Sinusit dypalëshe - shenjat, simptomat dhe trajtimi


Kjo sëmundje karakterizohet si inflamacion dypalësh sinusit në sinuseve. Kjo shpellë vogël lidhur me zgavrën hundës. Sinuses nofull ndarë në të majtë dhe të djathtë. Ndonjëherë ekspertët e quajtur sinus nofullës. Nëse diagnoza është e nevojshme është shumë e rehatshme.

Llojet e sinusit. Ajo mund të jetë e njëanshme ose bilaterale. Lloji i dytë i sëmundjes është më i ashpër dhe karakterizohet nga simptomat e mëposhtme:

- Ka zënë hundët;


- Origjinë rritje në temperaturën e trupit;

- Kam marrë dridhura trupin;

- Ka qëndrueshme kollë;

- Trupi fillon të përvojës gjendje e sëmurë;

- Nuk janë dhimbje në fytyrë, duke e kthyer në ballin e tij dhe rrënjët e dhëmbëve.

Trajtimi sinusit bilateral merr disa javë. Kohëzgjatja e procesit mund të rritur apo ulur në varësi të natyrës së tij. Shpesh shkaku kryesor i sinusit dypalësh është infeksion. Këto përfshijnë një shumëllojshmëri të shkaktojnë sëmundje mikrobeve dhe viruseve që hyjnë në trupin tonë nëpërmjet gjakut apo traktit respirator. Kryesisht për shkak të tyre shfaqen në inflamacion trupit. Me një sistem të dobësuar imunitar të trupit nuk mund të përballen me të gjitha viruset, ajo do të shkaktojë sëmundje.

Faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e sinusit:

- Reaksione alergjike;

- Shtrembëruar mur ndarës të hundës;

- Mungesa e trajtimit në simptomat e para të ftohjes;

- Imunitet të dobët. Kjo mund të vonojë procesin e shërimit, ose të kaloni sëmundje kronike;

- Prania e bakterieve në trup. Shumë kaluar ndonjëherë shpifjeve në kulturat bakteriologjike. Pas studimeve të tij raportoi se keni ndjekur aureus. Ky bakter është në gjendje të ekzistojnë shumë të gjatë të njerëzve. Në qoftë se ju nuk e kalojnë analiza për praninë e baktereve, ajo nuk e njeh qëndrimin e tij në trupin tuaj. Edhe me një rënie të vogël në imunitetin, Staphylococcus fillon të shumohen. Dhe me kalimin e kohës tregon vetitë e tij patogjene;

- Shkelje nga strukturat anatomike te kavitetit hundës. Kjo mund të jetë një person që nga lindja, dhe kontribuon në shfaqjen e sinusit.

Ju lutem vini re se vetëm në kohë të vizituar te mjeku mund të ju ndihmojë të shmangur ndërlikimet që shkaktojnë sëmundje.