operacionit abdominoplasty
 • Komplikime të mundshme pas kirurgji plastike abdominale

Arsyet e deformimeve estetike mund të jenë: pesha e tepërt, shtatzënia transferuar, operacionet e barkut kryer më parë dhe hapësirë ​​retroperitoneale.


Struktura e saktë e murit të barkut mëparshëm

Muri i jashtëm i barkut monumentet kufizuara anatomike (mechovydnymvidrostkom dhe harqeve bregdetare zhdrejtë muskujve, ligament inguinale dhe buzë çapokor) dhe ka një formë diamanti. Mur abdominal Siluetë varet nga trashësia dhe shpërndarjen e nënlëkurës yndyrë. Në vend të qarqeve që ndikojnë gjinore (gratë lokalizuara yndyrë në bark të ulët, dhe burra të shpërndara në mënyrë të barabartë), prania e mbipeshë, shtatzënisë transferuar, humbje peshe shpejtë. Fokusi kryesor është kërthizë.


Njerëzit që shkojnë për kirurgji, duke kërkuar që të "përsosur" stomak, ku në mes të recti shihet zakon, indeve mbi kërthizë me një sipërfaqe konkave të vogël dhe mysëti në kërthizë të vogël, bel visualized në mënyrë të qartë, rajoni inguinale dhe palët të dendura.

Shkaqet deformim i murit të barkut mëparshëm

Ka dy shkaqet kryesore të tensionit: shtatzënia dhe trashje. Kështu ka lloje të ndryshme të ndryshimeve në folds e rajonit suprapubic në yndyrë "platformë". Defektet e tilla kozmetike shpesh mund të shoqërohet me një divergjenca të defekteve të drejtpërdrejta aponeurosis muskujve si inguinale, femurit, hernias kërthizës.

Ptosis Diplomë (ptosis) indet e barkut

Sasia dhe lloji i operacionit varet nga shkalla e ptosis të indeve të buta, e cila është vendosur pacientin drejtë.

 • Faza e parë - një lëkurë pak sagging pa formimin e rrudha. Operacioni është treguar për një numër të madh të shënon shtrirje apo "shtrihen".
 • Hapi i dytë - visualized në mënyrë të qartë madhësinë dele të vogël. Ulur tonin e lëkurës, në kërkim të lëkurës i dobët.
 • 3 shkallë - definuar "platformë" gjerësi 10 cm, pak përputhen sipërfaqen anësore.
 • Niveli i katërt - 10 cm përplasje gjatë lëviz gjerësi në pjesët anësore dhe droops jashtë murit të barkut.

Vendimtar në zgjedhjen e një strategjie të trajtimit dhe algorithm e abdominoplasty luan trashësinë e folds yndyrë. Në një trashësi prej më shumë se 5 cm fazën e parë të kryer Liposuction, atëherë nuk ka më herët se 4 muaj, në fazën e dytë të plastikës. Kjo është një korrelacion direkt midis trashësisë së dhjamur dhe frekuencën e komplikimeve të tilla si Sir. Sir - një nga komplikimet më të zakonshme, në të cilën lëngu i lëngshëm akumulon në kavitetin e formuar midis montuar indet. Nëse ju gjeni siromy evakuuar dhe drenazhuar zgavër.

Diastase (divergjenca) recti

Në rrjedhën e operacionit ka një ndikim të rëndësishëm aponevrotycheskoho tonin e muskujve-skelet, prania e hernias dhe Diastase muskujt. Të dy situatat më të zakonshme në të cilin ind lidhës devijon për shkak të presionit të tepruar - Shtatzënia dhe shpejtësi formimi i numrit mbipeshë.

Me një mospërputhje të vogël do të jetë përputhen mjaftueshëm dhe muskujve lidhje materiale të zakonshëm qepje. Kur defekt muskujve-aponevrotycheskom është përdorur gjithashtu për të forcuar rrjetë marrje ryshfeti.

Indikacionet për kirurgji

 • Shfaqja unaesthetic e lëkurës në formën e sagging dhe shtrihen grupe (pas lindjes, për shkak të humbjes së peshës, moshës lidhur me ndryshimet)
 • Dobësimi i aponevrotycheskoho muskuloz-skelet manifestohen divergjenca të kombinuara me muskujt dhe shtrihen e lëkurës.
 • Manifestimet unaesthetic e peshë të tepërt në formën e folds ose "platformë"
 • Një numër i madh i shënon shtrirje në lëkurën e (atrofi mbresë të lëkurës) abdomen

Kufizime të përkohshme për funksionimin

Ashtu si me çdo operacioni, indikacionet për plastike e barkut mund të jetë i kufizuar nga disa faktorë.

 • Pas operacionit pacienti planifikon për të reduktuar ndjeshëm peshën e trupit. Një rënie në rezultat yndyrë abdominoplasty do të jetë e humbur shpejti.
 • Shtatzënisë planifikuar. Operacioni nuk do të zvogëlojë mundësinë e shtatzanisë, por nëse shtatzënia ndodh në periudhën e menjëhershme postoperative, përsëri do Crick që do të mohojnë rezultatin e operacionit, duke lënë vetëm një mbresë.
 • Një trashësi të konsiderueshme të shtresës së nënlëkurës yndyrë. Në këtë rast, pacienti është ofruar një trajtim faza.

Objektivat që duhet të arrihen gjatë operacionit

Pavarësisht nga lloji i plastikës, është e nevojshme për të arritur rezultate të caktuara:

 • Fshij (heqje) e tepërt shtrirë lëkurës
 • Rivendosja e integritetit të aponevrotycheskoho muskujve-Skeleti duke qepur ndarë muskujve dhe plastike hernias (hernioplasty) ndonjë nga metodat e nevojshme dhe e disponueshme
 • Transferimi fossa kërthizës në pozitën natyrore të formimit të "ideal" kërthizë. Kërthizë normalisht duhet të jenë të vendosur rreth 10 cm nga vija e pubis flokët e trupit. Në mungesë të kërthizës mund të luajnë.
 • Si forma të afërta me stomak "ideale"

Llojet e operacioneve

Dermolipektomiya në hypohastryy

Ky është një version i thjeshtuar i të ashtuquajturës abdominoplasty, në të cilën rezetsyruetsya (fshihen) e lëkurës tepërt me yndyrë në murin e poshtme të barkut të përparmë. Parimi bazë i funksionimit është i shpejtë dhe noninvasive hequr shuma maksimale e lëkurës dhe nënlëkurës yndyrë. Ind dhjamor otpreparovyvayut me domosdoshmëri të rreptë dhe një masë minimale. Muskujve-skelet aponevrotycheskyy nuk forcuar, hernioplastika është kryer. Prerje e lëkurës kryhet në zonën bikini, duke pasur parasysh të vogël tension postoperativ përplasje indeve të lëkurës dhe yndyra është hequr si një bllok i vetëm.

Tregues për këtë lloj operacioni është shtrirë tepër lëkurë në mungesë të defekteve në shtresën aponevrotycheskom. Gjithashtu, operacioni mund të tregohet në pacientët me sëmundje somatike (traumave të vogla, shërim të shpejtë në periudhën postoperative), si një alternativë për kirurgji radikale.

Miniabdominoplastika

Ky lloj i abdominoplasty në të cilën hiqet panik të tepërt të lëkurës në rajon suprapubic dhe të eliminohen, nëse tregohet, defekte në muskujve-skelet aponevrotycheskoho (hernie Diastase). Kryerja në pamjen unaesthetic e lëkurës kombinuar me defekt aponeurosis, por lokacionit normale fossa kërthizës. Tipari kryesor i kësaj teknike: kërthizës fossa nuk është transformuar.

Në kryerjen para operacionit shënuar lëkurën me këmbë pacientit me zhvendosjen e mëvonshme të lëkurës dhe yndyrë panik për të treguar folds tepërt.

Përdorin dy lloje të anestezi - anestezi kurrizore dhe anestezi të përgjithshme (keni nevojë maksimale relaksim të muskujve). Kryen seksion kryq të ulët të lëkurës me yndyrë nënlëkurës në linjë të shënuar, duke pasur parasysh migrimin në periudhën postoperative.

Rezulton përplasje otpreparovyvayut midline për nadpupochnoy zonë në lateral - për sqetull para. Hap hernioplasty është kryer në prani të hernias. Lëkurës tepërt me yndyrë hequr si një bllok i vetëm. Plaga është drenazhuar, qepi në shtresa, mbivendosur fashë pa mikrobe. Compression trikotazh veshje pas të sëmurëve vijnë në shqisat e tyre.

Abdominoplasty Klasike

Klasik (i plotë ose tradicionale) abdominoplasty - një metodë universale e barkut plastike, e cila përdor të gjitha teknikat e mundshme për të rivendosur integritetin dhe format e sakta të aponevrotycheskoho muskulor-skelet.

Para operacionit, mjeku kryen një operacione shënuar skemë: shënues shënon kufiri folds për shkak të lëvizshmërisë së saj dhe linjën prerë në zonën bikini. Për anestezi dhe largimin e tonin e muskujve duke përdorur anestezi të përgjithshme endotracheal.

Kryer pjesën më të ulët horizontal të lëkurës me yndyrë nënlëkurës më parë ekzekutohet i shënuar. Prodhuar autopsi të madhe të lëkurës yndyrë përplasje me harqe bregdetare, procesi xiphoid dhe i mëparshëm linjë axillary, me një maksimum indet schazhenyem ndarjen dhe anijeve. Obramlyayuschym kërthizë vykarbovuyetsya prerje. Defekte likuiduara shtresë musculo-aponevrotycheskoho në krahinën e muskujve të lidhura qepje të vazhdueshëm duke përdorur materiale nerassasyvayuschiesya qepje. Lëkura Teprica e rezetsyruetsya ngjitur fibër, të prerë një vrimë të re për donatorit kërthizë të midline, kërthizë regjistruar katër sutures intradermal entuziazëm aponevrosis për fossa kërthizës imponuara seams efikase zhytjeje nyjor në lëkurën e kërthizë.

E gjithë sipërfaqja e plagës bollëk larë zgjidhje antiseptik, drenyruetsya kullimit aktiv tuba. Plaga eshte sutured në shtresa. Për të siguruar tensioni minimal në dermis kryer dy rreshta qepje me fiksimit në sipërfaqen e tabelë muskujve, qepur nënlëkurës së bashku të tabelë sipërfaqësore. Për të përmirësuar efektin kozmetike përdoret prolenovoy thread intradermal qepje. Dressings imponuara pa mikrobe, çorape compression veshur. Në ditën e parë pas operacionit tregon një tjetër të rreptë shtrat me një kokë të moderuar rritje dhe këmbë për lehtësimin e tensioneve në mes seams mbivendosura.

Abdomynoplastyka vertikale

Vertikale abdominoplasty - kirurgji plastike për qëllim heqjen e defekteve estetike të defekteve të barkut mur dhe shtresa e muskujve-aponevrotycheskoho, tipari kryesor është teknikë e prerë lëkurës. Prerje nuk është kryer në zonën bikini horizontalisht, dhe midline e barkut.

Indikacionet për kirurgji:

 • Hedh lëng e shtresës së nënlëkurës yndyrë në bark qendrore
 • Tepruar shtrihen e lëkurës është në midline e barkut
 • Një numër i madh i shtesave, e kombinuar me një yndyrë hollë në midline dhe divergjenca muskujve të drejtpërdrejtë
 • Kirurgji mëparshme barkut për të formuar një mbresë të zgjeruar vertikale në midline, të cilat mund të rrëmbej dhe përmirësuar pamjen estetike
 • Në prani të mbi-zhvilluar yndyrë nëse autopsi përplasje është kundërindikuar për shkak të rrezikut të nekrozë indeve të buta
 • Aspektet pozitive të abdominoplasty vertikal:
 • Nuk është një shans të mundshëm për të hequr indeve të tepërta rajonin qendror të tepërt
 • Minimale autopsi shtresa yndyrë ju lejon të mbani enët e të ushqyerit
 • Bel korrigjim brenda kufijve të kërkuara nga ana e imponuar aponevrosis njëri-tjetrin
 • Disavantazhet abdominoplasty vertikale:
 • Extended mbresë vertikale postoperative që nuk është e mbuluar bardhësi
 • Dështimi për të hequr në mënyrë adekuate yndyrë të tepërt në pubis

Fazat operacion faza të ngjashme të plotë me të gjithë barkun plastike. Operacioni përfundoi detyrueshme kullimit shtresë indin nënlëkuror nga plagët shtresë suturing.

Abdomynoplastyka vështirë Ana

Stresi-lateral abdominoplasty - një lloj i kirurgjisë plastike, i propozuar në vitet '90 të shekullit XX TE Lockwood, ku skulpturë ruajtur klasike nxjerr në pah barkun, por ka disa dallime të rëndësishme.

Kirurgët duke përdorur këtë teknikë konsiderojnë se bust dhe kofshët e sipërme janë të pandashme nga pika e estetike të parë.

Karakteristika dalluese e stresit-lateral abdominoplasty:

 • pëlhura tensioni ndryshme drejtimi (90 gradë në boshtin vertikal të trupit)
 • pëlhurë tension formuar në lateral (por jo ne qender)
 • Zona e reduktuar yndyrë otpreparovki përplasje epigastrike ruajtur perforantov subcostal që ofron rrjedhë më të mirë të gjakut dhe zvogëlon mundësinë e indeve buzë nekrozë panik
 • Liposuction mundur sipërme dhe anësore të barkut

Ky lloj plastike është treguar për pacientët, e cila është deformim më e theksuar e indeve të buta në anën e përparme defekteve barkut mur kombinuar me shtresë e muskujve-aponevrotycheskoho.

Pas shënimit, nën anestezi të përgjithshme, kryer fazat kryesore të skulpturës klasike stomak të plotë. Kjo lëkurës rezetsyruetsya kryesisht lateral sepse mbresë të veçantë postoperative është formuar. Në rajonet anësore e përkimit seams thellë. Qepje për lëkurë të përputhen me tension të moderuar në tension lateral dhe pa në qendër.

Aspektet pozitive të metodës:

 • Si autopsi e indeve është minimizuar, përmirësimi flaps rrjedhjen e gjakut (respektivisht, përmirëson indet e shërimit)
 • Është e mundur për të reduktuar bel dhe për të krijuar mundësi më të mira për formimin e saj (sistemi sipërfaqësore fascial shënuar një tension të rëndësishëm në laterale)
 • Zvogëlon frekuencat e gri
 • Mbresë është pamje më estetike, reduktuar diferencat frekuencë indeve për faktin që tension ind është marrë në konsideratë në lidhje me aksin e trupit

Disavantazhet e metodës:

 • Në raste të rralla, pjesët anësore të indeve fryrë shtresë formuar të ashtuquajturat "veshët" që mund të rregullohen vazhdim prerë anash.

Karakteristikat e pacientit pas operacionit abdominoplasty

Në periudhën e hershme pas operacionit është e nevojshme për të arritur në të njëjtën kohë dy qëllime: për të arritur paqen maksimale e indeve postoperative hershme dhe aktivizuar pacientët.
Periudha postoperative është komplekse dhe kërkon respektimin e rreptë në një numër të treguesve, për shkak të efekteve të mëdha sipërfaqësore plagë në tension të frymëmarrjes sistemit aponevrotycheskoho muskujve-skelet, mbështetës të zgjatur veshin triko të veçantë, periudhën e gjatë të shërimit përfundimtar.

Për shtypur përplasje e indeve dhe për të eleminuar zgavrën plagë gjatë të parë liri kompressyonnoe ditën e parashikuar, e cila është përdorur muaj të paktën një vit e gjysmë. Regjim shtrati është treguar për 2 ditë, por lëvizjet aktive në gjymtyrët krevat zgjidhet menjëherë pas operacionit. Shtrat të vendosur llojin e sunbeds - me një fund të ngritura kryesor dhe këmbë, për të ulur presionin në zgavrën e barkut. Një dyqan i tillë dispozitë deri në 5 ditë.

Në të gjymtyrëve të ulët para operacionet çorape ngjeshje të siguruara në formën e çorape shtrënguar ose lidhurit elastike aplikuar gjymtyrë të ulët për të parandaluar komplikimet tromboembolike. Kohëzgjatja e veshur këtë triko - të paktën 5 ditë.

Pacienti merr një kurs të terapisë me antibiotikë dhe antikoagulant (për parandalimin e infeksionit dhe pranimin e komplikimeve tromboembolike). Nëse periudha pas operacionit vazhdon pa komplikime, pacienti shkarkohet në ditën e 3. Para shkarkimit pacienti merr një numër rekomandimesh: kufizuar ushtrimin dhe heqjen e peshave në 6 muaj, përputhje me dietë të ulët kalori, duke shmangur djegien nga dielli në Rumenin.

Rreth dy javë pacientët duhet ligation ambulatore kryer dhe kryen mbikëqyrje për shërimin e plagëve. Në mungesë të komplikimeve qepje të hequra në 14 ditë.

Rezultati bark plastike mund të vlerësohet pas gjashtë muajsh pas operacionit (ënjtje dhe tuberosity mund të ruhen deri në 8 muaj, dhe ndjenja vit onemeniya-).

Komplikime të mundshme pas kirurgji plastike abdominale

Komplikimet janë të ndarë në përgjithësi dhe lokal (në plagë).

Komplikime të përbashkëta

Rritja e presionit brenda barkut (sindromi ndarje të barkut)

Gjatë operacionit abdominoplasty, e kombinuar me muskujve forcimin aponevrotycheskoho kornizë dhe rënien në zgavrën e barkut, ka një rritje të mprehtë në presionin brenda barkut. Kjo shqetësuar rrjedhjen e gjakut në enët e mëdha dhe intraperitoneally mund të mungojnë të gjitha organet dhe sistemet.

Rënia manifestuar në përqëndrimin e oksigjenit në gjak dhe të shpeshta, frymëmarrje të cekët, të zbehtë e lëkurës dhe mukozës. Për të shmangur këtë ndërlikim të ndihmuar kontrollin e presionit të barkut gjatë operacionit, një pacientët para operacionit janë të këshilluar që të veshin të brendshme compression një trajnim dhe humbje peshe.

Trajtimi përbëhet nga një fund ngriti kokën, evakuimi i përmbajtjes së fshikëzës (për të rritur volumin e zgavrën e barkut), të eliminuar faktorët që kanë çuar në një rritje të presionit brenda barkut.

Komplikime thromboembolic (trombozë të thellë deje e gjymtyrë të ulëta dhe emboli pulmonare)

Faktorët shkakor janë: zgjatur obezdvyzhennost pacientit, humbjen transferuar gjakut, koagulimit të gjakut (hypercoagulable), trashje, venat me variçe e gjymtyrë të ulët, arrhythmias zemrës. Masat parandaluese kryhen përpara, gjatë dhe pas operacionit abdominoplasty. Emërohet anticoagulants kontrollohet nga dinamika parametrat koagulimit, është e detyrueshme që të veshin stockings compression.

Hipostatychna ("congestive") pneumoni

Ky komplikim është i lidhur me pacientit gjatë obezdvyzhennostyu pas operacionit. Shpesh ndodh në pacientët me trashje. Parandalimin e të dhënave ndihmon të aktivizoni komplikime si fillim si ditën e parë (që ju mund të ulen përmes 12 orëve të asistuar) ushtrime të frymëmarrjes.

Komplikime lokale

Pamja e tyre është e lidhur me veçantitë e operacionit: një zonë të madhe sipërfaqe plagë të autopsi për shkak të furnizimit të pamjaftueshëm të gjakut në indet si rezultat i traumave dhe përplasje të indeve placentar.

Zotëri

Sir formuar në rastet ku ka kushte për akumulimin e lëngjeve lëngshëm në zgavrën postoperative. Ka dy shkakësore formimi faktor gri. Arsyeja e parë - zgavër postoperative formuar në mes të indeve dhe aponeurosis përplasje. Kjo situatë mund të ndodhë me të varfër sipërfaqet plagë ngjitje. Prandaj, p veshur të brendshme compression treguar për të paktën gjashtë muaj, e kombinuar me një rënie në aktivitet fizik.

Arsyeja e dytë - Liposuction nga rajonet fqinje të lidhura, duke çuar të fryhen dhe grumbullimi i lëngjeve lëngshëm në plagë të saj thelbësore.

Komplikime Hematomnyy

Hematoma ky komplikim është shkaktuar nga gjakderdhje në periudhën postoperative, e ndjekur nga grumbullimi i gjakut. Arsyet mund të jenë të Hemostaza pamjaftueshme, ose një rritje të mprehtë në presionin e gjakut. Në identifikimin kryejmë auditimin gjetur nga plaga, nëse është e mundur, e anijes dëshirore.

Nekrozë rajonal

Shkaku kryesor nekroza e skajeve plagë - furnizim të pamjaftueshëm të gjakut dhe përplasje të ushqyerit që mund të ndodhë kur tepruar autopsi e indeve, joints me tension të tepërt, prania e dhëmbëza në fushën e operacioneve

Acarohet

Arsyet acarohet nuk mund të shihet në kohë Zotëri, hematoma, nekrozë. Kur ju bashkohet mesme subjektet e të dhënave infeksioni që kanë një bazë të mirë të mbarështimit për mikroorganizmave, aty acarohet. Parimet themelore të trajtimit të detyrueshme seksion dhe kullimit.

Përfundim

Abdominoplasty - operacion shirokorasprostranёnnaya me një numër minimal të rreziqeve dhe sjell qëndrueshme rezultat estetike.

Historia kirurgji plastike abdominale

Historia plastike stomak shkon prapa në fund të shekullit të 19-të. Blloku i parë i lëkurës dhe yndyra hiqet HA Kelly në vitin 1899. Që atëherë praktikë vprovadzhuvalosya shumë teknika të zhvillimit të cilëve procedohet në faza. Fillimisht, përpjekjet janë përqendruar në zhvillimin e qasjes operacional. Pastaj u përpoq për të përdorur prerje në një gisht në vijën qendrore të barkut, Thorek përdorur prerje horizontale në rajon suprapubic. Për një kohë të gjatë vprovadzhuvalosya shumë teknika të përshkruara do të marrë më shumë se njëqind faqe.

Aktualisht ata janë vetëm interes historik. Me rritjen e kërkesave për rezultate estetike u formua mënyrë abdominoplasty kryesore në 60 vjet të shekullit të 20, e cila është një qasje e ulët hark suprapubic mobilizimin e panik në brinjë dhe procesin xiphoid të forcimit të aponevrotycheskoho muskujve-skelet dhe transferimin e fossa kërthizës ruajtur kërthizë .

Themeluesi i kësaj metode ishte I. Pitanguy. Në periudhën moderne me metodat e njohura të abdominoplasty bashkua afër teknologjive mini-invazive (këto përfshijnë teknikë endoscopic dhe liposaktsionnaya). Ata filluan të përdorin sutures me cilësi të lartë, rrjetë grafts për të kryer hernioplasty. Ind cigare gjatë operacionit ka ndryshuar, ajo u bë më e butë, saktësi. Vëmendje e veçantë i është kushtuar gjatë operimit të sistemit limfatik që ushqen anijeve, tension e indeve, të cilat në masë të madhe të reduktuar normën e komplikimeve postoperative.