Është një birë në sinusit Video


Për disa, "Sinuziti - është domosdoshmërisht një birë," si përcaktim, edhe pse - ideja banale si "Pushkin është gjithçka tonë." Në çdo rast fotografia do të errësojë sinuset nofullës në sinuseve ose ju do të duhet të ankohen për neglizhencës gulçim dhe dhimbje koke, ju do të ofrohet një birë si një opsion trajtimi. Kjo metodë - nuk është konsideruar më efektive dhe më shumë se ai nuk është i vetëm.

Çdo manual për mjekët ORL thotë qartë: indikacione për birë - prania e qelb në sinus nofullës pa një mundësi për të evakuojnë atë natyrshëm. Birë nuk është e nevojshme nëse të dhënat mbi disponueshmërinë e plehut organik nuk (niveli fluide nuk është e dukshme në foto), ose një shkarkesë purulent. Ndërkohë, ka disa metoda të tjera të larë sinuset, pacienti më të rehatshme.


Deri në pikën ku gjilpërë u shpik për të birë e sinuseve nofull (deri në 1940), mjekët e përdorur si një metodë e zonave vylytsevyh ngrohje, duke shkaktuar qelb shkarkojë sinuset natyrisht. Metoda është mjaft e thjeshtë, ajo është e zbatueshme edhe në shtëpi, dhe të rehatshme, por për shkak të rrezikut të një nxitojnë për pleh trurit është jashtëzakonisht e rrezikshme.

Totali 58 vjet më parë shpikur një metodë të larë sinuset, e cila është përdorur ende me sukses Kids Ent. Ai është i njohur si një metodë e larjes vakum, heqjen ose "krisur". Përparësia e kësaj metode është se mundësia për të larë të gjitha përnjëherë sinuseve, si dhe lehtësi e saj të pakundërshtueshme dhe pa dhimbje të plotë. Në situatat kur për shkak të arsyeve anatomike birë nuk mund të garantojë rezultatet e pritura, të tilla si para, e përdorur në trajtimin e kullimit vakum lejon për një kurë.

Ka mënyra të tjera për të larë sinuset nofull, të tilla si nëpërmjet një lidhje natyrale (e cila shkon nëpër plehut organik) duke përdorur një kateter të veçantë apo pipëz, të tilla si famshme "YAMIK" në Yaroslavl zhvilluara në mes të viteve 1990. Dobësitë e këto mënyra: Së pari, nuk është paaftësia për të larë sinuset e tjera, me përjashtim të nofullës, së dyti, në qoftë se lakim e mur ndarës hundës, ka sinuset pamundësisë sanitare.

Për të përmbledhur të gjitha më lart, deri më sot, metoda më e mirë për të sinuseve lahen është kullimit e tyre vakum. Ajo është plotësisht i sigurt dhe të rehatshme për pacientin. Gjithashtu, një metodë e vakum-kullimit e sinuseve është metodë e zgjedhjes nëse ka mposhtur sinuset tjera, nofullës dhe jo vetëm.