Ushtrimet hollim Trupi vërtetën përkul dhe fiction


Besohet se Trupi ushtrime përkul nuk mund vetëm të ndihmojë në humbje peshe, por do të korrigjuar zonat e problemit ku yndyrë akumulon. Kohëzgjatja e vogël stërvitje dhe efikasitet të lartë është duke tërhequr më shumë tifozë për ushtrime të frymëmarrjes anë.

Përmbajtje

  • Metoda
  • Palestër apo Trupi përkul?

Teknika është zhvilluar nga American Trupi përkul Greer Childers, i cili disa vite u përpoq pa sukses për të humbur peshë duke përdorur metoda tradicionale të palestër. Pas përpjekjeve të pasuksesshme për të humbur peshë, ka ushtrime të frymëmarrjes për humbje peshe, e cila e ndihmoi të arritur rezultatin e dëshiruar.


Bazuar në përvojën e fituar Greer Childers ka botuar librin e saj, i cili e përshkroi metodën dhe teknikë të hollësishme ushtrime, këshilla e dhënë për të ushqyerit dhe mënyrën e jetesës. Libri është shitur në sasi të mëdha, jo vetëm në SHBA por edhe në tregun e brendshëm të produkteve të shtypura dhe ribotuan disa herë.

Metoda

Trupi ushtrime të frymëmarrjes përkul bazuar në frymëmarrje aerobic, të kombinuara me ushtrime që ndikojnë në zonat e problemit të trupit të njeriut.

Programi përbëhet nga 12 ushtrime të kryera për 15 minuta, mundësisht para mëngjes. Besohet se frymëmarrja gjatë klasës saturates trupin me oksigjen dhe ushtrim të ndikojë në trup muskujt përkul alternuar që shtrihen dhe lodhje e tyre.

Teknikat e frymëmarrjes, ndikim pozitiv mbi njerëzit, i njohur për qindra vjet. Nivele të larta të oksigjenit të çon në ndarje të shpejtë metabolike yndyrë, përmirësojnë sistemin kardiovaskular dhe redukton lodhjen dhe stresin.

Trupi përkul ndryshim themelor nga zona të tjera të ngjashme janë të frymëmarrjes teknikë, e cila është e bazuar në ndërrimin e tym ngadaltë, frymëmarrje të mprehta me anë të hundës, nxjerr plotësisht duke përdorur hapje desyatisekundnoy frymë dhe frymëzim. Kjo fazë e fryma është konsideruar si një pjesë themelore e të gjithë stërvitjes.

Duke përdorur Trupi përkul hollim duhet të ndjekin rregulla të caktuara:

  • Teknika korrekte frymëmarrje (ju mund të punoni jashtë herë të parë nën drejtimin e trajnerit ose të përfitojnë të videos edukative)
  • Frekuenca e ushtrimit. Ndërkohë duhet vetëm 15 minuta në ditë;
  • disa kufizime diete, veçanërisht e dëshirueshme për të ngrënë disa orë të trajnimit;
  • të kryejnë ushtrime të veçanta, jo vetëm të marrë frymë. Një qasje e tillë jo vetëm që do të humbni peshë, por edhe të forcuar muskujt dhe për të hequr lëkurën i dobët.

Përkundër disponueshmërisë dukshme, përkul Trupi është lista e contraindications:

  • sëmundje hypertensive zemrës, sëmundjet e sistemit kardiovaskular;
  • shtatzënisë;
  • rëndim të sëmundjeve kronike;
  • gjakderdhje dhe gjakut sëmundjet.

Ka disa faktorë që mund të ndikojnë në efektivitetin e ushtrimit. Së pari, ajo është duke marrë medikamente të caktuara të tilla si pilula e kontrollit të lindjes, droga të caktuara antihistamine dhe ilaqet kundër depresionit. Së dyti, karakteristikat individuale të metabolizmit. Shpesh në klasë, sidomos në fillim, nuk është përzier dhe marramendje. Nëse shenja paralajmëruese nuk do të shkojnë për dy javë, nga përkul Trupi duhet të braktiset. Ju pastaj mund të provoni taychy ose yoga.

Palestër apo Trupi përkul?

Të mohojë faktin se ushtrimi aerobic me të vërtetë të ndihmojë për të reduktuar peshën, e natyrisht ju mund. Ajo nuk kërkon përkul organ i veçantë në kohë-konsumojnë dhe të shtrenjta vizita në klubet palestër. Ushtrime të thjeshta mund të mësojnë dhe të kryejnë në shtëpi.


Bëni ndonjë palestër tjetër kërkon disa njohuri, disponueshmërinë e pajisjeve të veçanta dhe orët minimale të kohës së lirë çdo ditë. Pa rregulla të pajtueshmërisë hahet trajnim grupi apo stërvitje në palestër mund të përkeqësohet figura, si të rritur muskujt në vëllim dhe yndyrë nënlëkurës nuk do kudo. Gjimnastikë hap "kërcënon" muskujt derdhur këmbë dhe pjesën e përparme të kofshës, dhe tai-bo - mbi-zhvilluar muskujt e sup brez.


Megjithatë, nuk mund të konsiderohet si një trup të plotë alternativë përkul ndaj aktivitet tjetër fizik dhe me makinë braktisin vraponte në mëngjes dhe të ushqyerit. Aerobics ose Pilates, subjekt për të marrë frymë e duhur mund të japin rezultate të mira dhe kanë një numër të vogël të contraindications (sidomos Pilates - kjo kemi shkruar në detaje në një artikull të veçantë në lidhje me Pilates).

Mjekësia zyrtare nuk e konsideron Organin përkul pushtimin dobishme. Ky mendim është i bazuar në disa pika të veçanta për gjimnastikë. Për shembull, vonesa mund të provokojnë dhimbje koke të frymëmarrjes dhe presionit të lartë të gjakut. Pra njerëz shumë të plotë dhe të presionit të lartë të gjakut mund të jenë të angazhuar Trupi përkul. Por kjo nevojë kategori tmerrshme e ushtrimit dhe korrigjimin peshë. Jepni kontributin tuaj për mbushje të frymë dioksidit të karbonit dhe është e vështirë për të trupit, në mënyrë që të shkaktojë një rënie në studimet afatgjata imunitetit.

Rishikimet e Trupit përkul teknikë të ndryshme, në mesin e tyre janë pozitive dhe tejet negativ. Pozitive lidhur kryesisht me ndryshimet në mënyrën e jetesës dhe dietik kufizimeve, jo "stërvitje mrekulli." Për çdo grua që dëshiron për të humbur peshë duhet të fillojë me stilin e jetës dhe ushtrim të menaxhueshme, e cila me kalimin e kohës mund të jetë në rritje.

Përkul Trupi përfshijnë stërvitje në një program trajnimi është e pranueshme, por jo për kohë të gjatë. Pas një muaji të klasave më të mirë të shkojnë në yoga apo zona të tjera të një seri të "trupit zgjuar".

Problemi kryesor është se çdo palestër - është një mënyrë e mirë për të fituar para, dhe të konsiderueshme. Libra, disqe, pajisje dhe trajnim, ekskluzivitet të ndryshme dhe nivele të ndryshme të qendrave palestër - e gjithë kjo industri e madhe e komponentëve palestër që gjenerojnë të ardhura të mirë. Dhe njerëzit priren të besojnë verbërisht reklamat dhe duke kërkuar për mënyra të mrekullueshme për të humbur peshë me shpenzimet pak kohë dhe të holla. Kjo konsumatori harron se çdo drejtim ose metodë ka avantazhet dhe disavantazhet që duhet të merren parasysh në përgatitjen e programeve të trajnimit të saj.

Në fakt, recetë e përsosur shifër është shumë e thjeshtë - Aktiviteti mjaftueshme fizike dhe kontrollit kalori do të ruajë shëndetin dhe jetëgjatësinë dhe për të shmangur plotësinë e tepërt nëpër vite.

Palestër trajner Golik Oksana në mënyrë specifike për ladymadonna.ru