Trajtimi i sinusit kronike, metodat dhe këshilla


Sinusit purulent, i cili u zhvendos në një formë kronike, ka të veçantë që mbajti atë trajtim. Përçarje e mukozën e hundës, paraqitja e polyps - një shenjë karakteristike e sinusit kronik purulent. Rikthe mukozën e zgavrën e hundës është e vështirë. Ju duhet të kanë shkatërruar të gjitha mikrobet, imunitet në rritje, sistemi imunitar është restauruar.

Në trajtimin e sinusit kronik përkryer dëshmon përdorimin e metodës photodynamic në të cilin një gjilpërë e hollë nën anestezi lokale shpojnë nofull zgavrën sinus hundës, pastaj injektuar atë me një droge photoactive dhe pastaj të shkojnë të shpenzojnë Svetovod, në të cilën përdorur ekskluzive dritën lazer gjysmëpërçues janë dorëzuar. Përmirësimi i mukozën e hundës është për shkak të atomeve këmishë oksigjenit formuar nën ndikimin e materialit photoactive me fotone emetuara nga lazer. Përfundimisht restauruar sinus nofull, polyps dhe cysts zhduken. Sinuforte nuk Addictive, e cila është shumë e rëndësishme për pacientët me sinusit kronik purulent ose sinusit. Sinuforte përdoret për 6-8 ditë deri në një herë në ditë ose në qark komplekse në mënyrë të pavarur. Por trajtimi i sinusit kronik mund të jetë më e gjatë dhe madje edhe kirurgji. Operacioni është formimi i hapjeve të përhershme në mes nofulla e sipërme dhe sinus nofullës, të cilin nofulla e sipërme në gojë të prerë dhe me kujdes të pastër nga përmbajtjet e sinus purulent nofullës. Seksioni goja është sewn pas vrimë është formuar. Shkarkimi purulent pas operacionit nuk ka ngecë në krahët e tyre, dhe do të dalë me një vrimë të formuar në fyt. Periudha postoperative rehabilitimit zgjat rreth dy javë.