Purulent sinusit - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Shkaku i sinusit në 80% të rasteve janë ftohjet, ethe ose flakë të kuqe, fruthi duke reduktuar sinuset imune lokale nofullës. Nuk është ënjtje e mukozën e hundës dhe nofull sinuseve, bllokimin souste, përkatësisht hapjen natyrore daljes për shkarkimin nga sinuseve nofullës në zgavrën e hundës. Kjo është një shkelje e ventilimit sinuseve nofullës dhe kullimit tyre në sinuseve dhe mukozë ngjeshur të ndodh, e cila më pas fiton durimin - exudate. Mukusit gradualisht kthehet në qelb. Pra, ka purulent sinusit.


Ka disa forma të ndryshme të inflamacion të sinuseve nofullës. Kjo formon produktive - atrofycheskaya, nekrotycheskaya, polypoznaya, hyperplastic dhe formë membrana-exudative - fytit dhe purulent. Njëkohësisht me të njëjtat simptoma në zgavrën e hundës mund të përjetojnë vasomotor dhe rinitit alergjike.

Sinusit akut shpesh shoqërohet gjatë formular purulent, por shumica forma ekzemë dhe purulent lipoznaya ndodh në sinusit kronik.

Nga format e sinusit të varet nga simptomat e saj dhe rrjedhën e sëmundjes. Zakonisht paraprirë nga fytit purulent formë sinusit e sinusit. Simptomë kryesor i formave exudative e sinusit të veprojë mukusit bollëk nga zgavrën e hundës, vazhdimisht grumbullohen në hundë, pidsyhayuchoyu KS rrjedh përmes fyt.

Shkarkimi hershme nga sëmundja janë të mukozës nazale dhe i lëngshëm, e cila është sinusit tipike fytit. Pas bashkimit infeksionet shkarkimit nga hunda bëhet purulent, Muço-purulent dhe natyrën e prishur dhe ndryshojnë në sasi dhe qëndrueshmëri, dhe kalon në formë purulent sinusit. Në të pranishëm shkarkimit specifik purulent, aromë dhe mund të shfaqen vija të përgjakshme. Sinus nofull është e mbushur me qelb i trashë mprehtë erë të pakëndshme. Në pacientët kanë shortness e frymëmarrjes hundës, nuk është dobësi dhe dobësi, lodhje, ethe. Fillon dehje të përgjithshme.

Sinusit akut purulent mund të shkoni në sëmundje kronike për përsëritjen e saj të shpeshta apo trajtimit joadekuat. Plehu, e cila akumulon në sinus nofullës, mund të jetë një shkak i dhimbjes në hundë indet fqinje. Komplikime intracranial mund të zhvillohet më shumë kronike se sinusit akut purulent.

Diagnoza purulent sinusit, veçanërisht në qoftë se ju dëshironi për të konfirmuar formën, është birë diagnostike dhe X-ray.

Për trajtimin e purulent sinusit e nevojshme për të përdorur agjentë antibacterial që ndihmojnë të parandaluar komplikimet e mundshme. Trajtimi i sinusit duhet të bëhet nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të një mjeku.

Për të parandaluar purulent sinusit përfshin një numër të masave që synojnë përmirësimin e imunitetit, forcim, trajtimin e hershëm të sëmundjeve që kontribuojnë në shfaqjen e purulent sinusit.