Kur një fëmijë fillon të mbajë kokën


Fëmija - një krijesë e mrekullueshme! Për vitin e parë ai bëhet një numër kaq të aftësive të shpëtuar jetën se gishtat nuk janë të mjaftueshme për të numëruar ato. Të gjitha aftësitë ardhur për fëmijën në atë kohë, por çdo nënë gjithmonë plagë veten me mendimin se fëmija i saj disi prapa kolegëve të tyre - dhe në këtë mënyrë e diçka të fëmijëve të gabuar. Tani, për të Largoj frikën prind, ne do të flasim për kur fëmija fillon të mbajë kokën dhe atë që ushtron ai mund të të ndihmojë.


Përmbajtje

 • Si zhvillimin aftësi
 • Një fëmijë prej tre muajsh nuk mban kokën e tij
 • Si për të mësuar fëmijën tuaj për të mbajtur kokën e tij

Një nga aftësitë e para serioze konsideruar mundësinë e foshnjës për të mbajtur kokën e tyre. Shumë nëna besojnë se në qoftë se fëmija i tyre me besim mban kokën e tij në një qëndrim "kolonë", atëherë ajo tashmë është forcuar edhe muskujt e qafës. Kjo nuk është kështu. Nëse fëmija vënë në bark dhe, ndërsa ai do të heqë kokën lart, atëherë mund të themi se ai me të vërtetë mësuar atë. Kjo zakonisht ndodh në mes të moshës tre muajsh.

Disa moms fillon "sulm paniku" nëse fëmija i tyre është tre muaj ende nuk e mbajnë kokën e tij. Këtu fillon një sërë pyetjesh rreth asaj se si të ketë një fëmijë të zhvilluar normalisht, dhe se kur porsalindur fillon për të mbajtur kokën e tij. Para se të shkoni në afërsi të studimit të karakteristikave fizike të mitur, vini re në pikën e mëposhtme: foshnjat parakohshme duhet të vlerësohet për periudhën gestational.

Kjo do të thotë se në qoftë se lindja ishte gjashtë javë para kohe, atëherë mosha e lindjes duhet të marr me vete këtë kohë. Ajo rezulton se normalisht fëmija mëson për të mbajtur kokën e tij rreth gjashtë javë më vonë se kolegët e tyre.

Si është duke zhvilluar një aftësi?

 • Kids ditët e para të jetës

Kreu porsalindur është e nevojshme për të mbajtur vazhdimisht për muskujt e qafës në këtë moshë është zhvilluar shumë dobët. Foshnja nuk është ende në gjendje të përqëndrohet në objekte ose të mbani kokën tuaj me besim, por ai ndjen dorën butë e nënës së saj. Kontakti i prekshëm dhe vizuale në mes të nënës dhe "mrekulli e vogël" e saj në këtë periudhë është shumë e rëndësishme. Kështu ai mori foshnjë në duart tuaja, nuk do të humbasë mundësinë për të parë atë në sy - ajo do të forcojë vetëm pjesën emocionale të ju.

 • Një - dy muaj

Në rreth një muaj fëmija mesatare është në një shtet të tyre për disa sekonda për të mbajtur kokën në ekuilibër, dhe, të shtrirë në shpinë të tij, ai mund ta kthejë atë në anën. Në shtatë - javën e tetë të jetës, disa fëmijë në pozicion të prirur, të shtrënguar kokën në gjoksin e tij. Nëse ju merrni kec mbi shpatullat e tij për një kohë ai me siguri do të mbajë kokën e tij. Në këtë moshë tashmë mund të kryejë një fëmijë në një të veçantë makinë-djep, endacak apo hobe, por çdo bush do të vazhdojë të shkaktojë twitching pavullnetshme, kështu që ju duhet të jenë shumë të kujdesshëm. Dy muaj - kjo është mosha kur fëmija fillon të mbajë kokën për pak kohë, por pastaj përsëri ajo relakson muskujt e qafës.

 • Tre - katër muaj

Në këtë moshë, fëmija juaj mund të tashmë me sukses të ngritur kokën tuaj 45 gradë për pronate, thotë se koordinimi është përmirësuar ndjeshëm kokë.
Shumë mirë, në qoftë se ju filloni duke përdorur një të thjeshtë, por të dobishme teknikë lojrave: kur fëmija i shtrirë në shpinë të tij, të rrëmbyer atë nga trajton dhe të tërheqë për vete, duke shkaktuar trupin e tij në një pozitë të ulur. Prisni disa sekonda dhe butësisht ulur foshnjë kthehet përsëri kështu disa herë. Çudit tuaj të vërtetë si këtë lloj të lojës, dhe ai me kënaqësi do të heqë dhe të mbajë kokën në këtë kohë.

 • Pesë - gjashtë muaj

Kjo është mosha kur fëmija fillon të mbajë anim kokën dhe rrotullohen atë në të gjitha drejtimet, ndërsa në çdo pozicion. Thjesht merrni vëmendjen e tij ndonjë lodër ose huknuty, fëmija menjëherë të kthehet në anën tuaj dhe do t'ju shpërblejë buzëqeshje rrezatuese.

Një fëmijë i tre muajve nuk e mbajnë kokën e tij?

Ne kemi thënë se të gjithë fëmijët individuale, dhe dikush me siguri ngre kokën dhe e kthen janë në tre muaj, dhe dikush në këtë moshë vetëm fillimi për të provoni dorën e tyre në këtë "detyrë të vështirë". Megjithatë, besohet se fëmija është tre muaj të ketë të paktën disa sekonda për të kontrolluar lëvizjet e kokës së tij. Ndoshta fakti që ai nuk e di se si është ndikuar një nga arsyet e mëposhtme:

 • fëmija nuk mësohet shpesh bark;
 • Low tonin e muskujve (diagnoza e saktë mund të vënë një neurolog);
 • gjendja e foshnjave të prekur nga puna e rëndë (rrjedha kompleks i punës duhet të dini pediatrin tuaj shëndetësor menjëherë pranimi i parë që ju duhet të informojë atë në lidhje me të);
 • fëmija ka lindur para kohe (në mënyrë që fëmijët e rekomanduar ndonjëherë për të futur ushqime të ngurta në mënyrë që fëmija të merrni më të fortë të shpejtë);
 • nëse fëmija mban këndi kreu kati kërkon një masazh të veçantë (përsëri ne duhet të kthehet në neurolog).


Si për të mësuar fëmijën tuaj për të mbajtur kokën e tij?

Pra, kemi gjetur kur fëmija fillon të mbajë kokën. Në qoftë se në tre muaj, fëmija juaj nuk ka mësuar për të mbajtur kokën e tij - ju drejtojë rrugën për një neurolog mirë. Për të parandaluar vonesat në zhvillim, ne mund të rekomandojë vendosur mëposhtme të thjeshtë të ushtrimeve.

Hapat e parë

Kur fëmija nuk është në gjendje të mbajë kurorën në ekuilibër, ne mund të rregullojmë atë në këtë mënyrë: të vënë fëmijën në barkun e tij; para se ai u bë lodër të ndritshme; vuri dorën mbi ballin e tij; pak ngrejë kokën e foshnjës në mënyrë që ai pa lodër; zatrymuyemosya në atë pozitë për pesë sekonda dhe heq kokën mbrapa. Pra, për të bërë 5-6 herë.

Sukseset e hershme

Nëse ju shihni se gjatë ekzekutimit të fëmijë të parë stërvitje vetë në gjendje për të mbajtur kokën tuaj ngritur, hiqni dorë nga ballin e tij, por mos harroni rrjet sigurie. Përsëriteni si të nevojshme edhe 5-6 herë.

Stimulimi i mirë

Kur fëmija do të jetë në gjendje për të ngritur kokën, kjo dëshirë duhet shpesh të stimuluar fëmijën si të mirë dhe të përmirësuar më në aftësinë e tij. Për ta bërë këtë, është përhapur në stomak disa herë në ditë, jo më herët se gjysmë ore pas të ushqyerit, për të shmangur regurgitation.

Mos harroni për muskujt e qafës

Babe vënë atë përsëri në një sipërfaqe të sheshtë, ai e vë kokën nën jastëk ortopedik për fëmijë Speciale. Tani të marrë fëmijën nga supet dhe të heqë ato për disa sekonda mbi sipërfaqe, dhe atëherë më të ulët. Ju do të shihni fëmijën duhet të përpiqet të ngrejë kokën prapa shpatullave të tij. Ushtrimi duhet të përsëritet 5-7 herë.

Nëse fëmija shkathtësi e ka trajtuar bends në bërryl, atëherë performanca e ushtrimit të mëparshëm nuk e ka ngritur fëmijën nga supet, dhe trajtuar. Ulët atë menjëherë, por vetëm kur fëmija do të heqë kokën e tij.

Nuk ka nevojë për të menduar se metodat e mësipërme çast bëni fëmijën tuaj për të hequr kokën e tij. Është e rëndësishme që ka nëna nxitoi ngjarjet, sepse gjithë kohës dhe para marrjes së masave më vete ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. A nuk kanë kohë dhe injoroj një sy, si fëmija juaj do të jetë e vështirë të kthehet kokën dhe vështrim është e preferuar dhe më e bukur fytyra e nënës sime ...