Komente Liposuction lazer, fotot para dhe pas procedurës


Lufta kundër peshë të tepërt apo luftë me ta? Dhe nuk është kjo e njëjta gjë? Vetëm shikoni në problemin me të gjithë. Nga të cilat krahu fillojë dhe taktikat betejë secili zgjedh. Dhe duke kërkuar rrugën për qëllimin, që është më e shkurtër. A nuk është e natyrshme dhe nuk mbështeten në mënyrë të arsyeshme për këtë në metoda të reja dhe zhvillimin shkencor? Çfarë është Liposuction lazer, për shembull? Kjo tingëllon të teknologjisë së lartë.

Përmbajtje

 • Çfarë është Laser Liposuction?
 • Rishikimet e procedurës

Çfarë është Laser Liposuction?


Laser Liposuction - një lloj i ri i procedurës kozmetike të dizajnuara për të hequr dhjamin e tepërt me një shkatërrim lazer e qelizave yndyrë. Ndryshe nga Liposuction tradicionale, e cila përdor futjen e zgjidhjeve të posaçme. Pas kësaj, përmbajtja lëngshme është hequr nga thithje përmes një tubi vënë nën lëkurë.

Një Liposuction jo-kirurgjikale lazer konsiderohet si efektiv si tradicionale, por nuk kërkon, ndryshe nga i dyti, përdorimi i anestezi të përgjithshme dhe qëndrimit në spital.
Liposuction pa kirurgji mund të jetë e pajisur me dy lloje të trajtimit me lazer:

 • "Huaj" liposuction lazer, në të cilin pajisja lazer përdoret e cila ndikon në yndyrë nënlëkurës në pjesën e jashtme, përmes lëkurës - ton lipolysis.
 • Brenda, kur burimi lazer është futur nën lëkurë përmes punctures të vogla, përdorur pastaj për të hequr dhjamin.

Këtu, kjo do të duket, çdo gjë është e qartë: që u hoq, që të mos. Megjithatë, është e qartë që të dy - rezultati i jashtëm do të arrihet shpejt, dhe të thellë, problemi themelor vazhdon. Edhe pse asnjë refuzimin e Liposuction, nëse ju konfiguruar dhe të gatshëm për të, por nga pikëpamja shëndetësore dhe nga pikëpamja e sens të përbashkët, një procedurë e tillë radikal jo të gjithë e rekomanduar.

Në fakt, kjo metodë është racional në këtë rast, kur ju keni formuar një dietë e duhur, shumë aktiv në kuptimin fizik të jetës, por, thonë se, disa vende në trupin tuaj nuk është e përshtatshme për korrigjim përmes ushtrimeve të veçanta. Kjo ndodh. Përkundrazi, kjo është karakteristika gjenetike të trupit tuaj, e cila, në fakt, e vështirë për të trajtuar me metoda konvencionale.

Ndonjëherë nuk ka as mbipeshë, por ind yndyrë ka një funksion për të grumbulluar në një mënyrë që ndryshon formën e trupit. Për shembull, në bark të ulët, ose të shpërndara në mënyrë të pabarabartë përgjatë kofshës. Këto janë raste kur Liposuction - pikërisht metoda e përshtatshme që të jetë në gjendje për të korrigjuar situatën.

Asnjë lazer apo ndonjë Liposuction tjetër nuk është në gjendje për t'i rezistuar jetesës nuk garanton se yndyrë nuk grumbullohen përsëri, përmirëson pamjen e lëkurës, nuk do të ndikojë në pamjen e celulitit, nuk zamaskuye "shtrihen", nëse ka ndonjë. Liposuction nuk është ton zëvendësim barkut dhe elasticiteti i muskujt e barkut, edhe në qoftë se ju rezultate të shpejta dhe të mbajë. Thjesht vënë, efekti i jashtëm do të jetë, por shëndeti nuk mund të shtohet. A nuk duhet të mashtrohen në këtë drejtim.

Edhe pse procedura është jo-kirurgjikale pozicionuar si Liposuction, ajo është ende një teknikë kirurgjikale, edhe pse minimalisht invazive. Prandaj, kjo nuk përjashton disa komplikime të mundshme dhe rreziqet. Këto përfshijnë:

 • Mundësia e djegieve.
 • Komplikime inflamator.
 • Reaksione alergjike.
 • Dëmtimi në lëkurë dhe indet përreth.
 • Nekrozë e lëkurës.
 • Lëkura mund të duken të ashpër dhe të thatë.
 • Pas një moshe të caktuar mund të qëndrojnë sagging lëkurës.

Ka avantazhet mbi lyposaktsyey tradicionale:

 • Bruises janë më pak të theksuara.
 • Periudha e shërimit është më e shkurtër.

Ndonjëherë quhet lyposaktsyey dhe lipolysis lazer - një metodë ku ind yndyrë është i ekspozuar ndaj shkatërrimit lazer pa heqjes së mëtejshme të të gjitha. Kjo nuk është krejtësisht e vërtetë, ende është heqja Liposuction yndyrë. Kur llogaritjen lipolysis është bërë në një resorption gradual konvertuar substanca në trup. Kjo metodë shpesh përfshin një sasi të vogël të ndikimit, dhe ka të ngjarë të kërkojë seanca të përsëritura.

Kirurgjisë Plastike - kjo nuk është lloji i kozmetikës, një operacioni seksion. Ndonjë nga metodat e saj duhet të vlerësohet në aspektin e sigurisë dhe efikasitetit të saj, efektet anësore dhe parashikimet afatgjata.


Liposuction lazer nuk e ka kaluar ende testin e kohës, nuk akumuluar të dhëna të mjaftueshme për të vlerësuar objektivisht efektivitetin e saj dhe qëndrueshmërinë. Ajo është e lejuar për të përdorur, që nga sistemet lazer me karakteristika të veçanta fizike kanë qenë prej kohësh përdoret në mjekësi për qëllime të ndryshme. Prandaj pajisje testuar lehtë për sigurinë. Megjithatë, është e nevojshme për të identifikuar kujdes në zgjedhjen e këtij lloj procedure. Si ekspertët që ka përvojë të mjaftueshme dhe të certifikuar për të kryer atë, ndërsa jo aq shumë.

Shqyrtime jo-kirurgjikale lazer Liposuction

Në literaturën shkencore mjekësore nuk është publikuar të dhënat zyrtare në provat klinike. Liposuction lazer përfaqëson ende aq i ri një metodë që edhe komente ende efektet e saj janë të pakta. Dhe shpesh ata nuk e bëjnë të besueshme.
Mekanizmat e ndikimit përreth lazer indeve nuk është gjithmonë e përshkruar në mënyrë të qartë.


Përkrahësit e metodës, nga njëra anë, këmbëngulin se lëkura dhe indet përreth nuk është e ekspozuar ndaj ndonjë ndikim nga ana tjetër, i kushtoj vëmendje për faktin se lëkura në zbatimin e lazer kompakt, ajo bëhet solide. Dhe efekti zgjat deri në 6 muaj pas procedurës. Jo vetëm që këto vula janë të pabarabartë, ndonjëherë të ndjeshme, edhe më keq, nuk mekanizëm plotësisht e qartë e kësaj dukurie.

Edhe pse kirurgët pohojnë se në këto zona është rritur prodhimin e kolagjenit, dhe ata janë duke u mbështetur në një efekt shtrëngimi, këto opinione të duket pak derisa të konfirmohet dhe për këtë arsye bindëse.

Dhe, edhe më e dyshimtë vështrim premton se Liposuction lazer është në gjendje për të arritur efektin e lëkurës të shtrënguar pas largimit të një sasi të madhe të yndyrës. Ekspertët e respektuar, në të kundërt, theksojnë se në këto raste është efekt mjaft e mundshme e sagging lëkurës, e cila mund të kërkojë procedura të mëtutjeshme të tjera kozmetike për të korrigjuar këtë defekt tashmë. Në varësi të vëllimit të origjinës së saj dhe burimin e largët e yndyrë dhe gjendjen e lëkurës, mosha e pacientit.

Duke përmbledhur, mund të themi se në qoftë se jeni nën 18 vjeç, ju jeni të shëndetshëm, të çojë një jetese aktive, të shikojnë ushqim racionaliteti, por ju nuk e pëlqen pamjen e disa zona të trupit në drejtim të shpërndarjes së yndyrë, pastaj duke zgjedhur llojin e procedurës plastike, është logjike që të marrin në konsideratë dhe lazer yndyrë metodë heqjen. Vendimtare këtu do të bëhet certifikuar bordit dhe me përvojë kirurg plastike.

Nëse vuani nga sëmundje të zemrës, diabeti dhe sëmundje të tjera kronike nevojë për më shumë teste për të sunduar nga ndërlikimet e mundshme dhe rreziqet për shëndetin tuaj. Nëse pesha e tepërt e trupit tuaj më shumë se 30% e normale, ju duhet të identifikojnë shkaqet e këtij plani dhe të identifikojë një zgjidhje. Kirurgji plastike Metodat duhet të jetë vendi i fundit në këtë drejtim. Së pari, ndryshimi mendim, të ushqyerit, pastaj shtoni një pjesë normale rutinë të lëvizjeve aktive dhe ndoshta ju nuk do të kthehet në çështjen e ndërhyrjes mjekësore.

Si pasojë, Liposuction lazer - jo një peshë korrigjim është mënyra e vetme për të ndryshuar konturet e trupit, nëse ata nuk ju përshtaten. Dhe të cilin ata organizoni? E pra, por nuk është një qëllim në jetë. Dhe të fillojnë të lëvizin atë në çdo kohë. Jo domosdoshmërisht edhe të presin për të hënën.