Naftës Noble dafinë për shëndetin dhe bukurinë


Në një letër drejtuar aftësitë kuzhinës e dafinë fisnike vështirë se dikush do të dyshojnë. Këto barëra janë kaq popullore që pothuajse çdo kuzhinë mund të gjendet një qese me mbishkrimin prozaike "lë Bay". Por kjo është vetëm një nga fytyrat e përfitimeve që sjell njerëzit pemë me gjelbërim të përjetshëm mesdhetare. Me gjirin e saj të bukur lë të naftës e përgatitur e cila ka veti të fuqishme shëruese.

Përmbajtje

  • Vaj Laurel për shëndetin
  • Për bukurinë
  • Si të gatuaj shtëpi shëndoshë e naftës

Mjekët e Romës së lashtë dhe Egjipt e dinte në lidhje me cilësinë e shërimit të naftës dhe përdoret për shërimin e pacientëve. Healers popullore përdoret dhe të aplikojnë atë në praktikën tuaj magjike. Dhe unë duhet të them, jo ​​pa sukses. Çfarë mund të ndihmojë një person në rënie këtë substancë aromatike?


Vaj Laurel për shëndetin

Fuqia shëruese e dafinë lë mbështjellë në vaj esencial që është në ta. Pronat e shëndetit të tij shumëdimensional dhe i bazuar kryesisht mbi efektin antimicrobial dhe antibacterial. Përveç kësaj, të naftës është në gjendje të:

  • Hiq spazma dhe dhimbje të lidhur me to;
  • Zvogëlojë dhimbjen;
  • Qetësuar sistemin nervor;
  • Forcimi djersitje;
  • Ngritja e trupit të përgjithshëm;
  • Stimulojë aktivitetin mendor.

Dhe produkti përkryer salcë pengon insektet bezdisshëm gjithashtu shumë të dobishme për shëndetin.

Krijuar edhe vaj dafinë në trajtimin e venave variçe dhe sëmundje të përbashkët. Ajo heq inflamacion i nyjave limfatike, dhimbje koke dhe të përdorur me sukses në trajtimin e sëmundjeve Ent, veçanërisht veshit.

Nëse ju nuk paraqiten në të djathtë moment aspirina përdorni vaj e dafinës, ajo ka pronë të shkëlqyer me shpejtësi të ulur temperaturën. Ndihmon dhimbje maslechko në stomakun dhe zorrët, normalizes funksionin e veshkave dhe të mëlçisë, të përmirësuar oreksin. Për të punuar kthye në fshikëz e tëmthit normal të mjaftueshme në një gotë kefir, të cilën ne e pi para gjumit, shtoni disa pika të produktit gji.

Në shi jashtë sezonit, kur ftohjet aktivizuar dhe viruset naftës bay leaf do të jetë një masë e shkëlqyer parandaluese, ajo do të rrisë rezistencën ndaj infeksionit dhe rrit imunitetin. Dhe në qoftë se ju keni një sistem të mirë imunitar, nuk funksionon rozladnayetsya trupit, nuk duket ndonjë lloje të alergjive përfshirë.

Për bukurinë

Pronat antiseptik e naftës fisnike dafinë janë përdorur në cosmetology. Shumë produkte te kujdesit për problemin dhe të lëkurës me vaj janë bërë në bazë të tij. Linjat e produkteve kozmetike për lëkurën kombinim shumë shpesh përfshijnë këtë komponent. Beauticians janë këshilluar për të aplikuar produktin gji për lëkurë të prirur për puçrra fytyre inflamacion dhe plagët.

Krem, kremra, maska ​​dhe produkte të tjera kozmetike "lavrushkoy" janë shumë delikate, ato janë:

  • Butë dhe butësisht pastruar lëkurën;
  • Zbut ai;
  • Të shpërndarë dhe për të hequr sebum, të hequr dhjamin e tepërt;
  • Heq acarim, të nxitur shërimin e gërvishtjet, shkurtimet dhe në mëngjes;
  • Normalizes metabolizmin në lëkurë.

Në vaj lë dafinë janë lloje të acideve yndyrore që rregullojnë metabolizmin lipidet. Pra vaj laurel është përdorur në trajtimin e sëmundjeve të lëkurës caktuara (dermatitis, eczema, psoriasis). Kjo është jashtëzakonisht e dobishme për lëkurën.

Përfshirja e kokës, që do të thotë se produkti i naftës me gjethe dafinë do të ndihmojë në kujdesin e flokëve. Aftësia e saj për të dezinfektoj dhe forcuar, rritur rrjedhjen e gjakut në indet e nevojës për të përmirësuar gjendjen e flokëve tuaj.

Vaj Laurel për flokët është përdorur si një stimulues dhe fondet tonik, ajo pengon formimin e zbokth dhe eliminuar atë që u shfaq. Rikthen strukturës pajetë, të dëmtuara, flokët tepër vaj. Forcon follicles flokët, duke eliminuar shkakun e humbjes së flokëve.

Nuk është një maskë shumë e mirë universale për rritjen dhe forcimin e flokëve, e cila është në gjendje të kthehen në jetë, për të shërohen shëndetin dhe ndriçim. Receta:

Përzierje vaj me gjirin e lë me kokosit apo vaj jojoba të vëllimit total të përzierje ishte 20 ml. Ajo shtoi vajra esenciale:

  • Limon, rozmarinë, livando - 3 pika;
  • Essential dafinë vaj - 4 pika.

Përzierje të gjithë përbërësit dhe të aplikoni në lëkurën e kokës dhe flokët. Shef përfundojë fort me kapem film, kati peshqir të barabartë. Mbajeni për gjysmë ore, pastaj lani flokët tuaj.

Si produkti është një aktivitet serioz, vaj dafine në shtëpi duhet të përdoren me kujdes. Krejtësisht të përjashtuar përdorimin e saj për shtatzëna dhe pleqsh gratë, foshnjat deri në 2 vjet.

Nëse ju nuk bien në këto kategori, podstrahuytes - të bëjë një test të thjeshtë për të tolerancës alergjik. Është shumë e thjeshtë: pikoj pak vaj në lëkurë delikate në pjesën e prapme të bërryl. Një fshij pak dhe prisni. Nuk duhet të ketë irritations.

Mos mbidozë për të shmangur pasojat e pakëndshme. Vaj Laurel mund të reduktojë presionin e gjakut dhe ka një veti të butë narkotike. Pra, të mirëpritur për të qenë nën kontroll.

Si të gatuaj shtëpi shëndoshë e naftës

Për vaj dafine në kushte industriale janë të thata dhe të freskëta lë dafinë nuk kanë arritur 2 vjeç. Nga këto, nga distilim me avull nxjerrjen produkt të dobishëm. Në kohërat sovjetike, prodhimi në shkallë të gjerë të prodhimit të vlefshme të naftës ishte në Gjeorgji.

Por ju mund të gatuaj atë në shtëpi. Ka disa mënyra kjo është e naftës më të thjeshtë dhe të përballueshme dafinë recetë, ulliri në xhami (i aftë dhe luledielli) vaj të vënë 2 gjirin e lë të freskëta, të lënë për një javë në një vend të errët. Get infuzion të shkëlqyer të naftës.

Fshij tij e mirë në lëkurë të thatë, shpifjeve ato liktyky, pesë, dhe lëkurë të thatë. Ju mund të përdorni dhe si një krem ​​për fytyrë. Aplikuar në lëkurë një orë para gjumit dhe rrudhave të vogla rozhladyatsya.

Ajo mund të jetë e dobishme për një produkt kozmetik dhe si vijon: Pika 30 copë gji freskët lë thatë dhe bluaj ato në një mulli kafeje. Hidh një gotë me perime ose vaj ulliri dhe mbush javë. Pastaj tendosje dhe të përdorni. Lëngshme të tilla vaj lyej hundën me sinusit, ajo shpejt do të shëroj plagët ose shkurtime.

Kurorë e dafinë fisnike ishte një simbol i fuqisë dhe pushtetit. Një aromatik bukur lë rezerva të mëdha të fshehura të shëndetit, dhe ata janë në dispozicion për pothuajse të gjithë. Shikoni në kabinetin e kuzhinës, nuk është ndoshta një qese me "lavrushkoy." Tani ju e dini se si të përdorin atë, jo vetëm për qëllime të kuzhinës. Bukuri Dafinat dhe shëndetin dekoroj ndonjë prej nesh.