Elektroepylyatsyya komente, contraindications dhe rekomandimet


Për shekuj me radhë femrat janë rrënuar me veten pyetjen: "Si të shpëtoj e flokëve padëshiruar trupit, dhe si për të bërë atë në mënyrë të sigurtë dhe në mënyrë efektive?". Sot ka dhjetra mënyra për heqjen e flokëve dhe heqjen e flokëve, dhe ata të gjithë kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre. Edhe pse elektrolizë nuk mund të quhet metoda të sofistikuara të heqjes së flokëve, ajo është ende përdoret gjerësisht në cosmetology.

Përmbajtje

 • Metoda dhe thelbin e metodës
 • Metodat elektrolizë
 • Përfitimet elektrolizë
 • Kundërindikimet për elektrolizë
 • Llojet e elektrolizë

Heqja e flokëve duke përdorur energji elektrike - një metodë që do të shpëtoj i flokëve të tepërta në çdo zonë të trupit, përveç veshët dhe hunda. Sot është veçanërisht e popullarizuar në mesin e grave elektrolizë bikini, sqetull, këmbët, krahët, abdomen, mollaqe dhe mjekër. Gjysmë të fortë jo shumë larg nga e bukur - burrat përdorin gjithashtu këtë metodë për të në mënyrë efektive dhe të përhershme të hequr flokët e padëshiruar në vetullat, faqet, qafën dhe më shpesh në anën e pasme, supet dhe gjoks.


Metoda dhe thelbin e metodës

Ky lloj i heqjes së flokëve është shumë kohë dhe kërkon një aftësi të caktuar, për shkak se gjatë kryerjes së secilit flokëve trajtohet dhe hequr të energjisë elektrike veç e veç.

Procedura është si më poshtë: gjëndër e flokëve (nën lëkurë) ushqehet me energji elektrike duke përdorur piskatore apo gjilpërat të veçanta, e cila shkatërron rrënjët e gjëndër e flokëve vetë. Për rezultatet përfundimtare të marrë rreth 3 trajtim kursit (në varësi të dendësisë së rritjes së flokëve, trashësi dhe zonën e trupit).

Duhet të theksohet se elektrolizë nuk është një metodë e re në luftën kundër flokët e padëshiruar. Përpjekjet e para, dhe mjaft e suksesshme, hiqni qime duke përdorur aktuale të bëra nga okulist amerikan Charles Michael në vitin 1875, në mënyrë që të lehtësojë pacientit një herë dhe për të gjithë nga qerpikët i hyrë në mish. Që atëherë, shumë kohë ka kaluar, dhe aparat për elektrolizë të kompjuterizuar plotësisht, por thelbi mbetet i njëjtë metodë.

Metodat elektrolizë

Linjat e kësaj metode të heqjes së flokëve janë të ndarë në dy grupe kryesore, në varësi të instrumenteve barbar: ata që mbajnë me piskatore dhe një gjilpërë.

Duke përdorur piskatore

Kjo procedurë është kryer duke përdorur piskatore elektrodë, e cila gëzon flokët. Ajo është e lidhur me pajisjen që gjeneron një pagesë elektrike, dhe ai shërbeu me piskatore për shkak të gjëndër e flokëve dhe shkatërron atë. Përparësitë e këtij lloji përfshijnë dhimbje, por ai nuk gëzon popullaritet, sepse shpejtësia e saj është shumë e vogël (efektin e tanishme 1 flokëve zgjat rreth 2 minuta).

Me hala

Një gjilpërë të veçantë është injektuar nën lëkurë në një thellësi prej gjëndër e flokëve. Ka disa lloje të gjilpërave për procedurat (hala mjekësore me çelik, alergji ari, hala izoluara, të cilat mbrojnë lëkurën nga djegiet elektrike). Hala e përzgjedhura për çdo individ.

Vlen të përmendet fakti se hala duhet të jetë e disponueshme, dhe në qoftë se ju bëni këtë procedurë në një sallon bukurie, kërkoni për gjilpërë rozpechatuvaly me ju.

Përfitimet elektrolizë

Përdorimi i këtij lloji të heqjes së flokëve ka 130 vjet (me statusin e metodë efektive dhe të sigurt), dhe komente të elektrolizë kryesisht pozitive. Sipas statistikave 90% e konsumatorëve janë plotësisht të kënaqur me rezultatin. Në luftë e vështirë me bimësi të tepërt në trup - është një nga metodat më efektive, por zakonisht lazer inferior dhe photoepilation për shkak të dhimbjes së tyre dhe komplikime të mundshme.


Një kurs i zgjedhur, do të shpëtoj i vegjetacionit tepërt në trup kohë shumë të gjatë. Një tjetër avantazh i kësaj teknike është që të punojë në pothuajse të gjitha fushat e trupit, nga e lëkurës dhe flokëve llojeve.
Disavantazhet elektrolizë

Ashtu si çdo metodë tjetër heqja e flokëve, kjo metodë ka meta e saj.

 • Faktori njeri

Kjo është një procedurë shumë e komplikuar, suksesi i të cilit varet nga shkathtësitë dhe aftësitë e një njeriu që e këndon atë. Prandaj është e rëndësishme që të zbatohen vetëm për studentët e diplomuar të cilët kanë marrë trajnim special dhe punon vetëm me pajisjet më të mirë.

 • Komplikime të mundshme

Nëse ju nuk ndiqni të gjitha rregullat, komplikimet e mundshme si dhëmbëza, inflamacion dhe pustular proceseve, njolla në lëkurë.

 • Metoda e sëmundshmërisë

Elektrolizë është metodë e dhimbshme të heqjes së flokëve praktikisht e pamundur dhe obezbolyvanyyu përdorimin e anesthetics lokale (efekti i mundshëm i rritjes së rritjes së flokëve lokale).

 • Trajtimet Çmimi

Kjo është një procedurë shumë e shtrenjtë. Rreth 1 orë e me vlerë $ 50-70. Sa seanca e nevojshme dhe kohëzgjatja e tyre varet nga dendësia e rritjes së flokëve, zonat e tyre loop e trupit, hormonal, trashëgim dhe më shumë. Për shembull, çmimi mesatar i një kursi të plotë të heqjes së flokëve në këmbë është rreth $ 2000. Prandaj, një kënaqësi e tillë mund të përballojë jo të gjithë.

Kundërindikimet për elektrolizë

Përkundër faktit se pothuajse të gjithë mund të ketë rrezik për shëndetin për të përdorur këtë metodë, ka Kundërindikimet për elektrolizë:

 • Sëmundjet e lëkurës.
 • Llojet e diabetit 1 dhe 2.
 • Hipertensionit arterial shkallë të lartë.
 • Tendenca për të formuar keloids.
 • Sëmundjet akute infektive.
 • Rritja temperaturën e trupit.
 • Alergji ndaj përbërësve të gjilpërave.
 • Sëmundje variçe.
 • Prania e një stimulues kardiak.
 • Shtatzënia.
 • Çrregullimet mendore klientit.

Në bazë të sa më sipër, bëhet e qartë se pse elektrolizë në shtëpi është e pamundur dhe madje e rrezikshme.

Llojet e elektrolizë

Ka disa lloje të heqjes së flokëve duke i tanishëm:

Termolyz

Kjo është më e zakonshme, por mënyra më e dhimbshme. Një gjilpërë e hollë është futur nën lëkurë të ushqyer e saj një lartë-pagesë që shkatërron gjëndër.

Termolyza avantazh është se në një kohë të shkurtër mund të trajtojë zona të mëdha të lëkurës, por në qoftë se gjëndër është kurs i thellë apo lakuar, është e mundshme që ai nuk do të vdesë.

Elektrolizë

Kjo është më pak e dhimbshme, por më shumë proces i gjatë. Në kursin e saj, gjilpërë është injektuar cekët dhe të ngarkuar të dobët shërben DC, nën të cilën indet formuar acid klorhidrik ndjekur nga shpërbërja e menjëhershme dhe formimin e livadh, që digjet follicles flokëve.

Metoda përzierje

Ai kombinuar dy metodat e mëparshme. Efektiviteti i kësaj metode është thjesht mahnitëse, por shpejtësia e përpunimit shumë më i ngadalshëm.

Metoda Flash

Ajo është, në fakt, është përmirësuar termolyz - janë duke përdorur një frekuencë të lartë aktuale elektrike. Kjo metodë ju lejon të zhvillojnë më të lartë të zonave të përpunimit me shpejtësi.

Vendimi për të hequr flokët e padëshiruar me elektrolizë duhet të mendohet mirë. Ju duhet të zgjidhni me kujdes klinikë kozmetike që ofron shërbime përvojë të tillë të kërkojë magjistar dhe të gjitha dokumentet e nevojshme për praktikën. Pas të gjitha paratë që ju duhet të merrni lëkurë të përkryer të qetë përgjithmonë, nuk plagët dhe djegiet. Dhe sigurisht me vlerë eksploruar alternativa më moderne - metodat e reja të heqja e flokëve lazer ka mësuar për të përballuar me të gjitha llojet e qimeve pa dhimbje dhe komplikime.