Kronike odontogenic sinusit - shkaqet, simptomat dhe Trajtimi


Sinusit kronik odontogenic është rezultat i sinusit akut mund të ndodhë si një Subacute primar apo procesit kronike.

Sinusit kronik odontogenic dhe foto e saj klinike. Mungesa në fund të hapjeve sinus perforatsyonnoho tablo klinike të ngjashme me atë vërejtur në Rynohennyh sinusit kronik. Kursi i valëzuar sëmundjes. Keqësimi shpesh ndodh pas SARS, hipotermi ose përkon me procesin e rëndim akute të periodontitis kronike. Në pacientët odontogenic akute sinusit vërejtur dhimbje në nofulla e sipërme. Një simptomë e tillë i një zone të gjerë të rrezatim (dhëmbëve nofulla e sipërme, sytë, të përkohshme e zonës, frontal), një ndjenjë e trishtim apo plotësi. Shkarkimi purulent nga gjysma përkatëse të hundës ka qenë gjithmonë simptomë më konstante. Fluid ndryshon në lidhje me sasinë dhe karakterin. Pacientët gjithashtu raportuan dhimbje koke në një gjysmë dhe ndjenja të gjatë të qëndrueshme të shurdhim në kokë.


Nuk ka ënjtje të indeve dhe podhlaznychnoy zonën e ulët qepallë. Nëse prodhojnë prekje e murit të përparmë të dhimbjes sipërme nofulla ndodh. Ndjeshmëria në mënyrë të konsiderueshme mund të reduktohet infraorbital zonë innervation nervore. Në prekur anën e hundës frymë normalisht relaksuar, pacientët ankohen për një erë të pakëndshme. Produkti identifikon plehut organik frontin rinoskopii një pasazh mesatar hundës, ënjtje e mesme dhe përfundon para turbinate inferiore. Kur X-ray shqyrtimi i zgavrën e gojës në dhëmbët e sipërm nofulla janë karies komplikuara në anën e prekur sinus (okolokornevoy kist, periodontitis apikal), implant intraosseous nga rreth karakteristikave të inflamacion kronik ose sëmundje të thellë periodontale. Në analizat e gjakut periferik zbuloi leukocytosis neutrophilic, u rrit norma sedimentation eritrociteve, temperaturën e trupit, mund të rritet kohë. Prodhimin e birë diagnostike zbulojë hniynevidokremlyuvane. Radiografi tregon një sinus qartë eklips. Përdorimi i X-ray kontrast sigurimin diagnozë dhe të përcaktojë ndryshimet në mukozën, në një fazë të hershme - madje edhe trashje e saj, për të identifikuar degjenerim të mprehtë polypous.

Sinusit kronik në faljen ka simptoma të paqarta: mëngjes - shkarkimin lëngshëm-purulent, nganjëherë në gjirin e një ndjenjë e trishtim. Kjo mund të duket subfebrilitet dhe lodhje. Nëpërmjet x-ray, është eklipsi i rajonit nofullës sinus, sidomos ndarjet më të ulët, me përjashtim të pa xhepa infeksionit odontogenic e nofulla e sipërme. Dukuri e kancerit sinus mukozës për shkak të vazhdueshme sinusit tanishme kronike.

Sinusit kronik odontogenic me pranine e perforations në pjesën e poshtme të saj sinusin dhe figurë klinike. Simptoma të ndara që tregojnë një lidhje midis zgavrën e hundës arsimi dhe zgavrën me gojë (hyrje të lëngshme gjatë brushing dhe gargarë, hahet, me rritjen e presionit në zgavrën e hundës - goditur ajrit në gojë). Nëse ka një konstante të bjerë në prehër të microflora e depërtimit gojë dhe ushqim mbeturinat në mukozën e infektuar sinus ose dhëmbit rrënjë, këto procese të kontribuojë në zhvillimin e polypous kronike sinusit.

Trajtimi i sëmundjes duhet të fillojë me heqjen e lezioneve infeksionit odontogenic: cysts, nxjerrjes dhëmb, heqjen implant, dëshmia - hranulemektomiya me heqje të kulmin rrënjë e dhëmbit. Pas këtyre procedurave të përshkruara trajtim konservativ. Nëse nuk ka efekt rekomandohet trajtim kirurgjik - sinus Rishikimi dhe haymorotomiya, heqjen e mukozës-polypozno ndryshuar, imponuar spivustya mes kursit të ulët dhe sinus hundës. Nëse ka vrimë, operacioni përfshin: rishikimit sinus me largimin e pastajmë të mukozës ndryshuar, imponuar spivustya mes kursit të ulët dhe sinus hundës. Gjithashtu ka heqja e organeve të huaja (materiale të plotësojë, rrënjë dentare), të hequr nga muret norytsevoho kursin e indeve kokrrizimi dhe mukozën perforatsyonnoho vrima e mbylljes, të cilat mund të lëvizin me interes apo sipërfaqe buccal së kockave alveolar.