Simptomet e sinusit në fëmijë


Simptomat tipike të inflamacionit akut i sinuseve nofull, letargji, dobësi e përgjithshme, oreks të dobët dhe gjumit, moodiness, ethe të rënda. Nuk mund të jetë shkarkimin e harlisur hundës (natyra purulent), dhimbje koke (kreu tilted përforcohet) që është dhënë në tempull apo faqe në anën e prekur, shkeljet e erë dhe hundës frymëmarrje; shkarkimin hundës pa edemë fortë mukozale; Fytyrës ënjtje mund të ndodhë - ënjtje veçanërisht e dukshme e qepallave. Në fëmijët me sinusit është lezione më të zakonshme bilaterale. Një fëmijë në një moshë të hershme ndoshta nuk do të jetë në gjendje të themi me siguri pikërisht aty ku dhemb, kështu që prindërit duhet të tregojnë vëmendje të veçantë. Nëse ka një dyshim të sinusit (ose ndonjë nga synuytov), ​​ajo nuk është me vlerë të rrezikut dhe për të vetë-mjekoj.


Nëse vëreni ndonjë simptome që tregojnë sinusit, i referohen otolaringolog. Jo të kuruar sinusit vetë!