Simptomet e sinusit kronik në fëmijët dhe të rriturit


Në sinusit kronik Simptomat Vetëm të dukshme, të cilat shpesh vonesat diagnozën dhe trajtimin e sëmundjes. Rinitit kronike është një simptomë e madhe, ajo nuk i përgjigjet trajtimit konvencional. Ankesat kryesore janë dhimbje të thellë në bazat dhe dhimbje koke e tyre. Siklet i tillë mund të mbahet në një pozicion horizontal dhe për të rritur me keq. Morning shekulli ënjtje është konsideruar si një tipar karakteristik i sinusit kronik. Këto përfshijnë konjuktivit (inflamacion i konjuktiva e syrit) - një shenjë se inflamacion nofull sinus përhapur në muret e orbitës.


Për sinusit kronik karakterizohet: kongjestion i hundës kronike (shpesh të njëanshme), dhimbje koke (dhimbje koke është shtrirë), përsëritur dhimbje e shurdhër në rajon podhlaznychnoy, konjuktivit kronike. Shumë e rëndësishme simptomë - kollë kronike të thatë që nuk i përgjigjet trajtimit expectorant ose agjentët antitussive. Shfaqja e kollë në këtë sëmundje stekanyem duhur që vjen nga sinus prekur në fyt që i jep një efekt stimulues.

Blunting e erë është tipike për të dy llojet e sinusit (kronike dhe akute). Moti dhe kursi i sëmundjes varet nga ndryshimet strukturore sinus nofull dhe një trajtim.