Simptomet e sinusit akut në të rriturit dhe fëmijët


Simptomet kryesore klinike të sinusit akut përfshijnë ndjenjën e tensionit dhe presionit në sinus faqe plagë; në raste të rënda, ka dhimbje të forta, të lokalizuara brenda sinuseve nofullës në ballin, tempuj, rajonit zygomatic; në procesin e tij të vetëm - kapjen e të gjithë gjysmën e fytyrës dhe në procesin dypalësh - të gjithë sipërfaqen e përparme. Këto simptoma janë të shoqëruara shpesh me dhimbje dhëmbi në gjysmën përkatëse të nofullës së sipërme, e cila gjatë përtypet rritje. Natyra e dhimbjes varet nga ngjeshja e nervave dhe edemë kolateralit të degëve infektive pezmatim nervi të nervore trigeminal. Në pacientët me shkarkimin sinusit nazal duket, shoqëruar me shkelje të frymëmarrjes hundës.


Shqetësim paraqiten në një pacient në flegrat dhe paranazale zonave që rriten gjatë kohës. Natyra e dhimbjes: në mbrëmje - në rritje në mëngjes - më pak e theksuar. Si sëmundja përparon dhimbjen si "humbet" vendin lokalizimin dhe pacienti fillon të ankohen për dhimbje të gjithë kokë. Në procesin e dhimbjes së njëanshme vërejtur me një dorë.

Simptomë klasike e sinusit - një dhimbje koke. Dhimbja lind për shkak të akumulimit të qelb në sinus përflakur. Siklet i tillë gjatë sinusit janë shtypëse në natyrë, shpesh të vendosura në ballë, "pas sy". Kjo pacienti mund të ankohen për dhimbje që rrit me heqjen qepallat ose shtypur rajonin infraorbital. Dhimbje koke Karakteri kur Sinuziti mund të shfaqet lehtësim e saj të dukshme në pozicion të prirur ose natën, kjo është për shkak të prodhimit vjen nga sinus prekur.

Pacienti kongjestion i hundës. Vështirësia hundës frymëmarrje. Zëri bëhet ton hundës. Kjo është dëshmi se përfshihen të dy gjysmave të hundës. Pra nuk është një vështirësi e vazhdueshme frymëmarrje hundës ose me lehtësim të vogël. Hundës jetë alternuar: djathtas ose majtas gjysma e hundës.

Hundë i lëngshëm. Në mënyrë tipike, pacientët kanë shkarkimin mucous hundës ose qelbëzuese transparente - të verdhë apo të gjelbër. Por nëse hundë shumë të zihet fryma, kjo simptomë nuk mund të jetë përmendur si më sipër - është dalje e vështirë të sinus.

Temperaturën e trupit të 38 dhe më lart. Kjo simptomë është sinusit akut. Temperatura e trupit rritet procesin e rrallë kronike.

Sëmundjet - një tjetër shenjë e sinusit. Kjo është reflektuar dobësi, lodhje, çrregullime të gjumit, refuzimi për të ngrënë.

Ju gjithashtu mund të dëgjoni ankesat e simptomat e mëposhtme: marramendës në ijë, fotofobi, ndjenjë e prekur të reduktuar të erë. Nëse vëreni shenjat e para të sëmundjes, veçanërisht në format e përziera dhe purulent sinusit, pacienti ka një temperaturë, ethe shënuar, gjendjen e përgjithshme çrregullim. Shfaqet edemë kolateral të qepallë më të ulët dhe faqe ënjtje në anën e prekur.

Simptomet e sinusit në ARI imponuar simptomat e infeksionit respirator është shkaku i sinusit. Simptomat e para - pafuqie, ethe, hundë zihet fryma, dridhura, teshtitjes, hundë i lëngshëm. Nga simptomat e mësipërme shpejti bashkohet dhimbje në fytyrë, ndikon në dhëmbët, ballin, rrënja e hundës. Nëse ju klikoni mbi një personi rajon infraorbital - intensifikojë dhimbje (funksion sinusit në një nga demonstratën e simptomave). Në raste të rralla mund të ndodhë ënjtje dhe skuqje e qepallat.

Merr 2-3 javë kursin e sinusit akut, atëherë pacienti është shëruar.