Kollahenariy - Rishikimet e mjekëve dhe cosmetologists e Solariums kolagjenit


Të gjithë ndoshta e dini se një nga shkaqet e lëkurës plakjes dhe des është për të reduktuar prodhimin e fibrave kolagjenit. Për shkak të kësaj, ndonjëherë i ri elastike të lëkurës,, të freskëta përfundimisht humb këtyre pronave, rrudhat dhe folds. Si të merren me këtë? Cosmetology moderne ka në arsenalin e tij një shumë të trajtimeve rinovimin. Këto metoda përfshijnë dhe kollahenariy. Çfarë qëndron pas kësaj fjale të bukur?

Përmbajtje

 • Kolagjenit dhe roli i saj
 • Kollahenariy. Ç'është kjo?
 • Parimi i kollahenariya
 • Kush nuk mund të përdorë phototherapy?


Kolagjenit dhe roli i tij në lëkurë rinore

Kolagjenit - një proteine, elementi kryesor strukturor i indeve lidhës. Kolagjenit është praktikisht të gjitha organet e njeriut. Është kjo substancë jep forcën dhe elasticitetin e kërc, ligaments që mbështesin nyjeve tuaja dhe organe në vend, duke ofruar të gjitha strukturat e forcës së trupit të njeriut.

Një shumë e kolagjenit në lëkurë është ku substanca siguron qëndrueshmëri, forcë dhe elasticitet. Një sasi e mjaftueshme e kolagjenit është çelësi për lëkurë të shëndetshme, të bukur dhe rinore.

Po të mos ishte për kolagjenit, lëkurë dhe sagging zmorschylysya. Përveç kësaj, mungesa e proteinave në trup çon në dobësi e muskujve, tendons dhe nyje që kërcënon pasoja të rënda.

Kolagjenit prodhuar nga qelizat e dermis - fibroblasts. Trupi i njeriut është disa lloje të molekulave kolagjenit në lëkurë mbizotëron Tipi kolagjenit 1. Fibrave kolagjenit kanë një strukturë shumë komplekse, e cila ofron në njërën anë forcës së tyre, dhe të tjera - elasticitetin.

Me moshën, prodhimi i kolagjenit në trup ul, e cila çon në shfaqjen e rrudhave dhe sagging lëkurës. Mënyra më e lehtë për ta kthyer fytyrën rinore pamjen dhe trupin - për të rivendosur kolagjenit arsimit apo llojin artificiale atë në trup. Më efektive është konsideruar rivendosjen e prodhimit natyror kolagjenit në fibroblasts. Për këtë qëllim u shpik kollahenariy.

Kollahenariy. Ç'është kjo?

Kollahenariy të shikoni në është diell thjeshtë vertikale apo horizontale. Në shikim të parë kjo mund të duket për ju që ju doni të mashtrojnë dhe të japin dhomë me diell për mrekulli përditshme kthimit makinë të rinjve. Por kjo nuk është.

Në të vërtetë, jashtë këtyre dy pajisje nuk ndryshojnë. Përveç kësaj, nëse është e nevojshme, ata mund të transformohet në njëri-tjetrin. Atëherë çfarë kollahenariy?
Tipari kryesor është llambat kollahenariya lloj që janë përdorur. Llampat që mund të bëjë tuaj të lëkurës prodhojnë kolagjenit lakmuar - të veçantë. Nëse marrim parasysh kolagjenit dhomë me diell nga një pikëpamja shëndetësore, kjo metodë ka të bëjë me phototherapy (trajtim të lehta).

Në Solariums llambat kolagjenit përdorin dy lloje - të kuqe dhe blu. Llamba blu gjeneron trarëve të lehta nga vala e gjatë 415 nm. Kjo dritë ka një efekt spektër antimicrobial, përmirëson dhe stimulon mbrojtjen imunitare.

Llambat e kuqe gjenerojnë dritë me një gjatësi vale prej 633 nm. Këto llambat janë nxitës kryesor i sintezës së fibrave kolagjenit. Përveç kësaj, kur lëkura është e ekspozuar në dritë thahet ajo përforcon efektin baktericid e llambat blu.

Parimi i kollahenariya

Siç e kemi kuptuar, përbërës kryesor aktiv është kollahenariya dritat e kuqe. Duke gjykuar nga kritikat e mjekëve dhe cosmetologists kallahenarii, makinë ka provuar plotësisht dhe parim shkencor.


Spektri drita e kuqe, e cila është e gjeneruar nga burime të veçanta, depërton thellë në lëkurë për 8-10 mm. Në këtë thellësi është vetëm dermis me fibroblasts. Energjia e këtyre rrezeve të dritës absorbohet nga fibroblasts dhe aktivizon proceset në tumoret e kolagjenit, elastin dhe acid Hyaluronic.

Pronat baktericid të dritës blu bazuar në efektin e përthithjes të lehta nga qelizat e trupit, dhe ata prodhojnë një sasi të madhe të oksigjenit aktive, e cila vret mikroorganizmave.

Çfarë efekti vjen:

 • përmirëson ndjeshëm pamjen dhe strukturën e lëkurës;
 • poret ngushtë në fytyrën tuaj;
 • linjat e bukura arrit plotësisht;
 • rritur elasticitetin e lëkurës;
 • rrudhat bëhen më pak të dukshme;
 • në mënyrë të konsiderueshme rrit tonin e lëkurës;
 • spote të ndryshme të zhduket;
 • Personi linjë ton;
 • efekt pozitiv në lëkurë me vaj dhe të problemeve;
 • zvogëlon manifestimet e rrjetit të enëve të gjakut.

Kozmetikë kollahenariya

Para se të vizituar kolagjenit dhomë me diell, ju duhet të dini disa pika të rëndësishme. Së pari, shumë prodhuesit e kozmetikës prodhimin e produkteve me pigmente reflektuese. Prandaj, para se një phototherapy seancë duhet të mbajë demakijazha (për procedurat maksimale efikasitetit).

Ka shumë kompani prodhimin e kozmetikës për kollahenariya të veçantë, i cili synon për të rritur efektet pozitive të procedurës.

Sa kohë duhet seanca për rezultate të dukshme?

Gjithkush reagon ndryshe për phototherapy. Që nga përdorimi kollahenariya, kolagjenit është prodhuar natyrshëm dhe jo futur artificialisht në trup, atëherë efekti zhvillon më vonë, por ajo zgjat më shumë.

Kohëzgjatja e seancave phototherapy dhe të gjithë natyrisht varet rezultatin e dëshiruar, kusht parësor e lëkurës dhe mosha e klientit. Për vajzat e reja vetëm 10 seanca të fitojë shenjat e para të plakjes dhe venitje e lëkurës të mjaftueshme për të kryer 20 seanca, dhe për gratë me rrudha të thella nevojë për të paktën 30 procedura.

Kohëzgjatja e një seance të terapi të lehta varet nga të cilat pushteti llambë përdorur. Në kollahenariyah profesionale përdorin llamba të fuqishme (180 W), e cila ju ndihmon të kurseni para dhe kohë.

Në rrethana të tilla, kjo do të jetë e mjaftueshme për 20 minuta. Intervali minimal rekomandohet në mes të seancave të dy ditëve dhe një maksimum - katër ditë.

Duke gjykuar nga kritikat e grave kollahenarii që rregullisht përdorin këto shërbime, efekti i kursit të plotë të trajtimeve të mbetet rreth 3-6 muaj. Për të mbështetur më tej lëkurën e saj dinjitoz Solarium mjaftueshme kolagjenit do të vizitojë dy ose tri herë në muaj.

Kush nuk mund të përdorë phototherapy?

Rrezet e dritës të cilat stimulojnë sintezën e kolagjenit, praktikisht të padëmshme dhe nuk kanë efekte anësore. Vetëm në disa raste nuk kollahenariy të përdoret si përtëritje.

Kundërindikimet Kollahenariy:

 • Tuberkulozi aktiv;
 • sëmundje sy kur ata të bëhen të ndjeshëm ndaj dritës (konjuktivit, etj);
 • lezione të lëkurës, intensive rrit photosensitivity tyre;
 • mjekim që të ketë efektin e photosensitivity (rritur ndjeshmërinë e lëkurës në dritë);
 • Pacientët që vuajnë nga porphyria;
 • pacientët me hyperthyroidism (rritur hormoneve tiroide);
 • gratë dhe nënat shtatzëna;
 • njerëzit që vuajnë nga epilepsia.

Çdo vit ka metoda të reja dhe të përmirësuara të përtëritje. Pra, shikuar nga për bukurinë e tyre dhe të rinjve për aq kohë sa të jetë e mundur për të ruajtur lëkurën - kjo është detyrë e çdo grua të dashur veten. Nëse ju nuk jeni në gjendje të kuptoj se të gjithë bollëkun e procedurave kozmetike, konsultohuni me mjekun-beautician i cili gjithmonë do të ndihmojë dhe të gjejë një qasje individuale vetëm për ju.