Laser heqja e flokëve komente, rekomandime dhe Anëshkrim


Në kundërshtim me natyrën, ne - gratë shpenzojnë shumë kohë në trajtimin me qime të padëshiruara në trup. Duke pasur përpjekur në shumë mënyra, herët a vonë secili do të zgjedhin për veten e tyre mënyrën më të përshtatshme dhe të pranueshme. Dikush duke përdorur një brisk, depilim dylli dikush, dikush shuharinh ose krem. Ajo ka bërë procedurat modë sallon të tilla si heqjen e flokëve lazer. Çfarë është kjo metodë, pasi ajo është efektive dhe me vlerë të parave, ose nëse ka contraindications - këto çështje, ne tani përballemi.


Përmbajtje

 • Çfarë është lazer heqjen e flokëve
 • Heqja e flokëve përgjithmonë: Mit apo Realitet
 • Çfarë mund dhe nuk mund të bëjë para dhe pas heqja e flokëve lazer
 • Avantazhet e lazer heqjen e flokëve

Çfarë është lazer heqjen e flokëve

Historiku i heqjen e flokëve lazer, nuk kishte asnjë efektiv dhe ka rezultate të një afat-gjatë pozitive, metodat e që kanë të bëjnë me flokët e tepërt. Pra, në mesin e 70-ta të shekullit XX filluan të zhvillojnë një metodë të re të heqjes së flokëve duke përdorur lazer. Pajisjet e para komerciale u shfaq në fund të viteve '90 dhe menjëherë ka treguar efektivitetin e lartë të këtij vendimi.

Parimi është ndikimi në flokët follicles rreze e dritës (laser), në një gamë të caktuar, duke rezultuar në qime trajtuar vdesin dhe bien, si dhe ngadalëson dhe më pas plotësisht ndalon rritjen e të reja.

A nuk e ngatërruar koncepte të tilla si heqjen photoepilation ose lazer flokëve. Photoepilation - është efekti në gjëndër e flokëve duke përdorur për ngrohje. Për të qenë më të saktë, rrezet e dritës është reagimi termike, ndikuar nga llambë humbet të gjitha përbërësit e nevojshme për rritjen normale të flokëve. Si një llambë rezultat vdes, dhe me atë nadkozhnaya dukshme e flokëve. Nga rruga, pra emri photoepilation shkencor - termolyz: termo - Temperatura dhe lizën - shkatërrimit.

Baza e heqja e flokëve lazer është një metodë pak më të ndryshme. Kur kjo procedurë është efekt lazer si flokë shumë të trupit, dhe qepë. Detyra kryesore - për të shkatërruar pigment melaninës, e cila "dikton" Ngjyra e flokeve: më shumë melaninës në flokë, errët flokëve.

Nga rruga, në bazë të kësaj, metodë heqja e flokëve lazer është krejtësisht i paefektshëm për të lehta dhe flokë gri, pasi niveli i melaninës në to është minimale dhe lazer nuk është thjesht në gjendje të ndikojnë në këtë lloj të flokëve.

Procesi i heqjes së flokëve është nëpërmjet një të veçantë pajisje - Depilator lazer. Sot, prodhuesit ofrojnë një përzgjedhje të gjerë të sallonet e bukurisë këtyre pajisjeve, por ata janë të dizajnuara dhe të veprojnë në bazë të teorisë së photothermolysis selektive.

Heqja e flokëve përgjithmonë: Mit apo Realitet

Sallonet e bukurisë, duke ofruar heqjen e flokëve lazer, metodë heqja e flokëve është shpallur si e vetmja mënyrë një herë e përgjithmonë të shpëtoj të bimësisë padëshiruar në trup. Është kjo deklaratë e vërtetë? Le të përballen me atë.

Fakti se flokët e trupit nuk rritet në të njëjtën kohë ata janë të azhornuar me intervale "për t'u patur zili". Varësi vetitë individuale te trupit, trupi janë 5-20% të flokëve në fazën joaktive të rritjes. Koha e tyre po vjen më vonë. Kur ata duket në sipërfaqe të lëkurës në vende të tjera të fillojnë të zhvillojnë follicles të reja. Dhe kjo ndodh vazhdimisht.

Në kohën e heqjes së flokëve lazer, ajo ndikon vetëm qimeve të dukshme dhe llambë e tyre. E vendosur afër, por jo qime të dukshme të përpunuara pjesërisht, por jo të mjaftueshme për neutralizimin e tyre të plotë. Me kalimin e kohës, ata rriten të dobët dhe të hollë, por ende ata janë. Përditësim cikël të plotë e flokëve trupit është nga gjashtë muaj deri në dy vjet. Se gjatë kësaj periudhe për të bërë rreth 4-5 trajtime. Një specialist i mirë është në gjendje për të llogaritur numrin e përafërt të procedurave dhe frekuenca e sjelljes së tyre.

Reagim në lidhje me heqjen e flokëve lazer largua nga klientët në klinikat e bukurisë apo forumeve të grave për të bërë konkluzione përfundimtare në lidhje me efikasitetin e kësaj metode pamundur. Ende caktuar karakteristikat individuale të trupit: çekuilibër hormonal dhe ndryshimet e saj në sistemin endokrin, strukturën e flokëve, trashëgim.

Çfarë mund dhe nuk mund të bëjë para dhe pas heqja e flokëve lazer

Para procedurës, heqja e flokëve lazer është e nevojshme:

 1. Disa kohë refreni nga banje dielli: rreth 4-6 javë nuk bëj banja dielli në plazh dhe në dhomë me diell dhe në verë gjithmonë përdorni mjete për rrezitje të sigurt.
 2. Gjatë 2.5 muaj procedura është e ndaluar për çdo metodë heqjen e flokëve (dylli, shuharinh, etj). Lejohet vetëm rroje.
 3. Nëse jeni të prirur për herpes, pastaj 3-5 ditë të fillojë duke marrë drogë antivirale, edhe në qoftë se nuk ka simptoma të dukshme.
 4. Zoti i lëkurë të errët janë të rekomanduara për 1-1,5 muaj për të proceduar një krem ​​zbardhues lëkurës. Sipas ekspertëve, ajo përmirëson rezultatet heqjen e flokëve.

Përveç zbatimit të detyrueshëm të këtyre pikave, është e rekomandueshme që të konsultoheni me një mjek për të përcaktuar shkaqet e rritjes së tepruar e flokëve (nëse kursi aktual). Dhe më e rëndësishmja, procedura duhet të kryhen vetëm në klinikat e specializuara dhe zyrat, dhe profesionistët përjetuar vetëm. Koncepte të tilla si heqjen e flokëve lazer në shtëpi, dhe në qoftë se ka dikush propozon një procedurë "në shtëpi", e rekomanduar anashkalon anën specialist.

Rekomandimet nuk mund të bëjnë dhe si të kujdesen për lëkurën, pasi heqja e flokëve lazer duhet të jepni beautician tuaj, i cili kreu procedurën.

Në përgjithësi, ato janë:

 1. Menjëherë pas procedurës, përdorni një moisturizer që do t'ju ndihmojë që të zgjidhni ekspertin që kryen heqjen e flokëve.
 2. Ju duhet të përjashtojë duke marrë një dush të nxehtë, dush, si dhe një sauna apo dush brenda 3-5 ditëve pas procedurës, në varësi të skuqje.
 3. Ditët nuk lagësht fushat trajtohen të trupit, dhe sidomos jo të trajtuar shtupë.
 4. Brenda 2-3 ditëve, të braktisin të gjitha trajtimet masazh.

Kundërindikimet për procedurat

Pavarësisht efektivitet të lartë dhe rëndësinë e kësaj procedure, të provuar atë në veten e tyre nuk mund të gjithë.

 1. Në mesin e këtyre njerëzve janë gratë shtatzëna dhe diabetikët.
 2. Nuk janë të destinuara për të dini se të gjitha kënaqësitë e pronarëve flokët lazer heqjen e të lehta, gri dhe të kuqe e flokëve. Në të tillë një përmbajtje të vogël melaninës e flokëve, dhe lazer paefektshëm.
 3. Mos e dëshirueshme për të bërë procedurën, nëse keni lëkurë të errët apo djegien nga dielli të rënda.
 4. Kundërindikimet absolute janë infeksionet akute, duke përfshirë herpes.

Avantazhet e lazer heqjen e flokëve

Sot ka shumë mënyra për të hequr flokët e padëshiruar trupit. Kjo mund të jetë shtëpia e procedurës dhe sallon. Sipas hulumtimeve statistikore, heqja e flokëve lazer është më popullor në mesin e grave moderne. Kjo është për shkak të avantazheve të tij që dallojnë kjo metodë përfshin:

 1. Siguria dhe procedura pa dhimbje lejon heqjen e flokëve në të gjitha pjesët e trupit: në fytyrë, kofshët dhe këmbët, të armëve, zonën bikini, dhe madje edhe në gjoksin e tij. Për shembull, heqja e flokëve lazer bikini është absolutisht pa dhimbje dhe të sigurt, ndërsa metodat e tjera të heqjes së flokëve në vend mjaft të dhimbshme.
 2. Pas heqjen e flokëve lazer mbi trupin është jo më shumë se 5-7% e flokëve. Ky efikasitet të lartë është e ndryshme, asnjë nga metodat e njohura.
 3. Kohezgjatja e efektit. Në varësi të moshës së klientit, strukturën e flokëve dhe karakteristikat individuale të zonave të trajtuara e trupit nuk kërkojnë shtesë apo të përsëritura depilim për një periudhë kohore prej 6 muaj deri në 7 vjet (!).
 4. Shpejtësia e procedurës nuk mund të mos gëzohen. Për shembull, flokët lazer heqjen cik e sipërme merr më pak se 10 minuta, zona bikini - rreth 20 këmbë dhe 60 në 90 minuta. E gjithë kjo është e shoqëruar me rritjen e rehati dhe mungesë të plotë të dhimbjes.
 5. Si e çuditshme si ajo mund të tingëllojë, por heqjen e flokëve lazer - është mënyra më ekonomike për t'u marrë me flokët. Pavarësisht kostos së lartë të procedurës, ajo është e para e dobishme e metodave të tjera. Për shembull, në një llogari të procedurës për 5-6 lazer heqjen e flokëve dylli ose sheqer, për të mos përmendur rroje apo të aplikoni krem ​​të veçanta dhe gels.
 6. Një nga karakteristikat e kësaj metode është heqja e "qime që rritet përbrenda". Asnjë nga metodat e njohura të heqjes së flokëve nuk është në gjendje për të zgjidhur problemin kozmetike dhe estetike.
 7. Siguria e kësaj metode është e justifikuar me faktin se integriteti i lëkurës gjatë procedurës nuk është thyer. Rreze lazer penetron në një thellësi prej 2-3 mm dhe kjo është e mjaftueshme që të ndikojë në gjëndër e flokëve vetë. Prandaj, mundësia e kontraktimit të ndonjë sëmundje, dhe për të marrë ekspozimit të organeve të brendshme apo të lëkurës - është një mit.

Prandaj, pyetja nëse lazer dëmshme heqja e flokëve, zgjidhet gjatë dhe të konfirmuar në praktikë provat klinike afatgjata. Ky lloj i heqjes së flokëve mund të përdoren edhe gjatë shtatzënisë.