Përfitimet e vaj arre për shërimin e lëkurës, e flokëve dhe humbje peshe


Cilësitë e pabesueshme e produkteve diellore tashmë ka thënë shumë fjalë entuziast: aromë tmerrshëm, aromë të butë, shëruese frikshëm dhe forcimin efekt në trup, të rinjve dhe të pronave të vazhdojnë për të përmirësuar disponimin bërë atë të pavlefshëm. Dhe në kuzhinë kozmetike arsenalin tuaj tashmë e keni këtë shërimi balsam - vaj arre?

Përmbajtje

  • Burim i lashtë i fuqisë dhe arsyes
  • Shërimi përbërjen qelibar vajosjes vajra
  • Receta bukuri Royal


Burim i lashtë i fuqisë dhe arsyes

Për të gjykuar se sa kohë arre origjinën në planetin, me siguri është e pamundur. Mbetjet e kësaj kulture, zbuluar nga arkeologët, që datojnë në epokën parahistorike. Këto rezultate të çojë shkencëtarët për të besuar se një herë e një kohë një pemë u rrit në një territore më të mëdha se sot.

Forma moderne e kësaj bime të fuqishme, sipas studiuesve të ndryshëm, filloi përhapjen e saj nga Azia Qendrore apo Indi dhe Kinë. Përmendja e parë e shkruar nga autorët evropianë e saj datojnë që nga shtatë deri në shekullin e pestë para Krishtit.

Pyes veten: Emri i një arre mori për atë që është greke në fillim të shekullit të nëntëmbëdhjetë çoi në Krime, ku ai mori në territoret e tjera të Perandorisë Ruse. Veten si banorët e Greqisë u takuan me arra për shkak të persianëve dhe e quajti atë "mbret".

Për shumë kultura arre është veçanërisht e rëndësishme - në Gjeorgji, ajo është një nga përbërësit kryesorë të kuzhinës. Në Moldavi, për të cilat eksportet e produktit - një ekonomi më të rëndësishme vektorët, ende ruajtur traditën për të mbjellë pemë të ri, kur një fëmijë është i lindur në familje.

Vënë re se si të ngjashme Kernels në trurin e njeriut? Zotërinj lashtë babilonase bërë një krahasim të tillë, vetëm në rast se ata e ndaluan përdorimin e shërbëtorëve të tij, që ata rastësisht, nuk e rrëmbeu mendjen dhe forcën. Dhe jo pa arsye: pronat e mahnitshme e frutave - ose më mirë, fara, pemët janë përshkruar nga Herodoti dhe Pliny, dhe më vonë u diskutuan në detaje në shkrimet e Avicenës. Disa janë të njohur për të gjithë dhe madje u bë një legjendë: arre e rekomanduar për shëndetin dhe përmirësimin e kujtesës burrave.

Shërimi përbërjen qelibar vajosjes vajra

Naftës së papërpunuar nga kernelit arre, të marra duke shtypur në shumë aspekte unike. Kjo është një rekord i tocopherol tillë përmbajtjes - vitaminë E.

Vlera e acideve yndyrore esenciale omega-3 dhe omega-6 në përbërjen e tij të trupit më të ekuilibruar të njeriut për të tretet. Për më tepër, ajo është e pasur në vitamina B, A, C, P, PP, K dhe minerale - zink, magnez, kalcium, jod, bakër, hekur, kobalt dhe fosforit. Kjo e bën atë një mjet i vlefshëm për të mbështetur tonin të përgjithshëm, kështu që është e rekomanduar për konsumin e rregullt të moshuarit, fëmijët dhe atletët. Komponentët biologjikisht aktive në vaj arre aplikimit për parandalimin dhe trajtimin (si ndihmës) të caktuar të sëmundjeve.

  • Arteroskleroza, sëmundje koronare të zemrës, hipertension.
  • Diabetes.
  • Hepatiti.
  • Tuberkulozi.
  • Venat me variçe, hemorroide.
  • Infestations ekzemë, psoriasis, furunculosis, lezionet fungale të lëkurës, mjerë.
  • Kapsllëk, urth.

Arra Pronës minimizuar efektet e dëmshme të rrezatimit përshkruar nga hulumtuesit amerikanë.

Ka dëshmi se nafta është në gjendje të shërbejë parandalimin e tumoreve malinje, sepse kompleksi i antioksidantë pengon substancave kancerogjene dhe rregullon proceset brendaqelizor.

Gliceride e acideve yndyrore dhe vitamina përmirëson sistemin nervor, duke ndikuar pozitivisht në vizionin, duke eliminuar pagjumësi dhe lodhje. Naftës është aktive në sistemin riprodhues, duke përmirësuar qarkullimin e gjakut në zonën gjenitale.

Kundërindikimet për përdorim të brendshëm janë origjinalitet, gastrit erozive, ulçerë stomakut dhe duodenale, helmim, reduktuar aciditetin e stomakut, rrit temperaturën e trupit.

Receta bukuri Royal

Sillni gjalpë dobi arre si një agjent kozmetike. Vlen të përmendet se edhe lëkura kapriçioz reagon negativisht për produktet e tjera natyrore, zakonisht trajton atë me mirënjohje të madhe. Ajo është zhytur lehtë në paholluar, zbutjen zonën e trashë dhe e thatë - këmbët, gjunjët, bërryla, duart, buzët. Acide yndyrore dhe vitamina ushqyer lëkurën, rrudhat të qetë, të eliminuar inflamacion dhe pezmatim i lëkurës pa goditje me çekan poret. Cilësi të Lehta lejon për naftë për zonat delikate rreth syve për të eliminuar efektet e dehidratim dhe "këmbët në anët e syve" imitoj.

Në vaj kozmetikës natyrore arre është përdorur për krem ​​gatimi, kompozime për masazh, maskë, spastrimit kremra, do të thotë për flokët.

Kjo është një nga komponentët kryesorë të përzierjeve të naftës rrezitje sepse mbron lëkurën nga djegiet dhe krijon një ngjyrë bronzi. Ajo është po aq efektive në luftën kundër celulitit dhe keratosis folikulare.

Duke përdorur vaj arre për fytyrën, mund të reduktojnë ndjeshëm pamjen e rosacea, si edhe ajo forcon enët e hollë. Lëkurë të irrituar të ndjeshme do të ndjeni efektin e saj qetësues dhe ftohjes.

Vaj për Mature Skin fytyrës

Objektivi: përmirësimin e qarkullimit të gjakut, të përmirësojë elasticitet lëkurës, rrudhat, eliminimin e thatësi dhe inflamacion, ngushtuar poret.

Përbërësit:

  • Walnut naftës - 20 ml.
  • Evening aguliçe naftës - 10 ml.
  • Rozmari naftës - 4 pika.
  • Lemon naftës - 3 pika.
  • Vaj Patchouli - 2 pika.

Komponentët përzierje mund të përdoret në vend të një krem ​​nate për masazh fytyrës dhe një maskë. Gjëja kryesore - për të vënë atë në një fytyrë të pastër dhe të përdorin vetëm në mbrëmje.

Për të përmirësuar gjendjen e vajit të flokëve dhe arre janë përdorur brenda dhe jashtë. Kjo qasje është e garantuar për të përshpejtuar rritjen e tyre, të sigurojë kokës ushqyerit, gjëndër e flokëve dhe bosht. Flokët tuaj do të bëhet Sheen luks, ju harrojmë për thyerje, humbje dhe seksioni. Për të përgatitur maska ​​mund të përdoren thelbin grimcuar, përzierjen e tyre me qumësht, salcë kosi, mjaltë, barishte, perime dhe vajra të tjera thelbësore.

Maskë për flokët e thatë

Objektivi: hidratues kokës, ushqimin dhe zbutjen e flokëve siguruar shkëlqejë, duke eliminuar thyerje.

Përbërësit:

  • Walnut naftës - 20 ml.
  • Whey - 10 ml.
  • Veza e verdhë veze - 1 copë.
  • Cedar naftës - 3 pika.
  • Oil apelsina- 3 pika.

E verdhë përzier me serum të marra në përzierje të lëngshme gradualisht shtuar vaj, nxitje shpejt. Maskë vënë në rrënjët e flokëve, pak fërkim kokës dhe të shpërndajë të gjithë. Veshin një kapelë bërë prej plastike, dhe në krye - peshqir të trasha, pas dyzet minuta pije me ujë të ngrohtë duke përdorur shampo. Aplikoni një herë në javë.

Vaj arre nuk mund të përdoret përtej datës së skadimit - proceset e oksidimit të çojnë në faktin se të naftës bëhet prishur dhe të dëmshme. Sepse nuk është prishur më parë, ruajtur atë në një vend të ftohtë të errët.

Mos e lini veten të rrezikojnë blerjen e produktit shumë të lirë me origjinë të panjohur - në qoftë se duke e përdorur arra kalbur, vaj mund edhe të jetë i rrezikshëm.


Artë, aromatik, tender - vaj arrë mund të bëhet mjet tuaj të preferuar për bukurinë dhe shëndetin. Pa dyshim, dyqan e saj të aplikimit për ju shumë komplimente dhe shikimet admiring.

E dobishme dhe e shijshme, vaj arre përdorur shpesh si një salcë për sallatë aromatike, për tiganisje, gatim salcat e ndryshme. Ajo është përfshirë shpesh në dietë dietë - terapi ose shërim. Me suksesin e naftës arre është përdorur për humbje peshe.

Çdo organizëm i gjallë në planetin jep të gjithë forcën e saj për lindje. Pra, kjo është një rrënjë pemë të mirë të absorbuar fuqinë e tokës, rrezet e diellit fut mëdha palme-gjethet e tij për të drejtuar të gjitha energjitë vitale në zhvillimin e një shell të ngurta mbuluar në fara. Fruta jeshile përmbajnë sasi të pabesueshme të vitaminave dhe pjekur, të gatshëm të japin rritje të fidaneve të reja, gjallëpjellës ruajnë fuqinë e tyre në bazë lëndë ushqyese.