Rrallë shqyrtim Drita mjeku newfangled për pilula dietë


Ajo rezulton se fëmijët ndonjëherë ëndrra e një shkop magjik shndërruar në të rritur në besim në pilulë magjike për humbje peshe. Është e qartë se ku është problemi dhe zgjidhjen e dëshiron, duke e bërë një minimum përpjekjet e veta. Ka një kërkesë - do të ofrojë.

Biologjikisht aktive shtues të lehta të rralla për shërbimet tona. Sipas udhëzimeve, zvogëlon sasinë e yndyrë trupit dhe rritjen e indeve të muskujve, ndihmon në parandalimin efektin akumulimin e kthyer efekt pozitiv në modelimin e trupit në ato vende ku është e nevojshme. E pra, tingëllon premtuese ...


Sot, për ata që ende duan për të siguruar pronat magjike e drogës, apo për të zbuluar mashtrim sekret, shpenzojnë një hulumtim pak. Unë do të udhëhiqet në bazë të trajnimit, jo në ndjenja subjektive e marrjes së drogës, dhe në provat klinike dhe shqyrtimet e mjekëve biodobavtsi dritës rralla.

Megjithatë, ai vë në dukje se kjo nuk është një droge e rrallë, përbërja e të cilave ka të bëjë asgjë me ushqim shtues dritë të rralla, dhe kërkon vëmendje serioze në zbatimin e saj nga mjeku.

 Rrallë dritë - në kërkim të së vërtetës

Plotësuese ushqimore nuk janë gjyqet më të rënda klinike të kërkuara për regjistrim dhe leje për të zbatuar si ilaçe. Ata vlerësuan vetëm në aspektin e sigurisë. Pra, ata shpejt të paraqitet në raftet e farmacive, forcohet për efekt më të mirë premtimet magjike jo vetëm efikasitetin, por edhe të sigurisë.

Gjëja e parë rralla-drita e dukshme - një droge që është prodhuar dhe të regjistruara vetëm në literaturë si të huaj nuk ka asnjë informacion në lidhje me të. Shqyrtim i pavarur profesional i hulumtimeve klinike të lehta rralla mjekët tanë rusë në literaturën mjekësore gjetur.

Çfarë është e njëjtë, nga ana e ... Vetëm shikoni në emër të përbërës aktiv të drogës, dhe ne mund të merrni informacion, megjithatë, është nga burimet e huaja. Acid linoleik të lidhur nga prodhuesi si përbërës aktiv të drogës, për disa dekadave të kaluara është përdorur në të ashtuquajturin ushqyerit sportive për rritjen e muskujve. Dedikuar ndonjëherë barngrënësit mishit, ajo gjeti disa prona antitumor, me të cilin gjeti zbatimin e saj në mjekësi.

Sa për efektshmërinë e saj për të reduktuar yndyrë dhe për të rritur në masë të ligët trupit, atëherë i kryer deri më sot më shumë se 30 studime klinike nuk mund, për fat të keq, konfirmojnë atë. Rezultatet treguan se në një klasë të veçantë të ushtrimit, ndoshta jo më shumë se 1% e shumës së yndyrës është zvogëluar, duke i hapur udhë të muskujve. Unë theksoj subjektet - atletë, ose të paktën njerëzit e përfshirë në Bodybuilding. Efekt të acidit linoleik të lidhur në një nivel total të peshës konsiderohet pavlefshme.

Nuk është lajm i mirë. Në SHBA, ku kohëzgjatja e acidit linoleik të lidhur tashmë lejon gjetjet klinike, ajo është e lejuar që të përdorin të njohura të sigurt. Shtesë është e rekomanduar për personat e angazhuar në stërvitje të veçantë dhe të çojë një mënyrë jetese të shëndetshme si një ndihmë për rishpërndarjen yndyrë.

Megjithatë, ka pasur efekte anësore. Besohet se në njerëz shumë të trashë acid linoleik mund të rrisë rrezikun e diabetit, dhe gjithashtu shfaqjen e gurëve në veshka dhe traktit biliar.

Çfarë Unë gjithashtu dua të i kushtoj vëmendje. Hulumtuesit amerikanë të vlerësuarat efikasitetin e doza të ndryshme të acidit linoleik të lidhur, në përputhje me rekomandimet e tyre, doza optimale prej 3.2 gram në ditë. Shpërndarësit Online rralla-dritë 625mh dhe udhëzime për të drogës raportoi se një kapsulë përmban 500 mg të substancës aktive. Kështu, për të arritur efektin maksimal doza e rekomanduar është tashmë të paktën 6 kapsula, jo 2, siç tregohet nga udhëzimi.

Në lidhje këtë dhe problemi më serioz. Përveç përbërës aktiv i dritës rralla është drogë shoqërues - vitaminë E. Për çudi, shuma e saj në udhëzimet për përdorim jo të specifikuara. Pas një llogaritje të thjeshtë, kemi përcaktuar se një kapsulë përmban 125 mg vitaminë E. Në qoftë se ju përdorni 6 kapsula në ditë, ne të merrni 750 mg të vitaminës E. Por kjo është mjaft indiferent për trupin tonë!

Kjo dozë e vitaminës E gjatë përdorimit të zgjatur kërcënuese simptomat e hypervitaminosis, efektet anësore të theksuara. Ka contraindications për marrjen doza të tilla të vitaminës dhe kombinimin e saj me disa lloje të drogës.

Pra, le të gjetura:

  • Rralla të lehta - shtesë biologjikisht aktive ushqim i efikasitetit paprovuar.
  • Substanca aktive e drogës rralla dritës - acid conjugated linoleic - njihet mjete paefektshëm për të reduktuar shtresë nënlëkurës yndyrë në bazë të studimeve klinike.
  • Acid linoleik të lidhur nga prodhuesi si shtojcave kryesore aktiv përbërës drita rralla është miratuar për përdorim në Shtetet e Bashkuara shtesë sigurt dietetike.
  • Studimet klinike të acidit linoleik demonstruar efektivitetin e saj në ushtrime të vogla të ndërtimit të muskujve të ofruara ushtrime të veçanta.
  • Këto gjykime klinike kanë treguar mungesë të efektit acidit linoleik si një mjet për humbje peshe.
  • Në përgatitjet e pranishme rralla-dritë në vitaminë E prodhuesi nuk dozë përmendur!
  • Mos tejkaloni dozën në 2 kapsula të përditshme për shkak të efekteve anësore të mundshme në lidhje me prezencën e sasive të mundshme të mëdha të vitaminës E në përbërjen e tij.

Për një kohë të shkurtër historikisht mjekësisë si shkencë ka bërë një rrugë të gjatë të zhvillimit. Unë supozoj se jo të gjithë do të bien dakord me mua, por ajo është. Edhe pse aftësia për të trajtuar ngjashme me art, u bë e qartë se pa vlerësimin bazuara në dëshmi të efektit terapeutik, efektet e mundshme anësore dhe efektet afatgjata të marrë një droge, nuk mund të bëjë. Bëj thirrje të gjithë për të kujtuar këtë, nuk ka rrezik për shëndetin, duke u mbështetur në premtimet e pavërtetuara. Ndërsa pilulë magjike për të humbur peshë pa dieting, jo shpikur akoma, le të mbështeten në vullnetin e tyre. Dhe kjo do të jetë një arsye më shumë që të jetë krenar.

Kandidat i Shkencave Mjekësore Andreeva Svetlana G. posaçërisht për ladymadonna.ru