Dieffenbachia, mund të mbajë këtë fabrikë në shtëpi


Importuar nga pyjet tropikale, dieffenbachia shikim të parë captivates zemrat e dashamirët e dekorative - bimët gjetherënës. Por pak njerëz e dinë se ajo nuk është i pafajshëm. Dhe gjithnjë e më shumë në mesin e mbarështuesve bimore mund të dëgjojnë për ndikimin e saj negativ në njerëz. Është me të vërtetë e rrezikshme dieffenbachia dhe mund të mbani në shtëpi të sigurtë kjo bimë e mrekullueshme mbetet një çështje për shumë tifozët e ekzotike. Le të përpiqemi të kuptojmë.

Përmbajtje

  • Përshkrim i shkurtër dhe karakteristika në rritje
  • Lule Dieffenbachia: përfitimet
  • Lule dieffenbachia, sorry
  • Dieffenbachia helmues: mund të mbani këtë fabrikë në shtëpi?


Përshkrim i shkurtër dhe karakteristika në rritje

Dieffenbachia - bimore bukur tropikale gjithë bukuria unike, e cila shtrihet në një ngjyrë të veçantë dhe fotot në gjethe. Me moshën, bimore mund të arrijnë një lartësi prej dy metrash. Megjithatë vlen të theksohet fakti se lule të vjetër, aq më shumë humbet sharmin e tij. Kjo është për shkak se e lë më të ulët gradualisht vdesin, duke i ekspozuar trungu.

Lule dieffenbachia, pavarësisht asaj që duket të jetë një bimë të egra dhe i thjeshtë, realiteti është shumë tekanjoz edhe për kujdesin. Kjo është veçanërisht e kërkuar të temperaturës dhe ndriçimit të cilësisë. Ashtu si shumica e vendasit e vendeve tropikale është dritë-bimore, por në të njëjtën kohë ajo është shumë e ndjeshme ndaj shqetësimeve rrezet e diellit direkte bie mbi gjethe. Me kushtet e saj në rritje në shtëpi apo zyrë, duhet të monitorojë nga afër regjimin e temperaturës. Temperatura minimale optimale për rritjen e saj nuk duhet të jetë nën 17-18 gradë.

Lotim moderuar, ajo është e rekomanduar të paktën një herë në javë për të fshirë pluhurin nga gjethet dhe sasi e vogël lule plotë. Të sigurojë që një paletë do të mbetet lëngjeve të tepërta, si dhe lotim tepruar shpesh çon në sëmundje të bimëve.

Lule Dieffenbachia: përfitimet padukshme

Dieffenbachia jo vetëm një bimë e bukur, ajo është gjithashtu në gjendje të sjellë përfitime të prekshme. Jo shumë njerëz e dinë se bimët shtëpie ka një mbrojtje të saj "imunitetit", të ashtuquajturit veti antibacterial. Dieffenbachia nuk është përjashtim, ai përmban të paqëndrueshme që në mënyrë aktive të pastruar ajrin shtëpie nga mikroorganizmave të dëmshme. Përveç vëllimi i madh e lë të kontribuojë humidification, lagështi intensive evaporating nga rruga e saj poverhnosti.Takim kjo dhomë lule gjithashtu redukton pluhurin në ambiente të mbyllura.

Dyffenbahyyu inkurajoi të rritet në shtëpitë dhe zyrat, të vendosura në zonat ekologjikisht të pafavorshme të qytetit siç janë pranë fabrikave dhe tokë. Fakti që kjo fabrikë, si dhe Ficus efektive pastron ajrin shtëpie nga formal. Kjo kimikate të dëmshme përdoret zakonisht në prodhimin e mobiljeve, pasi ajo është pjesë e llaqe të ndryshme të ndërtimit. Thithjen atë, dieffenbachia mbron shëndetin tonë nga kimikate të dëmshme.

Lule dieffenbachia, sorry

Përkundër të gjitha karakteristikat e bukur si dieffenbachia houseplant ka një pengesë të rëndësishme. Latex saj është shumë toksik. Getting në lëkurë, ajo shkakton acarim të rënda, por të rrezikshme të gjitha kontaktet e tij me mukozës së syve dhe gojës. Në këtë rast, një njeri i kërcënuar verbërinë ose ënjtje e gjuhës, kështu zhduken përkohësisht aftësinë për të folur.

Lidhur me këtë është një fakt interesant historik. Gjatë skllavëri për talkativeness tepruar apo grindje verbale mbjellësit amerikanë u detyruan rrjedhin prej kësaj bime skllevër fajtor nadkushuvaty.

Lëng i saj qumështi ra mbi mukozës dhe shkaktuar ënjtje të rëndë të fytit dhe gjuhën, pasi ky njeri ka mbetur shumë kohë atje. Kjo është arsyeja pse popullsia e Amerikës së Jugut dieffenbachia veti të dëmshme të cilat detyruan skllevër për të duruar dhimbjen në heshtje, të quajtur "memec mprehtë."

Dieffenbachia helmues: mund të mbani këtë fabrikë në shtëpi?

Shumë e shumë mbarështuesve bimore tifozë dekorative - bimët qumeshtit pyetje interesuar shumë të rëndësishme në lidhje me nëse ne mund të rritet dyffenbahyyu në shtëpi? Çfarë dëmi mund të shkaktojë të rritur dhe fëmijë? Dhe çfarë lidhje me kafshët shtëpiake, nga koha në kohë të përpiqen për të nduk gjethet e houseplants? Por gjërat e para të parë.

Nuk ka asnjë dyshim se dieffenbachia helmuese, por lëng e saj është në gjendje të shkaktojë dëme të mëdha për shëndetin e një të rrituri. Maksimale në kontakt me duart tuaja dhe fytyrën lëng qumështi mund të formojnë një ulçerë e vogël që shpejt të kalojë.

Për të shmangur probleme të tilla në formimin dhe përhapjen me kërcell kurorën duhet të përdorin doreza, dhe pas punës lani duart tuaja tërësisht me ujë të ngrohtë dhe sapun.

Në drejtësi duhet theksuar se ka pasur raste të reaksioneve të rënda alergjike dhe madje edhe dështimi akute të zemrës, por këto janë raste të izoluara të intolerancës individuale të shkaktuar nga lëng elementeve kimike organizëm lule.

Një tjetër gjë, kur lëng merr mbi fëmijën mucous ri, i cili zakonisht çon në gojën e të gjithë që vjen në sytë e tij. Pasojat mund të jenë shumë më të fortë, të tilla si verbëri ose humbje të përkohshme të fjalës, marramendje të rënda dhe çorientimin hapësinor. Kështu që është e mirë për të hequr bimore larg, varet në mur, ose të vënë në një kabinet të lartë të kuzhinës.

Për kafshët shtëpiake, sidomos macet, dieffenbachia vdekjeprurëse. Nxënësi, lë pickim të këtij centrali nuk do të ngjarë të jetë në gjendje të marrë frymë për shkak të edemë fortë laryngeal. Një tjetër pyetje që macet të mençur kafshë të mjaftueshme dhe të përpiqen për të anashkalojë këtë anë bimore.

Në përgjithësi mund të konkludohet se dyffenbahyyu shtëpi mund të ngrejë, por vetëm në qoftë se të gjitha masat. Gjëja kryesore për të bërë me qëllim, siç thonë ata kokën. Nëse në dyshim, më mirë të sjellë një lule në një familje ku ka fëmijë të vegjël dhe kafshëve.