Vaj esencial i shishe portokalli energjisë diellore


Aromatherapy kohët e fundit ka provokuar një reagim skeptik nga mbështetësit e mjekësisë tradicionale dhe specialistëve në këtë drejtim, temjan tymoj lokalet dhe të përgatisë një ilaç i mashtruese erë, nëse jo e lidhur me charlatans, nga magjistarët.

Përmbajtje

  • Pronat vaj esencial e portokalli
  • Përdorimi i naftës portokalli në kozmetikë: receta bukuri
  • Zgjedhja e një produkt me cilësi
  • Metodat e aplikimit dhe dozen e rekomanduar
  • Features gjalpë - Këshilla të dobishme

Megjithatë, me kalimin e kohës, në sajë të kërkimeve të shumta dhe mosbesim aktive reklamat ndryshuar interes, i cili shpejt u rrit në një admiruar gjerësisht vajra esenciale.


Një nga më të popullarizuar industrinë e produkteve natyrale është vaj aromatik esencial i portokallit. Ajo është gjithmonë e pranishme në arsenalin si Aromatherapist profesional dhe fillestar - një erë të ndritshme, të këndshme, kozmetike vlefshme dhe pronat terapeutike, mundësia e një qëllime shtëpiake dhe të kuzhinës e bëjnë të domosdoshme.

Marrë nga lëvozhgë portokalli - në fakt, mbetjet e industrisë ushqimore, ky vaj esencial është me kosto të ulët të ndryshme. Kjo prodhuesit rrallë drejtuar falsifikimit të produktit, dhe rreziku për të blerë një maskën eliksir sintetike rreme çmuar relativisht i ulët.

Fakt interesant: pemë Orange ofron lëndë e parë për industrinë e aromatizues, jo vetëm në formën e frutave. Me lule e saj nga distilim me avull dhe Enfleurage Neroli vaj esencial nxjerrë nga gjethet e rinj dhe fidaneve - petithreyna. Këto substanca janë kryesisht të ngjashme, por jo identike pronat, por erë shumë të ndryshme dhe vlera.

Në emër të naftës portokalli mund të fshehin vetëm tre lloje. Më të popullarizuara dhe të përballueshme - vaj ëmbël portokalli esencial, më pak të njohur - e hidhur dhe mjaft ekzotike për uninitiated mund të duket e naftës gjelbër-kafe portokalli përgjakshme, duart gatuar e punëtorëve të Afrikës.

Në përzierjet e transmetimit aromatike portokalli sidomos e kombinuar me sukses me vajrat e conifers - pisha, bredhi, dru kedri, dhe djegëse me - kanellë, piper i zi dhe karafil. Tradicionalisht, përdorimi i kombinuar i sandalit, kamomil, nenexhik, dëllinjë, eukalipt, livando, rozmarinë, vajra xhenxhefil.

Pronat vaj esencial e portokalli

Drogës aromatike ka një veprime shumë të gjithanshëm shëruese:

  • Tonik. Rrit oreksin, përmirëson tretjen; stimulon trurin, heq lodhjen e përgjithshme; metabolizmi, qarkullimi i gjakut dhe rrjedhën e limfatike.
  • Zbutës. Heq stresin, eliminon pagjumësi dhe dhimbje koke natyrën neurotik, zvogëlon simptomat e lodhjes sy.
  • Antispasmodic. Zvogëlon intensitetin e dhimbjes menstruale, dhimbje barku, heq bronchospasm.
  • Antiseptik. Efektive në stomatiti, malcim nullesh dhe sëmundjes periodontale, dezinfekton dëme të vogla të lëkurës.
  • Immunomodeliruyuschee. Përforcon funksionet mbrojtëse të trupit.
  • Presioni në rënie.
  • Biliare.
  • Krovoochistitelnoe.
  • Anti-inflamator.
  • Antioxidant.
  • Rigjeneruese. Shërojnë dhe forcon indet e lëkurës, mukozës, muskujt dhe organet e brendshme.
  • Anti-qetësues. Përmirëson disponimin, parandalon sulmet dhe sulme paniku reagime pamjen poststressovyh.
  • Nervoz. Ajo ka një veti delikate aphrodisiacs.


Ndër contraindications për përdorimin e portokalli eter izoluar sëmundje ulcerative, gastrit me aciditet të lartë të origjinalitet lëng stomakut. Mundësia e reagimeve negative në shtatzëni, sidomos në fazat e hershme.

Përdorimi i naftës portokalli në kozmetikë: receta bukuri

Në çështjet e kujdesit personal vajrave thelbësore - ndihmëtarë thelbësore. Përbërësit bimore natyrore të shumtën substancat e ngjashme të prodhuara në lëkurën e njeriut, mbështetur bilancin e saj natyrore dhe funksionet mbrojtëse. Kjo shpjegon efikasitetit dhe popullaritet phytomedications larta. Në cosmetology tradicionalisht përdorni vaj portokalli në tri fusha:

  1. Programi anti-celulitin. Beauticians, gravitojnë në mjetet natyrore, e dini se vaj portokalli do të ndihmojë të hequr qafe celulitin më të mirë se sa ndonjë aditivëve të tjera thelbësore. Substancat ajo përmban, janë të ngrohjes dhe pronat lipolytic, rregullojnë sistemin limfatik dhe stimulon proceset lëkurës. Falë tyre, ulur ndjeshëm shenjat e ënjtje, lëkura bëhet e butë, i tendosur, sipërfaqja e tij është niveluar dhe, rrjedhimisht, konturet e trupit të marrë qartësi e dëshiruar. Për të përmirësuar efektin e Aromatherapy kombinuar me masazh. Për këtë perime yndyrë bazë - myndalnuyu, lajthi ose jojoba - Citrus sinensis përzierje e esters e rozmarinë, kanellë, qiparisit, duke marrë ilaç i shkëlqyer për celulitin.
  2. Mjet të çmuar thelbësor për kontrollin e moshës lidhur me ndryshimet e lëkurës. Fruta të naftës mbush energjisë diellore lodhur, lëkurës shurdhër, rrit TURGOR saj, redukton shenjat e acarim. Për lëkurë të thatë, përdorni një maskë të bazuar në vezë e verdhë veze me shtimin e një palë e pika të vajrave portokalli dhe Neroli. Për të freskuar natyrë, vaj është shtuar në një përzierje të krem ​​dhe argjile rozë. Për të lëkurës me vaj, aplikoni fonde portokalli nuk rekomandohet.
  3. Flokët vaj portokalli esencial është e dobishme për hidratues tyre, protivoseboreynym dhe pronat e përforcuar. Për të përshpejtuar rritjen e flokëve, që përdoret në kombinim me rrahje naftës, baza rodhe holluar ne formen e maska. Për të bërë të shkëlqejë e flokëve hirrë qumështi shpëlarë me shtimin e përbërës portokalli dhe një orë e gjysmë fshehur ato nën mbyllur plastike. Në zbokth përdorimin me efektivitet të njëkohshëm të një përzierje të naftës portokalli dhe pemë çaji vaj në proporcione të barabarta.

Vaj portokalli esencial është përdorur gjerësisht në praktikat e fshehtë. Astrologët rekomandojmë që të aplikoni rregullisht thelbin aromatike për njerëzit e lindur nën shenjën e Ujori, kancerit dhe luanit. Bioenergjia argumentojnë se ajo është në gjendje për të tërhequr para dhe dashuri fat zhvillon përkushtim, një perceptim pozitiv të jetës dhe të hapet në aftësitë supernatyrale njeriu.

Natyrisht, të gjitha cilësitë e përshkruara mund të ketë vetëm thelbin e vërtetë, blerja e të cilave kërkon njohuri të veçanta.

Zgjedhja e një produkt me cilësi

Vajra esenciale e portokalli, limon, mandarin është një përjashtim këndshme për sundimin "vaj i mirë natyror nuk është i lirë." Megjithatë, përpara se të bëjnë një blerje në një farmaci ose supermarket, i kushtoj vëmendje të gjithë gamën e produkteve të prodhuesit.

Nëse produktet janë të lira dhe të papeshë portokalli ekstrakt vlen aq sa jasemini, kamomil, palisandër ose neroliyeva - një vepër e falsifikuar. Përdorimi i saj do të jetë në të mirë paefektshëm, dhe në të keqe - do të shkaktojë dëm të madh në trup. Zëvendësuesit e tilla mund të përdoren për liri aromatizues dhe si një mjet për të luftuar molë - jo më shumë.

Një tjetër tipar dallues i vajit natyror thelbësore është një tregues i emrit materiale Latine - Citrus sinensis - për portokalli ëmbël, Citrus vulgaris - për të hidhur dhe Citrus sinensis Osbek - për të përgjakshme.

Fatkeqësisht, cilësia e prodhimit aromamasel vendeve të CIS është e dobët. Në raftet e farmacive ju mund të gjeni një të mirë kompanitë e prodhimit evropiane - gjermane, francezët, por thelbin rrugën më të lartë standarde më e lehtë për të blerë në dyqane të specializuara. Pasi njihen me shije dhe magjike pronat e vajrave premium, ju nuk do të ngatërruar ato me të lëngshme kimike të lirë.

Lajm i madh për ata që nuk duan të rrezikojnë, por duan të përjetojnë efektivitetin e Aromatherapy agrume inexpensively, mirrë mund të nxirren nga portokalli zhvishem vetë. Kur lakimi i freskët vybryzhyvaetsya naftës zhvishem - ju mund të ecin në enë të gjerë. Sigurisht, minierave nuk është i pasur, por pika palë do të jetë e mjaftueshme për të parë se si të dobishme vaj portokalli për flokët, lëkurë, duar dhe fytyrë.

Metodat e aplikimit dhe dozen e rekomanduar

Për shije ambientet disa pika të naftës të vendosura në furrë me vaj filxhan, ose një kapacitet të vogël, i vendosur në radiator. Era më pak intensive do të përhapet nga qese apo një gur të veçantë poroz.


Gatim dush me vaj esencial jep para-përzierjen me mjaltë, qumësht, kos, sheqer, vodka ose vaj hidrofil - 5-8 pika per lugë gjelle e bazës.

Seanca Aroma transmetimit të naftës përhapjen 8-12 pika portokalli apo kombinimet e dy lugë bajame, susam ose bazë ulliri.
Në maska ​​dhe krem ​​shtëpi hyjnë esters këshilluar gradualisht, duke filluar me 1 pikë 15 ml e fondeve.

E rëndësishme! Aplikoni vaj portokalli të lëkurës paholluar të jetë e mundur. Të gjitha përzierjet duhet të jetë yndyrë ose emulsifying komponent, shkrin ndryshe thelbësore përbërëse dhe mund të ndikojnë në lëkurë në mënyrë agresive.

Banja me avull për fytyrën dhe inhalimi i 5 - 10 pika në 1 litër ujë të nxehtë apo të TEAS bimor.

Për të shtuar shije dhe nuanca aromatike pjekje, salcat, bllokime, pije alkoolike një ose dy pika vaj shtuar në fund të gatimit. Për të pasuruar erë të athët e çajit, të mbajtur atë në bankë, rënie para-shkrirë ajër të ekstrakt ëmbël. Megjithatë, përdorimi i brendshëm duhet të miratohet nga mjeku juaj.

Features gjalpë - Këshilla të dobishme

Para se të vazhdojmë me procedurat aromatik nevojshme për të prekur testin. Në qoftë se era e naftës në mënyrë dramatike të këqija, të shkaktojë dhimbje koke apo frymëmarrje të vështirë - përdorimi i saj i papranueshëm. Aplikimi i përqendrimit të ulët të drogës të lëkurës në zonën e bërryl apo prapa veshit për të ndihmuar në identifikimin e reagimet e mundshme alergjike.

Shtimi vajra esenciale në industrinë e produkteve kozmetike - lojë e ruletë: panjohura, në të cilat bashkëpunimi do të marrë përbërësit përzierje të tillë. Duke vendosur në një eksperiment të ngjashëm duhet të preferojnë fonde pa vaj mineral, dylli dhe afat jo më shumë se gjashtë muaj.

Një nga vetitë e rrezikshme e ekstrakteve të përqendruara agrume kanë shprehur efektin e tyre photosensitizing në lëkurë. Prandaj, për të përdorur vaj portokalli për personin kryesisht gjatë natës dhe e përdorin atë direkt në frontin e sunbathing pritjes kërcënuar djegiet dhe çrregullime pigmentim. Për këtë arsye, nuk është e nevojshme për të përdorur mjete natyrore për të portokalli pas përtëritje fotoprotsedury dhe heqjen e flokëve.

Papeshë - do të thotë "fluturues", "papeshë". Në këtë kuptim, vaj agrume - më thelbësore. Substancat aktive të përfshira në to, shumë shpejt zhduket, sidomos në temperatura të larta. Prandaj aroma portokalli uji dush nuk duhet të jetë e nxehtë, dhe për të kryer këtë procedurë më e gjatë se njëzet minuta qesharake.

Për të njëjtën arsye pasurojnë produkte kozmetike dhe vajra bazë që duhet shëruese shtesë menjëherë para përdorimit. Kur është e nevojshme për të përgatitur "të gjatë duke luajtur" stafin, ajo gjithashtu injektuar dru sandali ajrit - ajo është përdorur tradicionalisht si një lock të mirë për homologët e veçanërisht me erë. Mbani vajra agrume mundësisht në frigorifer.

Mjetet e vajrave thelbësore nuk mund të ruhen në enë plastike nespetsyalnoy. Bashkëveprojmë me vajra substanca aktive, ky material ofron formal kancerogjene. Metal aktivizon oksidimi dhe rrezet e diellit eteret humbasin pronat e tyre të dobishme, kështu që më së miri do të depozitohen në enët prej qelqi të errët ose qeramika.

Ashtu si me çdo përbërës tjetër aktiv, vaj esencial portokalli kërkon pajtueshmërinë me rregullat e caktuara dhe doza. Ky është çelësi për të mirë, jo si hije të rezultojë me përdorimin e mjeteve juridike natyrore që përqendrohen të gjithë pushtetin e një planeti të. Dhe çfarë efekte kanë bërë ju, i dashur lexues, duke përdorur dhurata aromatik i natyrës?