Vaj kokosit për individët - pronat e dobishme Rrudhat arrë parajsë dhe fytyre


Në përmendjen e kokosit në shumë prej nesh nuk është imazhi i ashpër madhe dhe arrë të shprishur. Dikush do të kokosit Bare tenderit kujtimet e "mirësisë" me ishullin parajsë. Disa mendojnë se i freskuese qumësht me shije origjinale. Dhe të gjithë do të jetë e drejtë. Gratë ndoshta kujtoni fjalën e mirë të naftës kokosit për fytyrë, i cili i ndihmoi ata të fitojnë lëkurën delikate dhe të bukur.

Përmbajtje

  • Rritet kokosit
  • Si është shërim naftës
  • Prona dhe aplikimi i naftës kokosit
  • Personi Zamaslyt me përfitim


Rritet kokosit

Në ishujt fabulously bukur tropikale, ku shumë të ngrohjes dhe dielli rriten pemë të larta palme hollë me gjeth i harlisur në krye të trungut. Ata preferojnë jetën në oqean dhe tokat ranore. Në pemë të bukura të pjekur fruta mahnitshme «kokosi».

Përkthyer nga portugeze do të thotë "majmun". Ky emër i gëzueshëm i Giant arra flokë të pranuara nga ngjashmëria (për shkak të njollave në to) me surrat majmun. Frutat piqen gjatë, 8-10 muaj. Gjatë kësaj kohe ata thithin bukurinë magjike e plazhe ranore, energji të bollshme e diellit, freskinë e oqeanit.

"Burime natyrore" arra e tij të shkëlqyer dorëzuar për njerëzit për të ndihmuar ata të bëhen të shëndetshme dhe të bukur. Një nga këto dhurata është shërim vaj kokosit, pronat e të cilit ne jemi të interesuar në sot.

Si është shërim naftës

Brenda fruta kokosit është një shtresë e tul të bardhë të trashë. Ajo është e bashkangjitur tek skeleti i brendshem dhe arrin një trashësi prej 12 cm. Kjo quhet copra. Me të dhe e bëri të famshëm vaj kokosit.

Metoda më e zakonshme e pushimit Hot. Mishi thata kokosit është presion, duke u produkt të vlefshme. Por vetitë më të dobishme të naftës, prodhuar duke përdorur ftohtë presion. Ky proces i butë që ju lejon të ruani deri artikuj të dobishme në produkt.

Ftohtë presion kokosit naftës nuk është më shumë se 10% të prodhimit të përgjithshëm. Kostoja e saj më sipër, por edhe vlera. Vjet Timestamped mund edhe jashtë frigorifer sepse komponentët e tij nuk do të reagojnë me ajër.

Prona dhe aplikimi i naftës kokosit

Ky vaj, si uji, mund të ndryshojë gjendja e tij fizike në varësi të t përreth. Në t ​​më poshtë substancë ambientit nga arra tropikale do të jetë në formë të ngurtë, dhe duken si copa të naftës të bardhë gatim. Nëse ju bëhen të ngrohta, më lart 27-28, gjalpë të kthehet në vaj ngjyrë të lëngshme dritë të verdhë.


Vaj i rafinuar dhe i rafinuar është pothuajse pa erë. Sa më mirë që është e provuar, më transparente. Me standardet e një produkt me cilësi duhet të përmbajë të paktën 50% acid laurynovoy. Ajo ishte prania e saj shpjegon numrin e madh të pronave të dobishme në vaj e frutave ekzotike.

Përveç shërimit vaj përmban:

  • thiamine, e cila nuk lejon qelizat të rriten të vjetër;
  • acid folik me funksione të shkëlqyer mbrojtëse;
  • niacin, freskuese çehre dhe shërojnë plagët;
  • acid Pantothenic, e cila eliminon rrudhat e vogla;
  • pyridoxine - substancë inflamatore terapeutik;
  • askorbinku që ka veti rinovimin.

Cosmetologists kanë kohë dhe me sukses përdoret vaj kokosit për lëkurën. Cilat janë pronat bazuar kjo popullaritet?

  • Qëndrueshmëri delikate shpejt naftës është zhytur plotësisht dhe asimiluar;
  • I përshtatshëm për të gjitha llojet e lëkurës;
  • Përdorur të përkryer për masazh;
  • Me aktivitetin e tij të lartë biologjik formon një film mbrojtëse në fytyrë, i cili me sukses e mbron atë nga efektet negative mjedisore;
  • Naftës ka efekte anti-inflamator;
  • Perfectly zbut, moisturizes, ushqen;
  • Në gjendje për të tërhequr tiparet e fytyrës, të qetë jashtë lëkurës, për shkak të naftës kokosit është aplikuar anti-rrudhë aktive dhe beauticians, dhe gratë në shtëpi;
  • Për qëndrueshmëri - jo me yndyrë, nuk ndotin poret.
  • Vështirë gjithashtu do të donte pronat antimicrobial e këtij produkti pimples në fytyrën tuaj. Thellë depërtojnë në shtresat e lëkurës dhe nga pastrimi qelizat e veta, vaj eliminon xhepat e inflamacionit. Për shkak se vaj kokosit për puçrra fytyre nuk është një masë e fundit.

Ka disa "patate të skuqura" që të shtoni vaj besueshmërinë e frutave ekzotike. Për shembull, ajo penoobrazuyuschye aftësinë. Për prodhimin e sapunit është shumë e rëndësishme. Ajo gjithashtu nuk do të jetë në cilësitë tepërta dezinfektues i cili gjithashtu ka një produkt të arre.

Dhe mos harroni se grua i mrekullueshëm në këmbë në plazhet me rërë të Polinezi dhe ishuj të tjerë tropikale? Tanned, të butë, rrezatues shëndeti i tyre të lëkurës është një kënaqësi e vërtetë. Dhe të gjitha në sajë të naftës kokosit. Tropykanky bujarisht ngjyhet lëkurën e tyre dhe ata janë miq me dielli, era, oqean. Vaj arre në formën e tij të pastër është një mbrojtje e shkëlqyer kundër djegien nga dielli.

Kjo është arsyeja pse ajo është përdorur në prodhimin e kozmetikës plazhit. Mbron nga vaj kokosit mund të shtohet në sunscreen, locion, kremra për të përmirësuar efektivitetin e tyre. Aplikoni para se dielli do të thotë procedurat e nevojshme dhe pas.


Dhe një tjetër tipar që e bën përdorimin e naftës kokosit është shumë i përshtatshëm. Kjo është, si të thuash, për të komunikuar. Produkt natyral i madh "gjen gjuhën e përbashkët" me vajra të tjera dhe kozmetikës. Është lehtë të krahasohen dhe të kombinuara.

Me karakteristika të tilla të bërë maska ​​të ndryshme me maslechkom tropikale shumë e thjeshtë. Ata mund të gatuaj në një "vaj maskë nuk do të prishin," në qoftë se ajo është me kursin kokosit.

Personi Zamaslyt me përfitim

Maskë me vaj kokosit do të jetë veçanërisht e dobishme në qoftë se ju keni të thatë, venitje ose lëkurë të ndjeshme, të prirur për të flaking dhe acarim. Ka rregulla të përgjithshme që maska ​​të përshtatshme për përdorimin e vajrave medicinale.

  • Një procedurë në javë do të jetë e mjaftueshme;
  • Para se të aplikoni maskë, lani mirë dhe personi bosh;
  • Mbani maskë jo më shumë se 15 minuta, pije me ujë të ngrohtë;

Vaj kokosit është praktikisht e padëmshme, por ende vlerë checking veten e produktit individuale intolerancës. Aplikoni një sasi të vogël të saj në brendësi të bërryl. Prisni disa minuta, në qoftë se ju nuk shoh asnjë reagim - përdorin për shëndetin.

Unë dua të jap shembuj të maska ​​më të njohura me vaj kokosit, ata janë të thjeshta, të këndshme dhe shumë efektive.

Maska për çdo lloj të lëkurës:

  • Merrni 1 lugë gjelle mjaltë të shkrirë dhe krem ​​të freskët, llokoçis, shtoni 1 lugë çaji vaj kokosit.
  • 2 lugë miell oriz dhe një lugë çaji të përzierje të naftës kokosit rezulton holluar trashë substancë deri në krem ​​të trashë me çaj të freskët të gjelbër.

Maskë për lëkurë të ndjeshme:

  • Një pjesë e vogël e bukë të bardhë të zhytem në 2 lugë qumësht Mix këtë pulpë me një lugë çaji me vaj kokosit.

Maskë e thjeshtë klasike:

  • bujarisht me gjalpë i shkrirë përshkojnë personi, pas 10 minutave përsëritjen e procedurës. Pas të tillë një "coaxing" lëkura bëhet jashtëzakonisht kadifeje, duke prekur ajo do të jetë kënaqësi.

Përfitimet e vaj kokosit për fytyrë dëmtimit të dukshëm të saj mund të gjenden vetëm në mungesë të dëshirës tuaj për të përdorur atë në jetën e përditshme. A është e mundur që të injorojnë mundësinë e përdorimit të saj? Shpëlaj pads pambuku për makiazhin e syve ngjyhet produkteve tropikale. Grim të lehtë të dalin në pension, lëkura do të jetë pafundësisht mirënjohës për shqetësimin tuaj.

Nëse një shishe të naftës kokosit që ju të shtoni disa pika të vitaminës E, linjat e bukura rreth syve shpejt dhe dukshëm reduktuar (për efekt të mirë, ju mund të përdorni krem ​​shtëpi).


Dhe në fund, një tjetër fakt interesant nga biografi dhuratë të mrekullueshme nga kokosit tropikale. Për të ruajtur kënduar nga brezat e mbretëreshës bukurisë legjendar Kleopatra mori banja e tij të famshëm. Një nga më të njohura ishte gomarë qumësht me vaj kokosit.

Ndoshta përbërës i parë gjendet problematike. Por e dytë, ne mund të sigurtë të aplikojnë për atraktivitetin e tyre personale.