Mos e merrni antibiotikë për sinusit


Shumë pacientë mendojnë se trajtimi i sinusit është mjeti më efektiv depërtues sinuset nofullës. Por sot të njohura në trajtimin e sinusit janë antibiotikët.

Antibiotikët më të zakonshme të përshkruara për trajtimin e formave akute të sinusit. Droga të tilla si Zitrolid dhe Macropen, lehtësimin e ënjtje dhe inflamacion brenda dy deri tre ditë. Nuk ka më keq se Amoxicillin e tyre të gjatë të njohur dhe ampicillin. Akute Procesi i sinusit mirë heq ndonjë antibiotik. Por ajo duhet të mbahet mend se në qoftë se sinuset nofull është ende plehu, efekti i antibiotikëve është shumë më e dobët. Gjithashtu, antibiotikët nuk japin efektin e dëshiruar me një ënjtje të fortë të mukozës. Në këtë rast, përdorimi i drogës spektakolare vasoconstrictor.


Në qoftë se është vendosur për të trajtuar sinusit me antibiotikë, është e nevojshme për të hyrë direkt në çdo vrimë hunde. Gjatë trajtimit mund të përshkruhen disa antibiotikë masa të përgjithshme dhe lokale.

Ne duhet të kujtojmë se para se të varrosur në antibiotikët hundë për të aplikuar pika për të ndihmuar të pastruar pasazhe hundës e mukusit. Për ilaçe më të mirë ra me qëllim, ju shtrihen në anën tuaj dhe futur në vrimë hunde, në fund të vasoconstrictor parë pika, dhe pastaj produkt përmban antibiotik.

Antibiotikët janë shkatërruar mikrobet patogjene që shkaktojnë inflamacion të sinuseve nofull, dhe inflamacion është hequr. Antibiotikët mund të përshkruhen intramuskular dhe nëse ka dehje.

Por ka një tjetër pamje e mjekëve në përdorimin e antibiotikëve në trajtimin e sinusit. Ata besojnë se sinusit dobët për të moderuar, antibiotikët do të forcojë vetëm procesin. Ky problem u hetuar nga studiuesit mjekësore të cilët kanë ardhur në përfundim se sëmundja po aq të përgjegjshme si pacientë që marrin antibiotikët dhe të mos marrë atë. Përveç kësaj, pacientët të cilët përdoren konvencionale zgavër larje hundës, mbytje, droga imunostimulues gjetur më shpejt se ata të cilët përdoren antibiotikë. Kjo është për shkak se disa forma të sinusit mund të jetë shkaktuar jo nga bakteret, por nga viruset, të cilat antibiotikët nuk veprojnë. Ai vijon se antibiotikët duhet të përdoren vetëm me infeksione të shoqëruar nga sindromi i rëndë dhimbje në sinuseve të hundës dhe temperaturë të lartë. Është e rëndësishme të kujtoni se antibiotikët vetë-përshkruajnë veten në çdo rast nuk mund të, bën një mjek dhe vetë shpesh çon në pasoja negative.