Sinuziti alergjik - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Sinusit alergjik është një sëmundje alergjike - një reaksion në formën e enjtjes dhe aktivitet rritur e mukozës. Mund të kombinohet me një ndryshim të ngjashëm në hundë. Për sinusit alergjik priren paroksizmal kruarje natyrisht, papritmas shkelën hundë hundës, shkarkimin bollshëm dhe teshtimë shpeshta.

Shpesh sinuseve sëmundjeve alergjike që dalin nga rinitit alergjike. Simptomat e sëmundjes - kjo është vështirësi në frymëmarrje me hundë e tij, hundë itchy, dhimbje koke, të shpeshta shkarkimi i holluar me ujë hundës. Ndonjëherë mund të jetë një ndjenjë e shurdhim apo presion në hapësirën paranazale, si dhe në faqet dhe hunda.


Në sfondin e rinitit alergjike dhe sinusit alergjik mund të jetë sëmundje - hundës polyps. Sëmundja karakterizohet nga dhimbje koke të shpeshta, shkurtësinë e frymëmarrjes hundës, ndryshimet në zë. Nëse ju nuk marrin masat e nevojshme, polyps hundës rritet, kontributi i tyre është e dukshme në hundë.

Sinusit alergjik është një sëmundje sinuset nofullës. Nuk është një sëmundje të tillë si rezultat i rënies alergeneve në trup. Shumë shpesh kjo sëmundje manifestohet si lezionet bilaterale. Sinusit tillë është sezonale dhe shpesh mund të "sukses", e kombinuar me rinitit alergjike. Rëndim i sinusit alergjike manifestuar në alergjive në pranverë ose në vjeshtë.