Simptomet e sinusit në të rriturit dhe fëmijët


Simptomet e sinusit varet nga forma dhe fazën e sëmundjes mund të jenë shumë të ndryshme dhe jo gjithmonë flasin për sinus inflamatore nofullës.

Simptomet e sinusit akut.

Ndjenja e tensionit dhe presionit në sinus nofullës - është simptoma kryesore klinike të sinusit akut. Në rastet më të rënda, ata mund të bashkohen në dhimbje të forta, të lokalizuara jo vetëm në sinus nofullës, por shpesh në pjesën ballore, në mollëzat, të paktën - uiski, ndërsa kapjen gjysmën e fytyrës, nëse procesi i tërë fytyrën e njëanshme apo dypalëshe me inflamacion . Dhimbje dhëmbi Shpesh, këto simptome mund të shtohet, rënduar gjatë përtypet, pjesa përkatëse e nofulla e sipërme. Të gjitha këto varen nga dhimbjet e pezmatim nervi infektive degëve trigeminal nervore dhe compression nervore e kolateralit edemë. Në pacientët me sinusit duket mukusit nga zgavrën e hundës dhe ajo bëhet e vështirë për të marrë frymë hundë. Ndjesi të pakëndshme që ndodhin në rajon paranazale dhe hundë, gradualisht në rritje. Kjo dhimbje nuk është shumë i fortë në mëngjes, fillimi mbrëmje të rritet. Dhimbje gradualisht "humbur" pikë karakterin dhe së shpejti dhimbje koke e pacientit. Dhimbja do të shënohet në njërën anë me një proces të njëanshme. Dhimbje koke është një nga shenjat klasike të sinusit. Nuk është një dhimbje koke që në qelb i përflakur sinus fillon të grumbulluar. Kur sinusit dhimbje koke është shtypës në natyrë, shpesh ndodhet në pjesën ballore të "prapa syrin". Shpesh, pacientët thonë se dhimbjen, rëndë duke hequr qepallat, ose kur ju klikoni në zonën e nën sytë. Një tjetër tipar tipik i dhimbje koke kur sinusit është lehtësim i tij i shënuar në pozicion të prirur ose pas një natë për shkak të lëshimit të qelb nga një sinus përflakur. Pacienti sinusit nofull hundë të zihet fryma është zakonisht hedhur dy gjysma e tij apo hedhur alternuar ajo la gjysmë, të drejtën për të përhershme ose me disa vështirësi lehtësim të frymëmarrjes hundës, zëri i hundës bëhet.


Në një të ftohtë në shumicën e rasteve pacientët mukozale (transparent) ose qelb (të verdhë apo të gjelbër) shkarkimin hundës nga zgavrën. Por nëse hundë shumë të zihet fryma, kjo simptomë mund të mungojnë për shkak të vështirë sinus nofullës fluturimit (kjo u diskutua më sipër).

Në mënyrë tipike, forma akute e temperaturës pacientët sinusit e trupit rritet në 38 gradë dhe më lart, sinusit kronik kjo është shumë e rrallë.

Shenjë tjetër e sinusit - një gjendje e sëmurë e cila manifestohet me dobësi, lodhje, çrregullime të gjumit dhe në refuzimin e ushqimit.

Ndonjëherë sëmundja nofull sinusit janë simptoma të tilla si kuptim të reduktuar të erë, fotofobi, lacrimation nga sy në anën e prekur.

Gjendja e përgjithshme e çrregullim, ethe, dridhura - janë vërejtur në ditët e para të sëmundjes, sidomos në sinusit akut purulent dhe forma të përziera. Ajo gjithashtu vuri në dukje ënjtje të cheeks me palët e prekura dhe edemë herë pas here kolateralit të qepallë më të ulët.

Në simptome respiratore akute sëmundje e sinusit imponuar simptomat e infeksionit të frymëmarrjes, e cila përfshin mekanizmat e punës e sinusit. Shenjat e para të kësaj gjendje janë zënë hundët, teshtimë, të dridhura, gjendje e sëmurë dhe ethe. Simptomat e përshkruara të sinusit shpejti shtohet dhimbje për personin i cili fillon të kënaq në gojë, në ballë, rrënja e hundës dhe të rritet kur të ngutshme në zonën nën sytë (kjo është një demonstrim i simptomat e dhimbjes në sinusit). Ndonjëherë e gjithë kjo mund të shtohet skuqje dhe ënjtje të qepallave.

Sinusit akut zgjat 2-3 javë dhe përfundon shërim zakonisht të plotë.