Simptomet e sinusit në të rriturit


Në të rriturit me sinusit manifestuar simptoma të tilla si gjendje e sëmurë, të dridhura, temperaturë, hundë të zihet fryma, rinitit kronike, grykët, faringjit, kollë kronike, dhimbje e shurdhër e personit duke i dhënë rrënjë e dhëmbit, hundë, ballin.

Shenjat e sinusit gjithashtu përfshijnë skuqje dhe ënjtje të qepallave, dhimbje në prekje podhlaznychnoy fytyrë.

Ka dy forma të sinusit: akute dhe kronike. Sinusit akut në trajtimin moderne konservatore zhvillohet brenda dy deri tre javë.

Simptomet e sinusit kronik në formë të rritur shpesh e paqartë dhe e pasigurt. Shenjat më të dallueshëm të sinusit kronik janë dhimbje koke shpeshtë që rrisin me ndriçon, rinitit kronike, e cila sfidon trajtim tradicional, skuqje e qepallave dhe ndjenjën dulled e erë, nuk ka ënjtje në mëngjes shekullit dhe konjuktivit.


Që sinusit kronik ka pak tipare të theksuara, kjo është reflektuar në kompleksitetin dhe vonesë në diagnostikimin dhe trajtimin, duke shkaktuar komplikime të rënda. Infeksioni mund të përhapet në zgavrën e kafkës, e cila mund të çojë në meningjit, encefalit, dhe në zgavrën e bazat sy - oftalmi dhe inflamacion të syve. Një dështim për trajtim të caktuar mjekësor apo edhe braktisjen e ai vraponte sinusit mund të shkaktojnë helmim të gjakut, sepsa është.

Simptomet e sinusit mund të përjetojnë një shumëllojshmëri të mënyrave që janë ndonjëherë e pamundur që të lidhen me inflamacion të sinuseve nofullës. Simptomet e sinusit përputhen me simptomat e infeksionit të rrugëve të frymëmarrjes, rraskapitje, të përbashkët, muskujve dhe dhimbje koke, humbje e oreksit, ethe. Ndonjëherë dyshuar sinusit dhe rinitit alergjike zgjatur dhe konjuktivit.

Simptomat tipike të sinusit akut manifestohet në kongjestion nazal kronike, dhimbje në vrimë në podhlaznychnoy dhe ballin. Kjo është një sëmundje shumë e rrezikshme që mund të çojë në atrofi e mukozës së kalimit hundës dhe humbjen e erë. Kur sinusit domosdoshmërisht kërkojnë trajtim, sidomos vatra primare të infeksionit të tilla si rinitit kronike, grykët, dhëmbi etj Duke bërë trajtim sinusit duhet përjetuar vetëm specialist.