Sinusit kronik - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Sinusit kronik - një inflamacion në sinuseve nofullës, e cila është shkaktuar nga afatgjatë (më shumë se 6 javë) gjatë procesit akut ose përsëritjen e shpeshtë të saj nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm vendorë dhe të përgjithshme. Vazhdimi i procesit akute është zakonisht një inflamacion kronik i sinuseve nofullës.

Format më të zakonshme janë sinusit kronik si polypoznaya, purulent dhe purulent polypoznaya, pak më pak - membrana-hyperplastic fytit dhe alergjik dhe shumë rrallë - kazeoznaya, holesteatomnye, ozeoznaya dhe formë nekrotycheskaya.


Shenjat tipike të formës exudative e sinusit kronik është shkarkesë hundës nga lloje të ndryshme të parave, shpesh nga gjysma e hundës. Kjo ndarja mund të jetë i vogël duke përmirësuar gjendjen e pacientit dhe të bollshme në fazën akute të sëmundjes.

Kur sëmundja sinusit nofull purulent pacienti shkarkesë nga zgavrën e hundës mund të jetë aq të trasha dhe të lëngshme, me erë, mezi otsmarkivatsya, nasyhayut crusts.

Sinusit fytit shoqëruar nga mukusit bollshme trashë, shpesh bllokuar në zgavrën e hundës, forma tharje kore.

Sinusit alergjik lëngshëm rrallë shoqërohet nga shkarkimi i lëngshëm pjesët e mbeturinave. Akumulojnë në krahët e tyre, ndarja e tillë në pozita të caktuara kokë shpejt futen në zgavrën e hundës. Shpesh ankesa është erë e përhapur, e cila ndjehet i sëmurë. Shkelja e erë dhe madje edhe humbjen e tij të plotë, shpesh natyra frymëmarrjes, thekson prekur anë sinus nofullës.

Rënia e pacientëve nuhatjes gjithmonë ankohen dhe në proceset dypalëshe në sinuseve kronike nofullës. Përhapur ose kufizuar në dhimbje koke zakonisht shfaqet në shkarkimin e komplikuar daljes nga sinus ose vetëm në fazën akute të sëmundjes.

Shëndetin e përgjithshëm dhe gjendja e pacientit në faljen zakonisht janë të kënaqshme, pacienti merr përdorur për fenomenet anormale dhe çrregullimeve të hundës. Gjatë faljen, pacientët shpesh nuk kërkojnë kujdes mjekësor.

Gjatë rëndim i procesit kronike shpesh ngre temperaturën e trupit, përkeqësimit të shëndetit, është një ënjtje e dhimbshme e cheeks dhe qepallat ënjtje, dhimbje koke përhapur ose lokale. Shpesh si rezultat i shpeshtë prag hundës shkarkimin e dëmtimit të lëkurës që dalin të tilla si çarje, ënjtje, matserarii (zbutje) Mockrehna; nganjëherë ajo mund të jetë plagë eczematous.