Antibiotikët për sinusit, një listë të emrave


Në trajtimin e antibiotikëve sinusit nuk janë gjithmonë të përshtatshme, për arsyet që inflamacion mund të jenë të natyrave të ndryshme, të shkaktuara nga një infeksion viral dhe bakteret.

Në fazën fillestare e sëmundjes (nëse butë) janë etiologji më shumë gjasa virale e sëmundjes, dhe antibiotikët në këtë rast nuk janë të nevojshme. Terapia me antibiotikë është treguar vetëm për sinusit bakterial, me karakteristika të veçanta të cilat përfshijnë: dhimbje pranë sinuseve nofull, shkarkimin purulent. Kur ju ruani këto simptome më shumë se një javë ose në rritjen e tyre - nevojiten antibiotikët.


Është logjike se problemi i sinusit me antibiotikë zgjidhet kur ka mbështetjen e analizon se agjentët e tij janë bakteret (zakonisht ajo është - Streptococcus artë). Të veçantë ndjeu nevojën për antibiotikët për format akute sinusit. Përveç kësaj, ka situata në trajtimin e sinusit pa to thjesht nuk mund ta bëjë. Përndryshe, edhe pas bakteret birë mund të vazhdojë punën e saj. Efektiviteti i antibiotikëve për sinusit provuar me kalimin e kohës, ata shkatërrojnë shkaktojnë sëmundje mikrobet mund të "si dorë" për të hequr inflamacion, të përshpejtojë shërimin. Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se vetëm një mjek mund të përcaktojë dhe të caktojë cilat antibiotikët për të marrë ju saktësisht ku doza dhe forma.

Çfarë duhet të pini me sinusit?

Mjeku i tanishëm ka një përzgjedhje të madhe të opsioneve drogës antibacterial nevojshme për trajtim. Këto përfshijnë droga të fuqishme të reja (Zitrolid, Macropen) dhe koha-testuar (ampicilin, amoksicilina, cephalexin, dhe të tjerët.) Është e lehtë për të shtypur sëmundje. Mjeku do të duhet të marrë parasysh natyrën e inflamacionit. Në rast të inflamacionit akut sinus, drogës është zgjedhur në bazë të parashikimit empirike të patogjen mundshme. Në rastin e procesit kronike të caktojë studim mikrobiologjik e shkarkimit nga sinus nofullës.

Një të aftë në artin do të zgjidhni antibiotik me një nivel të lartë të aktivitetit që është në gjendje të arrijë përqendrimet mbi minimumin dhe ruan atë në administratën e ardhshme. Një tjetër tipar i rëndësishëm i antibiotikut duhet të jetë depërtimi i mirë në rreshtim të sinuseve të hundës.

Në përzgjedhjen e antibiotikëve për trajtimin e sinusit, mos harroni se Streptococcus artë bakter është rezident në trup merr përdorur për të antibiotikëve. Nëse drogës përdorin rezultate të dobëta në përdorimin e saj mund të jetë negativ. Në qoftë se ju përdorni një antibiotik të fortë, nëse nuk ndiqni udhëzimet e të parregullta ose të gabuar drogës në baktereve dhe imunitet për të.